Повеќе причини да бидеш атеист

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Еве еклакантни примери, зошто треба да се откачи Бог од нашите глави..

http://www.youtube.com/watch?v=lORCuR84-_8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PVPVqEe3HRQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jNGGNomLx_c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XbjIYvXpvLM&feature=related
--- надополнето: Aug 27, 2011 2:34 PM ---
Нешто ми кажува дека кад тад и кај нас ќе биде вака..

http://www.youtube.com/watch?v=2STDH14aJVk&feature=related
OMG!!!!

Еве еклакантни примери, зошто треба да се откачи Бог од нашите глави..
Сосема спротивно на книгите кои ги имаме читано. Црквата и општеството ги осудиле веќе дека не се пожелни тука во кругот, и тоа е исправно за нив.
Да останат тука, ќе бидат каменувани, камшикувани, плукани, понижувани, убиени во името на Бога,....

Таа првата е ептен тежок случај :pos:

Не знам брат.. али ова мене ме плаши еј! затоа што коа ќе ми текне преклани што беше на плоштад !

--- надополнето: Aug 27, 2011 2:48 PM ---
а знаете што е интересно за ваквите појави?

затоа што во суштина тие изгледаат вака:

Според мене нема причина да бидам атеист!
Секој да се пронајде себе си. Знам дека сите најголеми умови и научници, во последните години од својот живот се свртуваат кон религијата и кон Бог.

Секој да се пронајде себе си. Знам дека сите најголеми умови и научници, во последните години од својот живот се свртуваат кон религијата и кон Бог.

Ајнштај не се свртел, Исак Њутн не се свртел (он дури и го избркал попот што сакал да го причести пред Исак да умре).....

Наброј 5 за почеток:)

И ова е интересно.. (да не испадне дека зборуваме само за христијанството)

Повеќе од Ајнштај треба ли ;) Така имам прочитано...
Друго и Јосип Броз се свртел кон религија во последните денови на неговиот живот, а предходно бил комунист. Се свртел кон исламот.

Друго и Јосип Броз се свртел кон религија во последните денови на неговиот живот, а предходно бил комунист. Се свртел кон исламот.
:pos:

276572_139469186128817_7056220_n.jpg

Ти или се зезаш или си смртно сериозен.. Ако се зезаш, брат алал вера за заебанцијата, а ако си сериозен, купувам карта за Белград и барам прием кај Јованка Броз, уште е жива, па мора да ја прашам за ова што го збориш....

Ти или се зезаш или си смртно сериозен.. Ако се зезаш, брат алал вера за заебанцијата, а ако си сериозен, купувам карта за Белград и барам прием кај Јованка Броз, уште е жива, па мора да ја прашам за ова што го збориш....
Смртно сериозен, познато е дека додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот. А ден пред да почине повикал и оџа да го посети. Истиот оџа после тоа кажал на свои соработници дека Јосип Броз умре како еден од нас! Е сеа ова колку е вистина тоа не знам, но сигурно е дека читал куран. Не дека го фаворизирам исламот, јас сум христијан но фат си е факт!

Смртно сериозен, познато е дека додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот. А ден пред да почине повикал и оџа да го посети. Истиот оџа после тоа кажал на свои соработници дека Јосип Броз умре како еден од нас! Е сеа ова колку е вистина тоа не знам, но сигурно е дека читал куран. Не дека го фаворизирам исламот, јас сум христијан но фат си е факт!

Колку што јас знам, послдни пред смртната постела на Тито, биле Бакариќ, Колишевски и таа гарда.. а од каде бре оџа таму, и Имам, ....

мислам.. чекај чекај чекај.... woooooooooooooooooooooooooo horsey!!!!!!!!!!

Брат ти сигурен си у ова? Како бре факт си е факт? ти знаеш ли што претставува факт?

О „боже“ !!!! свашта...

додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот.
Јас имам читано повеќе книги, на различни јазици од повеќе религии и затоа сум атеист. Читањето и тоа кој како се изјаснува, не зависи од која книга читал.

Имам пријатели кои се свештени лица, некои во Христијанскато, некои и во Исламот. Имам врски и во општина и на гробишта.

Бог не е еден човек или битие, тој е во секој човек, односно секој човек во себе го носи бог. Или попросто кажано : Секој човек си е бог самиот засебе.
Само ќе повторам неколку реченици од Библијата.
„Не правете идоли од мене“ - значи да не се прават ниту икони, ниту иконостаси, ниту цркви, џамии, синагоги и уште што ти незнам.
Зар не би било подобро да се прават домови, да се дели бесплатно храна, вода и други потребштини.
Бог.... , тоа сме ние самите луѓе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom