Да одиме по ред...
Од Битола се тргна со 2 преполни автобуси FULL незнам зошто не пуштија уште еден
само да се стегаме за џабе по 3 да седиме на седиште а имаше доста шо беа простум, значи во 1 автобус имаше 70+ и плус имаше 7-8 коли шо тргнаја од Битола...
Значи на трибина бевме близу 200 Чкембари (180тина) и плус имаше 20-30 Битолчани шо не беа на нашата трибина...
Навивањето беше солидно но не одлично, на почеток беа запалени 10тина димни, а второто полувреме со кореографијата на која пишеше ШАМПИОНИ беа запалени 7-8 бакли и се фрлија неколку фискални ( цел натпревар Струга во дим
)
Очекував да ги совладаме убедливо со 10тина разлика, натпреварот го почнавме одлично водевме со 5:0 па се си мислев дека ќе ги столчиме ама одма не стигнаја 5:3 па се играше околу 2-3 разлика предност за нас и на полувреме заминавме со 2 гола позитива. Второто повторно одлично почнаја па и така на крај ги совладавме со 6 гола, и јас не сум задоволен од играта многу промашуше Пинки, а Караиванов не играше многу ама дур играше и тој слабо, единствено Зујович беше најсветла точка кај нас дури не го доби црвениот картон, заедно со Петар Мисовски тие беа носители кај нас. Слаба реализација, со овој состав треба најмалку по 32-3 гола треба да даваме, а одбраната си е ОК...
И на овој турнир како и лани останатиот дел од трибината беше за Борец тие ко ќе постигнеа гол рипаја ко магариња и лани беше исто ама тогаш сите беа за Тиквеш, незнам оти се толку сите против нас, нека
А за тоа дека ги напаѓаме вашите играчи - ПОЛЕКА НЕ СКОКАЈТЕ ПО ТОЛКУ !!!!
Првен беше фрлено со димна на терен, сега дали се годеше вашиот голман незнам или целта беше на терен само да се фрли, ама голманот не беше погоден туку димната помина покрај него. По некое време беше фрлено со гранче од дрво и голманот го мана по грбот, а не по главата !!! Не е лесно да се контролираат 200 души, некој е и под дејство на алкохол така да...
Зборнот ми беше дека немавме цел да ги напаѓаме играчите, на крај дури дојдоја да ни отпоздрават вашите играчи, а за тоа како ќе бидиме пречекани во Велес се гледаме на почетокот на сезоната
И НА КРАЈ ЛУДИЛОТО ЗАВРШИ НА ТЕРЕН