Очајот на македонската љубовна сцена

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа е апсолутна вистина, true story... сум го видел тоа со свои очи. Знаеш шо е смешното у целата ситуација... што по грд тоа поише успева. Веројатно психологијата у тоа е што девојкава е запрепастена како таков Квазимодо се дрзнува да каже такво нешто и со што ја поткрепува својата самодоверба, зошто мисли дека ќе успее? Ако се зеза, онда добра смисла за хумор има. Ако не се зеза и стварно мисли дека ќе ме ебе, онда гарант има тестостерон преку плафон, шо значи дека дури и да ме ебе, добар секс ќе има. Сигурно такви филмови праат у глава.

Додека ова не го сфатив, сите девојки што сакав да ги освојам, ги третирав како дами... После го сфатив терминот џабе губење време... :)
Види, овој пријателот мој од приказната често ми кажува некои негови искуства со жените, тоа е да се газиш од смеење. Некогаш и пристапил на некоја женска со својата вообичаена реплика, и таа грубо го одјебала. Овој не се вреѓа нешто посебно, и по извесно време некако сепак испаднало таа да има секс со него. И замисли, кога ја прашал зошто толку грубо го одјебала првата вечер, таа му рекла оти мислела дека не е озбилен дека ќе ја ебе???? :vozbud::vozbud:

Е, и после неа некој ќе ја земе неа за жена, и ќе гради квалитетна врска...

Квалитет колку сакаш...
--- надополнето: Aug 12, 2011 12:46 PM ---
Феминизмот и борбата за правата на жените ја уби во секој поглед и женственоста и она што беше поим за квалитетно женско битие, се друго што ќе кажам ќе биде повторување на драгите ми погоре форумџии, само да го признаат тоа самите жени ќе се наѕре надежта, се додека пробуваме да докажуваме дека не е така уште повеќе не праи гилти по сите точки, гледајќи ги секојдневно младежот односно иднината на жените кои исто треба мајки да бидат и да гаат генереации... ма дај какви генерации каде е тука основата односно љубовта што треба да ја вложат без условно....?
Ова е најпаметната работа што женско ја има напишано за жените на овој форум. Никогаш жените немале помалку моќ, ниту помалку задоволство во животот, отколку во ерата на еманципацијата и феминизмот. Како што велат, исфрли ја природата низ врата, ќе ти се врати преку прозор...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Изменив малце...викса не те познав си сменил ник :LOL:

Не можам јас така, ако можам да реагирам на некоја глупост кога ја гледам реагирам.
Ги деградирам, и брутално го кажувам мислењето и покрај тоа што околните ми луѓе ме советуваат дека така не се зборува со девојче. Јас на тоа одговарам, кога ќе видам девојче ќе се однесувам како што треба со неа. Се додека гледам исфрустрирани сељанки, ќе го добиваат мојот убав третман.

Џабе и стотина реферати да се напишат некој ефект нема да има додека сами не согледаат.
Они согледуваат ама дури одкако ќе напумпаат 30-на години па сите грешки што ги правеле додека биле во "најубавите години" им се враќаат.

Ама не е точно дека целава оваа ситуација е исто вина на жените.
Да ти ебам и безмудењастите Македонски момци кој не знаат да се понашаат ко мажи и да пресечат туку само идат по меракот на понежната половина. Чумки не научиле дека тоа е дупка без дно, колку повеќе и идеш по мерак толку поненормални стандарди ќе ти поставуваат и на крај ти секогаш ќе бидеш крив :pos:

Ама ајде од машките не ни очекувам повеќе знам дека у суштина 90% се пичкици кај нас, затоа што чим тони зен ти е популарен тоа значи дека машкоста е потисната па излегуваат такви фрустрации.
Ама па жени историски секогаш знаеле да ја исправат работата и да ги дотераат мажите во ред...секаде освен кај нас очигледно. Одвај дочекаа ситуација каде е модерно да се биде папучар за да можат да ги излечат своите фрустрации.
Најкул е најкрај се жалат нема квалитетни машки :pos:

Девојки нема затоа што вие ги направивте пички да бидат.
А второ тие што се кавилитетни егоцентрично ќе кажам ко мене спаѓаат во категорија шупаци затоа што се држат до своето...парадоксот е дека квалитетен маж е токму тој што се држи до своето. Ама ај најди крај на муабетов :pos:

Фала богу секад можам да се водам по песната на тоше и да се заљубам во мала селанка на росна ледина. :sleep:

Тоа мене ќе ме реши, али вие мислете си...

пиес: чисто за имиџот да си го одржам на форумов...сите сте курви и или ќе умрете сами со 70 мачки или ќе се омажите со некој лигав и грд шупак и ќе жалите цел живот :pos::pos: (ова не е озбилно...освен ако не сакате да биде)
"site ste kyrvi" bravo be za ova....ja taman dodeka chitav vikam eve eden nacitan i probran dechko i uste ova na kraj koga go prochitav ..sftaiv edno....ako veke vo vashite zhivoti postojat kurvi...dragi moi kurvite postojat zasto postojat mazhite i nivnite niski strasti koi ne mozat da gi kontroliraat ...se si e povrzano edno so drugo,se se vrti vo drug,sekoe naredno proizleguva od prethodno,a ti pametnjakovic posto site nie sme "kurvi"ti ke najdes nekoja frigidna tetka koja nema ni O od orgazam da go znae....aj sea cao,mi se povraka od tvojot "pameten"referat i od takvite iskompleksirani shupaci koi zenite gi narekuvaat kurvi,a ne se svesni deka i nivnata majka e zhena koja im dala zhivot,deka ako imaat kerka i taa ke bide zhena i ke dava zhivot nekomu

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
"site ste kyrvi" bravo be za ova....ja taman dodeka chitav vikam eve eden nacitan i probran dechko i uste ova na kraj koga go prochitav ..sftaiv edno....ako veke vo vashite zhivoti postojat kurvi...dragi moi kurvite postojat zasto postojat mazhite i nivnite niski strasti koi ne mozat da gi kontroliraat ...se si e povrzano edno so drugo,se se vrti vo drug,sekoe naredno proizleguva od prethodno,a ti pametnjakovic posto site nie sme "kurvi"ti ke najdes nekoja frigidna tetka koja nema ni O od orgazam da go znae....aj sea cao,mi se povraka od tvojot "pameten"referat i od takvite iskompleksirani shupaci koi zenite gi narekuvaat kurvi,a ne se svesni deka i nivnata majka e zhena koja im dala zhivot,deka ako imaat kerka i taa ke bide zhena i ke dava zhivot nekomu
Девојко, кој дел од ова не е озбилно не го разбра?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ete gledas sorry od mnogu nervoza koga go vidov "site ste kurvi" toa "ova ne ozbilno" ne sum go procitala...moja greshka

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
ete gledas sorry od mnogu nervoza koga go vidov "site ste kurvi" toa "ova ne ozbilno" ne sum go procitala...moja greshka
Исто како што ти таман помисли еве начитан и прибран дечко, ја таман си помислив еве конечно паметна девојка што ми го свати хуморот...кога опс не било така.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304

e kako moze da mislis deka sum ti go sftaila humorot posle ova moe izjasnuvanje :D hahaha

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500

e kako moze da mislis deka sum ti go sftaila humorot posle ova moe izjasnuvanje :D hahaha
Да не тераме муабет на тема, сега ваљда го свати веќе.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326

vistina boli ama taka e, zenite se kurvi...kazi mi deneska kolku zeni ima sto sonuvaat za vistinska ljubov,kolku zeni ima sto ne ja izgubile nevinosta pod 15 godini, kolku zeni ima sto imale pomalku od 5 sesualni partneri vo zivotot,kazi mi kolku zeni ima sto biraat so kogo ke legnat,kazi mi kolku zeni ima sto ne legnale na prv sostanok, kazi mi kolku zeni ima sto ne gi interesira toj fraerot kakva kola vozi i sl....
a jas ke ti kazam deka deneska devojkite sakaat samo da opnat minic i da se razvrtat na podium, da karat nekoja pijacka da si najdat nekoj po moznost mnogu bogat za da gi sponzorira i ...
da ne me svatish pogreshno i jas sum zena, ama se grozam od seto toa sto go gledam okolu mene... kaj odat tie luge se prashuvam, sto mislat deka pravat?na sto li razmisluvaat ako razmisluvaat voopshto?kade e "jas",kade e samopocitta,kako ocekuvame da bideme pocituvani koga nie sami ne se pocituvame...zenive deneska mislat deka ako imaat ubavina ili ako mozat da si dozvolat plasticna operacija, deka imaat se,a toa se za niv podrazbira materijalna mok normalno....
i kako posle da ne bidat site zeni kurvi? pa ke bidat normalno...
--- надополнето: Aug 25, 2011 4:44 PM ---
se e do (ne)samopocitta, deneshnava zena ne znae sama da se pocituva, a mazite toa dobro go koristat...
normalno deka ima isklucoci i od dvete strani, toa se podrazbira

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
vistina boli ama taka e, zenite se kurvi...kazi mi deneska kolku zeni ima sto sonuvaat za vistinska ljubov,kolku zeni ima sto ne ja izgubile nevinosta pod 15 godini, kolku zeni ima sto imale pomalku od 5 sesualni partneri vo zivotot,kazi mi kolku zeni ima sto biraat so kogo ke legnat,kazi mi kolku zeni ima sto ne legnale na prv sostanok, kazi mi kolku zeni ima sto ne gi interesira toj fraerot kakva kola vozi i sl....
А кажи ми ти мене колку мажи сонуваат за вистинска љубов, колку мажи има што не ја изгубиле невиноста под 15 години, колку мажи има со помалку од 5 сексуални партнери, колку мажи бираат со кого ќе легнат, колку мажи има што не легнале на прв состанок и слично?Или за мажите важат некои други критериуми?

a jas ke ti kazam deka deneska devojkite sakaat samo da opnat minic i da se razvrtat na podium, da karat nekoja pijacka da si najdat nekoj po moznost mnogu bogat za da gi sponzorira i ...
Speak for yourself. Ако ти имаш навика да опнуваш минич и да се развртиш по подиум, за да ќариш некоја пијачка и да најдеш спонзор, немој те молам да го проектираш тоа на цел женски род.Јас лично не правам ништо од ова, а ако мислиш дека сите девојки го прават тоа, треба да подразмислиш во какви кругови се движиш.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
А кажи ми ти мене колку мажи сонуваат за вистинска љубов, колку мажи има што не ја изгубиле невиноста под 15 години, колку мажи има со помалку од 5 сексуални партнери, колку мажи бираат со кого ќе легнат, колку мажи има што не легнале на прв состанок и слично?Или за мажите важат некои други критериуми?

Speak for yourself. Ако ти имаш навика да опнуваш минич и да се развртиш по подиум, за да ќариш некоја пијачка и да најдеш спонзор, немој те молам да го проектираш тоа на цел женски род.Јас лично не прават ништо од ова, а ако мислиш дека сите девојки го правиш тоа, треба да подразмислиш во какви кругови се движиш.
pa i jas nishto od toa ne pravam,si imam soprug i dve decinja,uzivam vo zivotot na drug nacin,ama okolu nas taka e
jas licno imam prijatelki,komshiki,ne e bitno bliski osobi koi zborat samo za toa da se smuvaat so nekoj vecer isl. i normalno e deka mazite ke ne smetaat za kurvi toa mi beshe poentata
mene ne mi e namerata da navredam, tuku sakav da ukazam zoshto mazite za zenite zborat taka-zatoa sto na zenite im fali samodoverba i samopocit
--- надополнето: Aug 25, 2011 4:57 PM ---

jas ne go proektiram toa na cel zenski rod, tuku objasniv zoshto e veke proektirano

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
pa i jas nishto od toa ne pravam,si imam soprug i dve decinja,uzivam vo zivotot na drug nacin,ama okolu nas taka e
jas licno imam prijatelki,komshiki,ne e bitno bliski osobi koi zborat samo za toa da se smuvaat so nekoj vecer isl. i normalno e deka mazite ke ne smetaat za kurvi toa mi beshe poentata
Јасно ми е, сите се курви, само ти си светица.

mene ne mi e namerata da navredam, tuku sakav da ukazam zoshto mazite za zenite zborat taka-zatoa sto na zenite im fali samodoverba i samopocit
Очигледно тебе ти фали самодоверба и самопочит, со оглед на тоа што ги нарече сите жени курви, само за да им се додвориш на мажите на темава..И време е да почнеш да си ја гледаш твојата работа, наместо да си ги оговараш комшиките и пријателките.А и не ми е јасно зошто воопшто се дружиш со нив ако ги сметаш за курви?Не знам за тебе, ама јас ги бирам луѓето со кои се дружам.
И да, мажите зборуваат така за жените, токму поради таквите како тебе, кои се спремни да го понижат целиот женски род, само за да се издигнат себеси.Како што кажав и погоре, за тебе сите жени се курви, единствено ти си Дева Марија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
мене не ми се јасни вашите генерализации воопшто. Како може да кажете дека цел еден род е „некаков“ судејќи по 5мина кои ги имате во ваша близина. Секој си е посебна приказна и генерализацииве воопшто не ви се на место. Еве јас познавам девојки кои излегуваат за да бидат видени, се облекуваат провокативно намерно за да бидат приметени и наспроти нив имам другарки кои воопшто не им е тоа филмот туку излегуваат на парк, пијат пиво и не сакаат љубов за една вечер. Небитно, зборот ми беше дека не може да кажеш сите жени се курви или сите мажи се свињи. Јас не знам што очекувате од луѓето, ама јас прво го очекувам она најболното. Ако не се случи тоа, барем ќе биде поблаго од тоа што сум очекувал.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Те разбрав јас убаво, затоа и ти пишав дека генерализациите се глупави. Не можеш да кажеш дека сите жени се курви кога и сама знаеш дека не се така. Не можеш да кажеш дека нема машки што немале секс после 15та година и сл. Генерализациите ве отапуваат луѓе. Гледајте го секој како посебна личност и приказна сама за себе.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Јасно ми е, сите се курви, само ти си светица.

Очигледно тебе ти фали самодоверба и самопочит, со оглед на тоа што ги нарече сите жени курви, само за да им се додвориш на мажите на темава..И време е да почнеш да си ја гледаш твојата работа, наместо да си ги оговараш комшиките и пријателките.И да, мажите зборуваат така за жените, токму поради таквите како тебе, кои се спремни да го понижат целиот женски род, само за да се издигнат себеси.Како што кажав и погоре, за тебе сите жени се курви, единствено ти си Дева Марија.
ako veke se navreduvame kazi mi dali i toa sto ti se bunish protiv moeto mislenje znaci deka sakash da se prikazesh kako po nevina od mene?:pos:..........
drugo e da dadesh argument a drugo e da navreduvash,nikade vo temava ne stoi deka treba da dobijam psihoanaliza...
--- надополнето: Aug 25, 2011 5:26 PM ---
Те разбрав јас убаво, затоа и ти пишав дека генерализациите се глупави. Не можеш да кажеш дека сите жени се курви кога и сама знаеш дека не се така. Не можеш да кажеш дека нема машки што немале секс после 15та година и сл. Генерализациите ве отапуваат луѓе. Гледајте го секој како посебна личност и приказна сама за себе.
sosema se slozuvam,ama koga nekoe devojce kako toa pogore ke se cudi zoshto nekoj kazal taka...pa ete zoshto...
moebi i jas losho se izraziv
--- надополнето: Aug 25, 2011 5:45 PM ---
А кажи ми ти мене колку мажи сонуваат за вистинска љубов, колку мажи има што не ја изгубиле невиноста под 15 години, колку мажи има со помалку од 5 сексуални партнери, колку мажи бираат со кого ќе легнат, колку мажи има што не легнале на прв состанок и слично?Или за мажите важат некои други критериуми?.
pa ako go mislish toa zoshto jasno i glasno ne kazesh MAZITE SE KURVI,eve gledash deka mozelo,jas mesto tebe ke kazam i tocno e mazite se kurvi i ima zoshto da kazam taka, ti predhodno objasni zoshto, i nemaat pravo da se lutat,taka i ti nemash pravo da se lutish koga i oni ke go kazat istoto za zenite

Kajgana Shop

На врв Bottom