Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па кај смеат вака да прават? на веб страната нудат едно а во реалноста друго? ако навистина имаме 3 задолжителни предмети во зимскиот семестар ќе ги тужам за нетранспарентност...можеле да напишат на веб страната за тоа па пред уписите да бевме свесни за тоа што не чека...

.
И да, тоа и ми е прашањето. Видов дека е поставено претходно, али некој кој ги имал предметиве: менаџмент, финансиско сметководство, макроекономија и финансиски пазари и институции, нека биде фин и нека сподели некои информации за нив и најбитно прашање ми е, што е најпаметно да се остави за на испит, оти учење на сите 4 во еден семестар ми изгледа на mission impossible 

За тешко, не е многу тешко, ама за обемно, е обемно.Океј, ве читам страници уназад како се буните што имате 4 задолжителни предмети во еден семестар и морам да прашам, аман стварно е до толку тешко?? Даа знам уште не сум почната, од 15ти ќе видам што ме чека, ама гледам се буните за 4 предмети..А што да речат другиве факултети кај што има и по 5-6 (ај да не претерам со 7) предмети во семестар?? Се навраќам уште еднаш на прашањето: Стварно е толку многу тешко?
(Немој да ме плашите сега уште непочната аман :\ )

Значи и јас не бев свесна дека сега ќе имам 4 задолжителни во семестаров, па ме прашува мене некој? Не.И да, тоа и ми е прашањето. Видов дека е поставено претходно, али некој кој ги имал предметиве: менаџмент, финансиско сметководство, макроекономија и финансиски пазари и институции, нека биде фин и нека сподели некои информации за нив и најбитно прашање ми е, што е најпаметно да се остави за на испит, оти учење на сите 4 во еден семестар ми изгледа на mission impossible
![]()

Anne ^ више кога споделуваш информации ако не ти е мака дај кажи нешто за Математика на економисти, Основи на економијата, Основи на сметководството...Sorry to bother you, ама знаете како е првачиња (малце досадни xD), како што ми се ближи почетоков така ме фаќа паника некоја, од ништо појма немам...Однапред благодарам![]()

Менаџмент учи само цртички и табели, ама да ги учиш како првата стихотворба во основно. ФПИ не сум го имал, ама сум ја читал книгата и е доста интересна. Мислам дека логичко учење би ти помогнало.
Можат што сакаат да прават и ти тука не можеш ништо, а и ќе станете свесни од 15 натака што ве чека.
Значи и јас не бев свесна дека сега ќе имам 4 задолжителни во семестаров, па ме прашува мене некој? Не.И да, тоа и ми е прашањето. Видов дека е поставено претходно, али некој кој ги имал предметиве: менаџмент, финансиско сметководство, макроекономија и финансиски пазари и институции, нека биде фин и нека сподели некои информации за нив и најбитно прашање ми е, што е најпаметно да се остави за на испит, оти учење на сите 4 во еден семестар ми изгледа на mission impossible
![]()
Кај нас ретко некој предмет да е под 400 страни, тоа е разликата. На некои факултети имаат и по 10 предмети во семестар... ама по максимум 50 страни во просек. Ќе почнеш и ќе видиш сама како ќе ти бидеОкеј, ве читам страници уназад како се буните што имате 4 задолжителни предмети во еден семестар и морам да прашам, аман стварно е до толку тешко?? Даа знам уште не сум почната, од 15ти ќе видам што ме чека, ама гледам се буните за 4 предмети..А што да речат другиве факултети кај што има и по 5-6 (ај да не претерам со 7) предмети во семестар?? Се навраќам уште еднаш на прашањето: Стварно е толку многу тешко?
(Немој да ме плашите сега уште непочната аман :\ )

Ај да не ја мачиме Ане јас ќе ти кажам.
Јас учев средно економско и првиот семестар на Економски го поминав ептен лесно, економија и сметководство се прелесни предмети, нема да изгубиш многу време за да ги научиш, имаш и прашања во Либро, земи си ги, многу од нив се паѓаат на колоквиуми... математика зависи, на предавања не оди - ќе немаш никаква корист, ама на вежби оди - ќе научиш многу. Јас не вежбав дома, одев редовно на вежби, имав среќа и положив на колоквиуми.
Е сега ако не ти оди математика... ќе треба да вежбаш малку повеќе, ама нека не те лажат, ако се трудиш се ќе биде во ред.![]()
Фалаааа сега ми влеа малце надеж