Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Не знам од кај излезе бројката од 2м за Пандев. Јас колку што знам Наполи плаќа 2м а Интер 1.2м. Наполи на Интер му плаќа за позајмицата 1.5м. Што значи дека Интер е некои 300 000 евра+, и му се ослободуваат +3.5 милиони евра во буџетот кои ги даваше за Пандев, а сега ќе ги дава за Форлан.

Тоа е финансиски гледано логиката на трансферот. Проблемот е што дадовме двајца напаѓачи а сакаме да земеме само еден. Прееска читав Кориере дело Спорт вика дека нападот на Интер моментално е во хаос и дека нема играч кој може да игра надворешно на позицијата од Пандев. Останува да се надеваме дека кога го дадоа, имаа нешто на ум. Нешто друго освен Паласио.
Платата на Пандев си ја плаќаат 50-50 Интер и Наполи нема никаква сума за рента.
Ако има таква таа ќе е вклучена во идниот трансвер на пример на крајот од сезона да го откупат Пандев за 7 мил во кои се одбиват 1,5 за изнајмувањето.Еве за Поли Интер плаќа 1 мил за изнајмување но има клаузула да го откупат за 6 на крај на сезона.Значи рената има кога има клаузула за откуп.
А операцијата Форлан Интер ќе го кошта 20 мил 2+1(4,5 чисти со даноци е дупла сума годишно) договор + 5 милиони на Атлетико.
Овие пари подобро во Зарате да се вложеа тој плус помала плата зема 2 мил.
А Зарате по одлична сезона во Интер може да стане играч вреден 40-50 мил додека Форлан не може.
Ќе видиме што ќе стане.
Ако дојде само Форлан тешко на Интер белќим ќе го земат Зарате само за него Морати не ја затвори вратата рече преговараме но многу е скап.

А за Гасперини не знам има ли пример во Европа силна екипа да игра со 3 штопери.

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Како права ѕвезда го дочекаа нашиов. Браво. Да си навивам јас оваа година за Наполи, бар нема да се нервирам со Гасперини и компанија цела година (ако издржи да остане)

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Мора да се донесат барем двајца во нападот... за Форлан изгледа готова е работата, дури доби и прекар Гладијатор :), а другиот нека биде или Тевез или Зарате...

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Мора да се донесат барем двајца во нападот... за Форлан изгледа готова е работата, дури доби и прекар Гладијатор :), а другиот нека биде или Тевез или Зарате...
Со срека нека му е на Диего,али не верувам да се донесат уште играчи,нема време веќе тие ке бидат до зимо,и коа ке види Морати дека сме 4 место,е тогаш ептен ке се ангажира за играчи.:D

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.363
Како права ѕвезда го дочекаа нашиов. Браво. Да си навивам јас оваа година за Наполи, бар нема да се нервирам со Гасперини и компанија цела година (ако издржи да остане)
Па незнам зошто уште висите на фан клуб Интер, сега може да си навивате за Наполи.

• Ми се допаѓа
Reactions: HH9
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Незнам само зашто мора со навреди кон моменталниов тренер, на непочната сезона ...
И мене тоа не ми е јасно. Морати е тој кон кого треба да бидат упатени навредите. На тим со веќе скроен тим за една формација, носи анонимус тренер на кој му дозволува да си игра со формацијата и позицијата на играчите. Не е Гасперини крив, друг е.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.326
Поени од реакции
46.940
Па чим се решил за ванаби тренер ко Бенитез лани по сезона со Мурињо шо се чудите за Гасперини, ја не сум изненаден од неговиот ангажман зашто и многумина го буткаа на времето, прво во Јувентус а потоа и во Милан ( пред да биде ангажиран Алегри ), Моџи дури и убедуваше дека тоа е договорено ...

А дали Гасперини ќе се покаже ко добар тренер или не ќе видиме, не сте вие кадарни да судите за каков тренер станува збор, денес испаѓа во светов сите што имаат пристап на интернет се технички директори и менаџери.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Васе не знам што ти згрешил Јурич брат, онака мора во секој пост да го споменеш, а исто и Гасперини. :D Почекај нека почне сезоната, па ако има слаби резултати тогаш ќе ги коментираме и Гасперини и Јурич и Рајко и Петко и Станко.
Не ми згрешил ништо Стефче,едноставно антипатичен ми е!Дај боже да грешам и се да биде ок годинава со Интер и да се радуваме на успеси,тогаш јас прв ќе се извинам што сум гу критикувал Морати,бранка,Газперини и се разбира Јурич.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.363
Се радувавме што ни се паднаа лесни тимови во Лига на шампиони а ваму губиме од глупави тимови...Како ќе биде со интер којзнае
Откако ќе почне сезоната од тогаш може да судиме овие се пријателски вчера може 20 играчи влегоа да играат за Интер.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Откако ќе почне сезоната од тогаш може да судиме овие се пријателски вчера може 20 играчи влегоа да играат за Интер.
Ајде чекаме сега и Гласијатор ќе си имаме.Тренер иноватор потполна подршка имат од мене да го наполнат музејот со трофеи.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.573
Поени од реакции
4.566
Немојте да го потценувате Форлан :)

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.363
Ајде чекаме сега и Гласијатор ќе си имаме.Тренер иноватор потполна подршка имат од мене да го наполнат музејот со трофеи.
Па ќе почекаш уште едно 15 дена ќе почне италијанското и после тоа критикувај. Јас после месец ќе се изјаснам за Гасперини.

Kajgana Shop

На врв Bottom