Препораки за игри

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не ми се веруваше пред да ја играм, ама Deus Ex: Human Revolution е (малку) подобра дури и од кецот. Долга FPS (20-30 саати) со RPG елементи, интересна приказна и супер гејмплеј. Ако можете да ја купите за PC, трк на Steam (или било каде).. вреди. Ако не, снајдете се, излезена е веќе два дена.

Најтопла препорака за играва.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Не ми се веруваше пред да ја играм, ама Deus Ex: Human Revolution е (малку) подобра дури и од кецот. Долга FPS (20-30 саати) со RPG елементи, интересна приказна и супер гејмплеј. Ако можете да ја купите за PC, трк на Steam (или било каде).. вреди. Ако не, снајдете се, излезена е веќе два дена.

Најтопла препорака за играва.
Се двоумев дали да ја извадам зошто до сега уште нема scene release, овие другиве ми изгледаат "половично" кракнати. За приказната не се секирам воопшто, ме интересира како работи стелт механиката, аугментациите... Сепак ке си ја спуштам сега :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Се двоумев дали да ја извадам зошто до сега уште нема scene release, овие другиве ми изгледаат "половично" кракнати. За приказната не се секирам воопшто, ме интересира како работи стелт механиката, аугментациите... Сепак ке си ја спуштам сега :)
Само што завршив со играње и.. се гледа дека на Human Revolution работеле луѓе кои ја сакале првата Deus Ex. Приказната е мааалку подобра во кецот, ама ги имаат надградено и подобрено сите останати елементи. Играва (ми) е GOTY.. а јас баш и не се расфрлам со такви награди/пофалби :) Само Skyrim може да ја симне од прво место, ама ќе видиме за тоа во ноември.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Одвај чекам да ја симнам али сепак ќе почекам некој добар release ... Skidrow , Reloaded итн.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Само што завршив со играње и.. се гледа дека на Human Revolution работеле луѓе кои ја сакале првата Deus Ex. Приказната е мааалку подобра во кецот, ама ги имаат надградено и подобрено сите останати елементи. Играва (ми) е GOTY.. а јас баш и не се расфрлам со такви награди/пофалби :) Само Skyrim може да ја симне од прво место, ама ќе видиме за тоа во ноември.
Долго време ја чекам играва, ама нема scene release и не сум ја симнал...Па јебига баш сеа ќе ја стаам па шо биде нека биде. Иначе на HR работеа повеќето од главните луѓе на првата Deux Ex, затоа е добра :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
НЕЕЕЕ, ДеусЕкс 1, НЕЕЕЕЕ.

Имам лоши искуства со Деус Екс.
И Бен Јахци има речено, „продолженија треба да прават луѓе кои не го сакале оригиналот“. Или тој што го правел оригиналот оти тој обчино знае дека треба да направи нешто поинакво од тоа првото.

А вака шо викаш ти подобрена од кецот, тоа значи дека си го зеле за шаблон кецот и си „тјунирале“ и направиле апдејт а не нова игра. (Ко на ТФ2 шо има 150 апдејти)
--- надополнето: Aug 28, 2011 2:16 PM ---
Иначе на HR работеа повеќето од главните луѓе на првата Deux Ex, затоа е добра :)
Други луѓе се. Ворен Спектор го нема.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Уште ја немам завршено али стварно многу добра игра, нивоата се огромни и ако ги играте сите side quests ќе ве фати сигурно повеќе од 30 саати. Моментално сум во Кина, знам дека има уште мноогу за играње али сакам све да проверам и да прочепкам :) Има некои работи за кои не се потрудиле како фаците на луѓето и гласовите али останатите елементи ја красат играва. (y)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Уште ја немам завршено али стварно многу добра игра, нивоата се огромни и ако ги играте сите side quests ќе ве фати сигурно повеќе од 30 саати. Моментално сум во Кина, знам дека има уште мноогу за играње али сакам све да проверам и да прочепкам :) Има некои работи за кои не се потрудиле како фаците на луѓето и гласовите али останатите елементи ја красат играва. (y)

Опасно добра игра.. да имав време ќе почнев уште една партија за да сменам неколку работи.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
НЕЕЕЕ, ДеусЕкс 1, НЕЕЕЕЕ.

Имам лоши искуства со Деус Екс.
И Бен Јахци има речено, „продолженија треба да прават луѓе кои не го сакале оригиналот“. Или тој што го правел оригиналот оти тој обчино знае дека треба да направи нешто поинакво од тоа првото.

А вака шо викаш ти подобрена од кецот, тоа значи дека си го зеле за шаблон кецот и си „тјунирале“ и направиле апдејт а не нова игра. (Ко на ТФ2 шо има 150 апдејти)
--- надополнето: Aug 28, 2011 2:16 PM ---

Други луѓе се. Ворен Спектор го нема.
Спектор сам ли ја праеше играта? Нека оди да праи Epic Mickey пак следниот пат, може и ќе биде успех играта. Yahtzee = Јатзи, без х, и малце глупаво е да го цитираш најголемиот трол во гејмингот.
Не ме сфаќај погрешно, чоекот е закон и има некои стварно добри рецензии, али 90% од времето е трол.
И ако според тебе TF2 = TF со 150 апдејти, стварно не знам шо да ти речам...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Спектор сам ли ја праеше играта? Нека оди да праи Epic Mickey пак следниот пат, може и ќе биде успех играта.
Тоа беше негова визија, негова идеја.

Yahtzee = Јатзи, без х, и малце глупаво е да го цитираш најголемиот трол во гејмингот.
^.^
Extra Punctuation > Zero Punctuation

Не дека не би се согласил со него за некои работи ама тоа сум јас кој не се согласува.

И ако според тебе TF2 = TF со 150 апдејти, стварно не знам шо да ти речам...
Не туку дека Тф2 во 2011 со 150 апдејти е пак ТФ2 шо излезе 2007ма. И тоа никој не го оспорува. Е сеа јас викам спред тоа што Овердрајв го кажува логично е да се претпостави дека DeusEx 3 e DeusEx 1 со апдејти оти ја скапа споредување со првата игра.

И нормално сето ова го кажувам да фрлам малку пепел на насловот и да го спуштам на земја оти 99% не е ништо спектакуларно и револуционерно и не заслужува толкаво величање.

Ја кажав, едниствена работа заради која ќе ја играм некогаш е она social, да видам што направиле. Заради ништо друго.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Вчера поминав цел ден играјќи ја новата Деус екс.Очите ми крвареа ама од некоја чудна причина нејќев да ја исклучам.

Моментално сум во Детроит и си билдам праксис поени.Претежно сум стелт со хакирање+способност за скокање.Поинтересно ми е да истражувам локации отколку да користам социјална аугментација.

@bibil:Од моја страна признавам дека ДЕ3 не е револуционерен оти многу зима од кецот и тука нема ништо револуционерно(освен некои елементи како соц аугментот како што кажа) ама тоа не е причина да не уживаме во играта.Гејмплејот ми е позанимлив него да кажеме оној што го имаат рп игрите на Bioware.Уште нешто-ако одиме по твојата логика продолженија да ги прават тимови кои не го фермале оригиналот,дали Bethesda направи добра работа со Fallout?

Kajgana Shop

На врв Bottom