Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Еве еклакантни примери, зошто треба да се откачи Бог од нашите глави..

http://www.youtube.com/watch?v=lORCuR84-_8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PVPVqEe3HRQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jNGGNomLx_c&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XbjIYvXpvLM&feature=related
--- надополнето: Aug 27, 2011 2:34 PM ---
Нешто ми кажува дека кад тад и кај нас ќе биде вака..

http://www.youtube.com/watch?v=2STDH14aJVk&feature=related
OMG!!!!

T

Tetro

Гостин
Еве еклакантни примери, зошто треба да се откачи Бог од нашите глави..
Сосема спротивно на книгите кои ги имаме читано. Црквата и општеството ги осудиле веќе дека не се пожелни тука во кругот, и тоа е исправно за нив.
Да останат тука, ќе бидат каменувани, камшикувани, плукани, понижувани, убиени во името на Бога,....

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Таа првата е ептен тежок случај :pos:
Не знам брат.. али ова мене ме плаши еј! затоа што коа ќе ми текне преклани што беше на плоштад !

--- надополнето: Aug 27, 2011 2:48 PM ---
а знаете што е интересно за ваквите појави?

затоа што во суштина тие изгледаат вака:

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Според мене нема причина да бидам атеист!
Секој да се пронајде себе си. Знам дека сите најголеми умови и научници, во последните години од својот живот се свртуваат кон религијата и кон Бог.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Секој да се пронајде себе си. Знам дека сите најголеми умови и научници, во последните години од својот живот се свртуваат кон религијата и кон Бог.
Ајнштај не се свртел, Исак Њутн не се свртел (он дури и го избркал попот што сакал да го причести пред Исак да умре).....

С

сашенко

Гостин
Наброј 5 за почеток:)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
И ова е интересно.. (да не испадне дека зборуваме само за христијанството)

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Повеќе од Ајнштај треба ли ;) Така имам прочитано...
Друго и Јосип Броз се свртел кон религија во последните денови на неговиот живот, а предходно бил комунист. Се свртел кон исламот.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Повеќе од Ајнштај треба ли ;) Така имам прочитано...
Друго и Јосип Броз се свртел кон религија во последните денови на неговиот живот, а предходно бил комунист. Се свртел кон исламот.
Ти или се зезаш или си смртно сериозен.. Ако се зезаш, брат алал вера за заебанцијата, а ако си сериозен, купувам карта за Белград и барам прием кај Јованка Броз, уште е жива, па мора да ја прашам за ова што го збориш....

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Ти или се зезаш или си смртно сериозен.. Ако се зезаш, брат алал вера за заебанцијата, а ако си сериозен, купувам карта за Белград и барам прием кај Јованка Броз, уште е жива, па мора да ја прашам за ова што го збориш....
Смртно сериозен, познато е дека додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот. А ден пред да почине повикал и оџа да го посети. Истиот оџа после тоа кажал на свои соработници дека Јосип Броз умре како еден од нас! Е сеа ова колку е вистина тоа не знам, но сигурно е дека читал куран. Не дека го фаворизирам исламот, јас сум христијан но фат си е факт!

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Смртно сериозен, познато е дека додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот. А ден пред да почине повикал и оџа да го посети. Истиот оџа после тоа кажал на свои соработници дека Јосип Броз умре како еден од нас! Е сеа ова колку е вистина тоа не знам, но сигурно е дека читал куран. Не дека го фаворизирам исламот, јас сум христијан но фат си е факт!
Колку што јас знам, послдни пред смртната постела на Тито, биле Бакариќ, Колишевски и таа гарда.. а од каде бре оџа таму, и Имам, ....

мислам.. чекај чекај чекај.... woooooooooooooooooooooooooo horsey!!!!!!!!!!

Брат ти сигурен си у ова? Како бре факт си е факт? ти знаеш ли што претставува факт?

О „боже“ !!!! свашта...

T

Tetro

Гостин
додека бил во Клиничкиот центар во Љубљана во неговите последни денови го читал куранот.
Јас имам читано повеќе книги, на различни јазици од повеќе религии и затоа сум атеист. Читањето и тоа кој како се изјаснува, не зависи од која книга читал.

Имам пријатели кои се свештени лица, некои во Христијанскато, некои и во Исламот. Имам врски и во општина и на гробишта.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Бог не е еден човек или битие, тој е во секој човек, односно секој човек во себе го носи бог. Или попросто кажано : Секој човек си е бог самиот засебе.
Само ќе повторам неколку реченици од Библијата.
„Не правете идоли од мене“ - значи да не се прават ниту икони, ниту иконостаси, ниту цркви, џамии, синагоги и уште што ти незнам.
Зар не би било подобро да се прават домови, да се дели бесплатно храна, вода и други потребштини.
Бог.... , тоа сме ние самите луѓе!

Kajgana Shop

На врв Bottom