Steam: Официјална дискусија

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Го приметив ова пред некој ден - Orange Box за 14 евра регуларна цена. И не само она туку и многу други игри на Steam се намалени. Дали е ова последица на падот на доларот или на нешто друго? Одамна го меркам orange box-ов, па се мислам дали ќе биде добра зделка ако го купам сеа, пошто знам дека на попуст го даваат и за 5 евра.

Мислење?
14 евра за 5 игри не е лоша понуда ама сметај дека сите ти се изиграни. За истите пари би зел 3-4-5 indie игри, нови, неизиграни, па и подобри од тие во Оrange Box.

I vo Yugoton e od prilika taa cena negden okolu 900den........pred edna godina drugarce ja imase kupeno..........i moze da si ja zemam ako seuste ja ima.
Што ќе му е на ДВД, само ѓубре ќе му прави.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
14 евра за 5 игри не е лоша понуда ама сметај дека сите ти се изиграни. За истите пари би зел 3-4-5 indie игри, нови, неизиграни, па и подобри од тие во Оrange Box.
Oh, well... Изиграни ми се, ама едноставно сакам да си ги имам во колекција на Steam. Башка Team Fortress 2 никогаш не сум ја играл, а многу имам желба за неа во последно време. Не сум многу по indie игри, а и во случај да ми се свиѓе некоја - постојат торенти :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Oh, well... Изиграни ми се, ама едноставно сакам да си ги имам во колекција на Steam. Башка Team Fortress 2 никогаш не сум ја играл, а многу имам желба за неа во последно време. Не сум многу по indie игри, а и во случај да ми се свиѓе некоја - постојат торенти :)
Не чинит вака да велиш, не чини.
Валве се полни со пари и најмалку што треба е да купиш некоја игра од нив која си ја изиграл, а тие веќе се наполниле со пари од таа игра на друг пазар, на пазар од кој очекувале да заработат (западниот). Дури можеш и TF2 да ја играш пиратска, јас така ја играв година дена и дури мислев да ја купам ми се здосади веќе.

Ако некој ги заслужува твоите пари тогаш тоа најмногу се развивачите на тие инди игри. Не е во ред да речиш „Не сум многу по indie игри“ затоа што тоа е дискриминација и што е уште полошо без некоја причина. indie не е жанр па да не го сакаш, и таму имаш акција, стратегија, FPS, RPG, авантура итн.

Знаеш што значи indie така? Кратенка од independent - незавсни на македонски. А тоа значи дека тие игри не се издадени од некој голем издавач туку од самите развивачи, значи се незавсни од издавачот и не се ограничени со најразлични глупости кои издавачот би им ги поставил на развивачите, на дизајнерот на играта.

За почеток еве, купи го Humble Bundle.
А да, ако толку многу ја сакаш TF2 купи ја посебно, ќе заштедиш 7 евра.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ако ја имаш пиратската можеш со финта да не даунлоадираш цели 6 гига.
Ја избришав неколку дена послем вртење. Немаше причина уште да ми седи во рс и да ми зафаќа место, пошто не планирав пак да ја играм. А за пак да ја инсталирувам? И тоа не верувам, пошто image фајлот ми е ставен во 2 rar-а сместени на посебни дискови, па треба прво да го отпакувам, па да ја инсталирам играта, па да местам со стимот...
А ко што имам уште 17 гига слободно во C, не верувам дека би го правел тоа само за да ја играм 2 дена.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Некој да не знае отприлика кога е летниот steam попуст?

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
Team Fortress 2 - Free на стеам за сите

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Steam само што ја надмина бројката од три ипол милиони истовремени корисници.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Продавам Steam account. Пишете за повеќе детали.

Kajgana Shop

На врв Bottom