Да се биде човек или ѕвер...?

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
За почеток, ја не гледам зошто некој у оваа држава би земал пушка у рака. Што тоа ќе брани? Зар остана нешто за бранење? ...ОК, плоштадот може некој ќе сака да го.

Понатаму, кој и да не' нападне, ќе не реши у три дена, а за толку време тешко да ме мобилизираат и да стигнам до бојно поле.

Во случај да се збуни непријателот, па да стигне АРМ да ме стави у машина и пушка дури да ми дадат, попрво ќе ја употребам како копач за тунел за бегство или би ја трампал за карта до најблиската незавојувана метропола.

Може звучи кукавички, може звучи непатриотски... ама ја сум, дечки, без пардон, алтруист и космополит по убедување. Попрво гомна ќе јадам трипути дневно него да пукам у други насамарени и/или пореметени овци со пушки што се борат за дебелите политичари и олигарси да заработат некое евро плус или да се качат некоја скала погоре.

Искрено, сметам дека било кој што доброволно ќе застане во воен строј е, во најмала рака, заведен и прелажан.

Ако е доктурка ќе ја смувам и ќе бидеме нешто како Џон Смит и Покахонтас за индијанците и каубојците.

Попрво гомна ќе јадам трипути дневно него да пукам у други насамарени и/или пореметени овци со пушки што се борат за дебелите политичари и олигарси да заработат некое евро плус или да се качат некоја скала погоре.

Искрено, сметам дека било кој што доброволно ќе застане во воен строј е, во најмала рака, заведен и прелажан.

... пример давам само,иако нема шанси да се деси тоа.

Се спукува некаде и се доближуваат агресорите до твојата населба/маало,каде што си го прошол целиот живот,имаш куќа/стан и се останано...

Што ќе правиш? пакуваш куферите и оставаш се што имаш?

... пример давам само,иако нема шанси да се деси тоа.

Се спукува некаде и се доближуваат агресорите до твојата населба/маало,каде што си го прошол целиот живот,имаш куќа/стан и се останано...

Што ќе правиш? пакуваш куферите и оставаш се што имаш?
Shto bi napravil ti, na primer?

Во таа ситуација,нема да бегам... Не оставам нешто каде што сум го поминал детството и целиот мој живот :)
Јас, на пример, би го пренесол семејството на безбедно. По можност на лево некаде.

Mi se dopaga delot kade луѓето се оправудаваат дека несакаат да убијат човек, но им е наметнато од погрешно канализиран патриотизам, па грк е, пичко, мораш. Go eat a bag of dicks. Што се текот на дискусијата тиче: хахахахахахахахахаха ахахахахахха аххахахахахаха Убијците тие! Како на кантер а, од компјутер БАМ калашот у рака, мавање хедшотови на гнидите грчки, мајката у пичка! Демек лесно се одзимаше човечки живот. Демек чисто професионално, демек бизнис, или јас или тој, нож до коска ситуацијата. ЅВЕР, сумирано.
Ххахаха, со кој делам форум еј?

Спенсер побратиму, антички македонецу, бисеру балкански, заедничка крв црвено александриска.. океј, и нормалната е црвена, ништо од драматичниот ефект, се прашуваш кој ќе остане? Ти бе ограничено детуле, ти и тон други лоботомирани овци, заведени амеби кои ќе се борат за некои илузии, нечии идеологии или се погоре спомнато од дбацк. Ти би останал за 50квадрати стан каде си имал некое детство, ти би останал за, твои зборови, стан и се остало.. Ти бе детенце, кое би убивало уште пред да пораснеш. САМО ВО МАКЕДОНИЈА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom