Бев во понеделникот во Космос...Луге навалете, веке поголемиот дел од облеката е продаден за 70-80% од вистинската цена...Зборувам за бутици како Пул енд Бер Зара Бершка каде што има добра гардероба и каде што има добри попусти...Има и други продавници каде што можете да најдете работи кои ви требаат..
На пример во Пул енд Бер , старки (без врвци) 10евра намалени од 45...Во Зара имаше пантталони и фармерки за 10евра ..ЏАБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....Веке полека доагаат и новите колекции и на тие нема попуст/..Но исто така приметив дека во познатите ЕЛИТНИ брендови нема ПОПУСТ воопшто...Во Гант, Бициани, Масимо Дути немаше воопшто попуст..Но ви ги препорачувам Бершка, Зара, Пул енд Бер и Селио...
Бев прилично изненаден од еден бренд Масимо Дути...Таков бутик во Скопје нема, никаде воопшто во Македонија..Но човече ако имаш малку подлабок џеб ова е местото за тебе..а сепак за разлика од Гант е ист квалитет со пониски цени...За пазарувење би го препорачал и Фри Шопот (бидејки сум од Гевгелија)често одам и често наогам паричиња на Најк,Гант,Лакосте за добри пари само треба да бидеш редовен и да си чекаш поволен момент...
А за ФиПиА(данокот)се врака тако што треба да направиш шопинг ВО ЕДНА ПРОДАВНИЦА повисок од 120 евра...Од таа продавница побаруваш фактура(дека ке го изнесуваш од земјата)Грчкиот царинарник ти удира печат на истата фактура дека ја напуштат земјата и следниот пат одиш во бутикот каде што си купувал и они ти вракаат 19%(со фактура)..