Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Колку што јас знам, послдни пред смртната постела на Тито, биле Бакариќ, Колишевски и таа гарда.. а од каде бре оџа таму, и Имам, ....

мислам.. чекај чекај чекај.... woooooooooooooooooooooooooo horsey!!!!!!!!!!

Брат ти сигурен си у ова? Како бре факт си е факт? ти знаеш ли што претставува факт?

О „боже“ !!!! свашта...
Не мора да го примиш ова за вистина. А јас немам потреба да те убедувам во нешто не ти звучи логично. И на мене не ми звучи логично зошто бил комунист. Но реално е дека се криело сето тоа во една комунистичка земја каква што била Југославија.
Верувај сите пред смртта се вртат кон Бог, зошто сите се плашат за својата душа.

G

galaxy

Гостин
Еве една причина од мене. Откако сум атеист, односно откако ја прифатив вистината, немам проблеми со OCD и не сум суеверен, овие навистина ми беа проблем.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Не мора да го примиш ова за вистина. А јас немам потреба да те убедувам во нешто не ти звучи логично. И на мене не ми звучи логично зошто бил комунист. Но реално е дека се криело сето тоа во една комунистичка земја каква што била Југославија.
Верувај сите пред смртта се вртат кон Бог, зошто сите се плашат за својата душа.
Знаеш што? Еден мој најдобар другар почина од мозочен удар на своја 24 година, ама знаеш како почина?
Си седеше на компјутер и си штракаше на интернет, и ама апсолутно мува не го лазеше и ниту имаше појма дека баш тогаш ќе го здрви мозочен удар, затоа што човекот едноставно беше поздрав од мене. И сеа ти мене сакаш да ми кажеш дека другаров се плашел за својата душа па у таа една секунда помислил на господ?

И ова со Тито не знам шо да кажам.. брат.. ќути поарно..

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Знаеш што? Еден мој најдобар другар почина од мозочен удар на своја 24 година, ама знаеш како почина?
Си седеше на компјутер и си штракаше на интернет, и ама апсолутно мува не го лазеше и ниту имаше појма дека баш тогаш ќе го здрви мозочен удар, затоа што човекот едноставно беше поздрав од мене. И сеа ти мене сакаш да ми кажеш дека другаров се плашел за својата душа па у таа една секунда помислил на господ?

Неможеш така да донесеш заклучок сигурно имал некој проблем не сакал да ти го каже а животот е релативна работа денеска си на овој свет после на некој друг или сите сме во некоја Енергетска форма ,тоа науката ќе открие.Бог да го прости.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Неможеш така да донесеш заклучок сигурно имал некој проблем не сакал да ти го каже а животот е релативна работа денеска си на овој свет после на некој друг или сите сме во некоја Енергетска форма ,тоа науката ќе открие.Бог да го прости.
Не ми беше тоа поентата, и да имал проблем, си го чувал за себе, тоа е тоа..

Понтата беше дека сум против ставање во калап од типот „Верувај сите пред смртта се вртат кон Бог, зошто сите се плашат за својата душа.“ , а поготово што овој исказ ама нема благе везе сам по себе.. ама ај... let's get relative!

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277

Ехееее сеа каде отиде.. нема врска, биди си ти атеист ама полека со замолчувањето на другите.
Друг факт за Тито, тој бил масон и е заведен со име и презиме во една ложа во Загреб. Познато е дека само човек кој е верник може да стане масон.
Атеистите ги одбиваат сите аргументи, затоа не можат да дојдат до вистината.

T

Tetro

Гостин
Ехееее сеа каде отиде.. нема врска, биди си ти атеист ама полека со замолчувањето на другите.
Друг факт за Тито, тој бил масон и е заведен со име и презиме во една ложа во Загреб. Познато е дека само човек кој е верник може да стане масон.
Дај бе аргумент, не лупетај на празно за џабе.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па знам дека бил масон, и што сега?

И отидов токму каде што треба,, оти ова што го кажа „ Верувај сите пред смртта се вртат кон Бог, зошто сите се плашат за својата душа. “ е ставање во калап.. Тотално смотано .... Не ме сфаќај погрешно, не се работи за мојот другар, го наведов како пример и ништо повеќе..

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Еве една причина од мене. Откако сум атеист, односно откако ја прифатив вистината, немам проблеми со OCD и не сум суеверен, овие навистина ми беа проблем.
Probaj pak bidni vernik da vidime dali ke ti se vratat problemite.
I togas ke bides siguren dali bilo do sistemot na veruvanje ili do tebe.
Ako ateizmot kako "programa" ti donela pozitiven rezultat turi i kur, ne vredi.
Samo sto kako bi znael ti za programata koga se identifikuvas so istata?:oops:

G

galaxy

Гостин
Probaj pak bidni vernik da vidime dali ke ti se vratat problemite.
I togas ke bides siguren dali bilo do sistemot na veruvanje ili do tebe.
Ako ateizmot kako "programa" ti donela pozitiven rezultat turi i kur, ne vredi.
Samo sto kako bi znael ti za programata koga se identifikuvas so istata?:oops:
Не можам повторно да бидам верник, ја знам вистината.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Добро бе шо кур им се дешава на луѓево??????????

А ова е закон!!!!!!!!!!1

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не можам повторно да бидам верник, ја знам вистината.
Daleku od toa deka ja znaes vistinata, tuku od edna krajnost si otisol u druga.
Ima edna rabota na planetava a taa e deka lesno ne se doaga do vistinata.
Ili so drugi zborovi e premnogu skapa rabota.
Ako se razvrtis i vidis kako se prodava ateizmot za eftina para na sekoe kose.......togas nesto ne e vo red, bidi siguren u toa.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Е једино нешто во што стварно верувам ... е тоа се овие типци ! алал Вера! :))))))

--- надополнето: Aug 27, 2011 4:55 PM ---
Еве уште едно од типциве.. Гратис од мене кон „Бога“ :), ако „гледа“ нека живне и он малце, нека мафне со раче да го видиме, се загрижив, одамна го нема!

--- надополнето: Aug 27, 2011 4:57 PM ---
А да и ќе забиоравев.. го канам на Мастика, нека се симне го чекам се лади во замрзивач!

G

galaxy

Гостин
Daleku od toa deka ja znaes vistinata, tuku od edna krajnost si otisol u druga.
Ima edna rabota na planetava a taa e deka lesno ne se doaga do vistinata.
Ili so drugi zborovi e premnogu skapa rabota.
Ako se razvrtis i vidis kako se prodava ateizmot za eftina para na sekoe kose.......togas nesto ne e vo red, bidi siguren u toa.
Се разбира, само фактот е вистина. Во случајов, јас лично не можам да одговорам со факт, ама сега сум поблиску до вистината.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Се разбира, само фактот е вистина. Во случајов, јас лично не можам да одговорам со факт, ама сега сум поблиску до вистината.
ne sekogash vistinata se bazira vrz fakti

Kajgana Shop

На врв Bottom