Трето полувреме

П

Паган-др

Гостин
Снимањето на „Трето полувреме“ почнува на 10 септември

Филмот “Трето полувреме” на Дарко Митревски конечно ќе стартува со снимање.

Иако со изменет актерски состав сепак оформен од 10-ти септември, целата екипа започнува со снимање на првата клапа и тоа во Охрид.
Потоа продолжуваат во Битола, па на крај во Скопје. Главната женска улога во историската драма ќе ја игра најпознатата македонска манекенка, Катерина Ивановска а нејзин партнер нема да биде досега најавуваниот српски актер Сергеј Трифуновиќ, туку Сашко Коцев.
Митревски задоволен што има екипа која отсликува спој од искуство, зрелост, талентираност и младешки ентузијазам.
- Ова е фудбалски филм, а режисерот е како селектор. Во фудбалот, како и во филмот има големи играчи и тимски играчи. Големи се оние кои знаат да играат тимски, инаку го загрозуваат успехот. Оваа екипа ќе дава голови. Старата слава не помага, одново требаат нови голови. Тоа важи и за мене, па и за него, рече Митревски одговарајќи на новинарско прашање за најновата одлука.
И главните ликови задоволни од соработката со Митревски.
- Во „машката“ екипа се чувствува како Снежана со многу јунаци и дека и е чест првпат да учествува во филм со актерска елита - изјави Катерина Ивановска, главна женска улога во “Трето полувреме”.

- Ангажманот дојде случајно и нема да ги изневерам очекувањата на режисерот - нагласи Сашко Коцев, кој ја толкува главната машка улога во филмот.
Филмот ќе се реализира со средства од Владата, Филмскиот фонд и Шпаркасе банка.
Приказната потекнува од 1942 година и е базирана врз вистинска случка на фудбалскиот клуб “Македонија”, кој бил воден од еврејскиот тренер Шпиц. Со негова помош тимот успева да го освои шампионатот на тогашната фудбалска лига на фашистичка Бугарија.
По казна тренерот е пратен во концентрационен логор, а фудбалерите од тимот успеваат да го спасат од возот кој го носел во Треблинка и го препраќаат во Албанија, каде што се крие неколку години.
Елена Бошковска
извор

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Сашко Коцев во главна улога на филм кој не е комедија....
Ова е исто како кога Џим Кери реши да игра во сериозен филм (The Number 23) и бидна катастрофа.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ова е исто како кога Џим Кери реши да игра во сериозен филм (The Number 23) и бидна катастрофа.
Коа ќе видиш Сашко нема ни глумено во филм комедија. За нас можда ќе е чудно, што го знаеме како комедијант, али сигурно како драмски актер знае да глуми и сериозно.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Еврејски лаги + македонски лаги. Евреите не ги интересира за македонските лаги, но за нив е најважно да си кажат нивните лаги за коласкоски. 2 / 4 од филмот Евреите ќе страда, 1 / 4 Македонсктие ќе страдаат и во другата 1 / 4 Бугарите ќе се лоши и жестоки.

Не знам на кој му е паднат на ум будали идеја српско куче да е во главната улога, но се радувам дека тоа нема да се случи.

Не тријте коментари тоа е личната ми мислење.
Абе ти уште невиден , филмот го анализираш .....и не трескај глупости пред неколку поста имаш живо сведоштво на последниот член од фудбалскиот клуб Македонија , чичко ми лично го познава ! А и самиот настан што е главна тема на филмот е еден спомен врежан во колективната меморија на старите Скопјани и сега откако ќе биде ставен на филмска лента има да биде интернационално познат настан поради 2 причини.

1. Затоа што знаеме да правиме страшно добри филмови и

2. поради Бранко Лустинг ( Gladiator , The Peacemaker , Hannibal , Black Hawk Down ........)

не само Скопјани .....има сите да ве разберат што сте направиле бре ....:vozbud:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Баш па и не ми е нешо многу по ќеф некако ја нема онаа спонтаност, нема гифт за да биде силна актерска ментална конструкција ... Можеше Дарко и подобар избор да направи од Сашко ...

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
И јас го мислев истото, но откако го видов во Темпирана Опера целосно го сменив мислењето. Актер е и тоа ептен добар. Работата е што публиката е навикната на него да истреска нешто и да ги насмее. Сега ќе има можност да се докаже и во сериозна улога.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Абе ти уште невиден , филмот го анализираш .....и не трескај глупости пред неколку поста имаш живо сведоштво на последниот член од фудбалскиот клуб Македонија , чичко ми лично го познава ! А и самиот настан што е главна тема на филмот е еден спомен врежан во колективната меморија на старите Скопјани и сега откако ќе биде ставен на филмска лента има да биде интернационално познат настан поради 2 причини.

1. Затоа што знаеме да правиме страшно добри филмови и

2. поради Бранко Лустинг ( Gladiator , The Peacemaker , Hannibal , Black Hawk Down ........)

не само Скопјани .....има сите да ве разберат што сте направиле бре ....:vozbud:
последниот член од фудбалскиот клуб Македонијa - Србин, кој вели дека е Македонец. А чичко ти или е Србин или србомани или лаже.
--- надополнето: Aug 24, 2011 10:05 PM ---
На сите Срби и србомани дедовците им паметат злосторствата на Бугарите. Но никој Македонец дедото не се сеќава злосторствата на Бугарите.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
последниот член од фудбалскиот клуб Македонијa - Србин, кој вели дека е Македонец. А чичко ти или е Србин или србомани или лаже.
--- надополнето: Aug 24, 2011 10:05 PM ---
На сите Срби и србомани дедовците им паметат злосторствата на Бугарите. Но никој Македонец дедото не се сеќава злосторствата на Бугарите.
Ако до сега не примети чекај јас да ти кажам ...ова е нишка за ‘Филм и ТВ‘ , со наслов - Трето полувреме !

Темата е фудбал во Скопје 1942 ,базирана на вистински настани ........а ти се најде погоден да си ја бркаш мувата од капата .

Нема потреба светот да разбере за депортацијата на Евреите од Македонија , бидејќи тоа е веќе позната работа . Јас конкретно пишувам за самиот натпревар против вашиот Левски и целата лакрдија што ја имате направено , тоа светот има да го види и разбере. Иако фудбалскиот клуб Македонијa беше вистинскиот и морален победник уште тогаш , ‘третото полувреме‘ ќе се игра сега по 70 години.

Живеј си ти и понатака во сопствените грандиозни заблуди на еврејски заговори , срби и србоманства .....

иш , иш муво , ................иш мори ! :D

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Ако до сега не примети чекај јас да ти кажам ...ова е нишка за ‘Филм и ТВ‘ , со наслов - Трето полувреме !

Темата е фудбал во Скопје 1942 ,базирана на вистински настани ........а ти се најде погоден да си ја бркаш мувата од капата .

Нема потреба светот да разбере за депортацијата на Евреите од Македонија , бидејќи тоа е веќе позната работа . Јас конкретно пишувам за самиот натпревар против вашиот Левски и целата лакрдија што ја имате направено , тоа светот има да го види и разбере. Иако фудбалскиот клуб Македонијa беше вистинскиот и морален победник уште тогаш , ‘третото полувреме‘ ќе се игра сега по 70 години.

Живеј си ти и понатака во сопствените грандиозни заблуди на еврејски заговори , срби и србоманства .....

иш , иш муво , ................иш мори ! :D
Без разлика ...:tapp:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Без разлика ...:tapp:
Се прашувам дали ќе кенкате за уште едно уметничко достигнување исто како што кенкавте за чешкиот уметник кој ве споредуваше со полско веце и ќе барате банирање на филмот за да не се наруши политичката коректност?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Нормално сега дека ќе се вадат Бугарите „ама не беше така’“, „ама не беше вака“, ама кој ги врти. Мене сеуште не ми е јасно како успеа Катерина да земе главна женска улога кога врска нема со глума !?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
а секој од секоја друга држава, кој знае малку фактите ќе ти каже дека сте Бугари.;)
Со секој од странство што сум правел муабет(меѓу нив спаѓаат и Бугари со разум) кога ќе му кажам дека сум Македонец ќе ме пофали како имаме богата историја и ме почитува кој сум и не ми тролува дека сум нешто што не сум.Or do I need to draw that for ya,tatar boy?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Lionking и покрај опомените не ги испочитува барањата да не меша политики во подфорумов па отиде на неколку дена одмор.

Kajgana Shop

На врв Bottom