Oh, well... Изиграни ми се, ама едноставно сакам да си ги имам во колекција на Steam. Башка Team Fortress 2 никогаш не сум ја играл, а многу имам желба за неа во последно време. Не сум многу по indie игри, а и во случај да ми се свиѓе некоја - постојат торенти
Не чинит вака да велиш, не чини.
Валве се полни со пари и најмалку што треба е да купиш некоја игра од нив која си ја изиграл, а тие веќе се наполниле со пари од таа игра на друг пазар, на пазар од кој очекувале да заработат (западниот). Дури можеш и TF2 да ја играш пиратска, јас така ја играв година дена и дури мислев да ја купам ми се здосади веќе.
Ако некој ги заслужува твоите пари тогаш тоа најмногу се развивачите на тие инди игри. Не е во ред да речиш „Не сум многу по indie игри“ затоа што тоа е дискриминација и што е уште полошо без некоја причина. indie не е жанр па да не го сакаш, и таму имаш акција, стратегија, FPS, RPG, авантура итн.
Знаеш што значи indie така? Кратенка од independent - незавсни на македонски. А тоа значи дека тие игри не се издадени од некој голем издавач туку од самите развивачи, значи се незавсни од издавачот и не се ограничени со најразлични глупости кои издавачот би им ги поставил на развивачите, на дизајнерот на играта.
За почеток еве, купи го
Humble Bundle.
А да, ако толку многу ја сакаш TF2 купи ја посебно, ќе заштедиш 7 евра.