Проблемот е што нема работа
pa ce najdis nesto ako nemas rabota nikakva togas dzogiraj em ce se oslobodis od negaTIVNATA energija em go gradis teloto bitno e da go isfrlis besot i gnevot od sebe toa bara jas go pravam...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Проблемот е што нема работа
Дали кога халуцинираш си под дејство на дрога/алкохол?Мене ме загрижува мојава ситуација. Халуцинирам премногу често. Се плашам дека можеби сум шизофреничар и почнувам да ја губам перцепцијата за вистинскиот свет. Понекогаш се чувствувам премногу гадно додека халуцинирам. Знам дека халуцинирам и никако не можам да престанам. Напротив, понекогаш ми се допаѓа кога халуцинирам ама сакам да престане тоа.
Мене ме загрижува мојава ситуација. Халуцинирам премногу често. Се плашам дека можеби сум шизофреничар и почнувам да ја губам перцепцијата за вистинскиот свет. Понекогаш се чувствувам премногу гадно додека халуцинирам. Знам дека халуцинирам и никако не можам да престанам. Напротив, понекогаш ми се допаѓа кога халуцинирам ама сакам да престане тоа.
Дали кога халуцинираш си под дејство на дрога/алкохол?
Од кога ти се појавило ова?
Дали си посетил доктор во врска со проблемов?
како бе тоа халуцинираш а знаеш дека халуцинираш. То е тогаш фантазија или машта а не халуцинација.
Зошто живееме? КОја е смислата на тоа ? Несум среќен но тоа не ме прави депресивен. Депресивен сум дур и кога сум среќен. И кога среќата ќе ми се насмевне пак така размислувам,зошто ?Знам и свесен сум дека после дождот иде сонце секогаш! Знам едка во иднина ќе имам живот каков што посакувам, ќе направам се за да го постигнам тоа и сигурен сум во себе. Имам самодоверба. Имам пријатели, имам другари и другарки кои ми се како браќа и сестри, но нешто ми фали.Постојано чувствувам дека нешто ми фали. Секојден има моменти кога ќе се замислам и ќе размислам аз животот? Зошто живееме ? Зошто се трудиме? каде води сето тоа? СЕ БОРИШ за да постигниш нешто, се мачиш во животот, на никого не му е лесно тоа е нормално, ама за што? за да еден ден те нема ? Што кога ќе те нема? каде ќе замини сето тоа? за што си се борел кога еден ден сепак ќе заминеш и во еден миг се претвораш во ништо,и она што си го направил ќе го снема, како никогаш да не си ни постоел. Бев во врска 8 месеци со девојка која многу ја сакав, се ќе направев за незе, но ме изневефри и мене и мојата доверба и моето мислење за неа. Што потоа??? Љубовта се претвори во омраза, и зошто јас го поминав времто со неа? Тоа било само изгубено време......Не му верувам на луѓето, на никого, очекувам да бидам разочаран од секого. Некогаш правам работи и се однесувам како ненормален пред друштовто и пред луѓе, зошто? затоа што мене ми е подобро да молчам и да гледам во една точка но така нема да ме сака никој.Најдобриот другар знае се за мене, и со мене е дури и кога сум во молчеливо издание. Незнам , што да речам, се чувстувам депресивно, збунет сум, се прашувам зошто живеам ?ЗОШТО ВВООПШТО ПОСТОИМЕ? Знам дека има луѓе кои се многу понесреќќни од мене и сеуште се држат , а јас имам страв, да живеам, тоа не го покажувам и никој не го знае.НО се плашам, ми изгледа се БЕСМИСЛЕНО! ПОМОШ затоа што мислам дека ќе се мрднам од умот или веќе сум мрднат!
Не знам како. Халуцинирам и свесен сум за тоа. Слушам непознати гласови како се караат и не можам да ги разберам. Понекогаш гледам сенки во 3Д, гледам дрвја како ми се смеат или се толку болно натажени што ти доаѓа да сочувствуваш со нив. Слушам музика или свирам и веќе сум во нов свет. Како да гледам филм, ме сфаќаш? Само што секогаш сум свесен и што е уште поболно убаво ми е така. Но сакам да престане кога јас сакам, а не да ме држи по цели денови. Седам на испит и слушам како некои двајца се караат на непознат јазик и почнуваат да ми се привидуваат различни форми на тетратката и ги оставам така. Не можам да ги сопрам. Наравно, паднав на испит. Ако сакаш уште детали, слободно кажи.
Пепси, lad тебе ти е пристапот малку утнат. Не уживаш во патот до целта. Знаеш колку е глупо чувството коа ќе постигнеш до некоја цел? Се враќаш на одредена точка за да започнеш друга. Треба да си ги трасираш тие цели во една патека каде штом завршуваш со едната (притоа се стекнуваш со искуство и задоволство изврпувајќи ја) се префрлуваш на нешто соесема слично.Значи нон стоп сум незадоволен од самиот себе и од другите. Сакав кола,татко ми купи по извесен период и сеа пак сум незадоволен.Пред неколку години сакав да патувам некаде,ненадејно ми дојде понуда за германија и франција,бев,и сеа пак сум незадоволен од мојот живот. Си ветив во школо за минатата година да поминам со 4-5,поминав со 4 и пак некако не сум задоволен од самиот себе. Секогаш ми минува некоја мисла "може подобро и од ова бе". На се и сешто наоѓам некоја маана,на се и сешто фаќам некоја банална забелешка. Од ова и женска не можам да фатам многу пребирам од таа помисла "може и подобро од ова"Незнам како да го задржам некое задоволство во мене а не само додека трае и да бидам горд и задоволен од нешто што сум го направил.
Значи нон стоп сум незадоволен од самиот себе и од другите. Сакав кола,татко ми купи по извесен период и сеа пак сум незадоволен.Пред неколку години сакав да патувам некаде,ненадејно ми дојде понуда за германија и франција,бев,и сеа пак сум незадоволен од мојот живот. Си ветив во школо за минатата година да поминам со 4-5,поминав со 4 и пак некако не сум задоволен од самиот себе. Секогаш ми минува некоја мисла "може подобро и од ова бе". На се и сешто наоѓам некоја маана,на се и сешто фаќам некоја банална забелешка. Од ова и женска не можам да фатам многу пребирам од таа помисла "може и подобро од ова"Незнам како да го задржам некое задоволство во мене а не само додека трае и да бидам горд и задоволен од нешто што сум го направил.
Последниве 2-3 месеци се чуствувам старопоточно откога завршив средно и почнаа муабетите за на факс. Ми се чини дека вчера се запишвев средно.......а имам некое чуство кое ми вика дека немат да имам време да го направам она што сум сакал да го направам претходно
Ќе се запишам на факс, ќе го завршам, и што после.......жена, деца.... ?!
Внатре во мене нешто се насобрало, гори и чека да експлодира, некоја сила ме тера да се глупирам, неможам да застанам на едно место, ми се чини дека можам да истрчам од Охрид до Скопје а да не се изморам, и све некаде брзам, од страв да не ги "пропуштам" последните години во кои ќе можам да правам што сакам. Имам чуство дека последните 4 години средно кога бев ги имам пропуштено, страв ми е да не ги пропуштам и следните 4.![]()
Не знам дали мојата ситуација е за овде и дали само јас ги преувеличувам работите, но во мојот живот не се случува ништо. Немам проблеми дома, во школо, љубовни исто така бидејќи немам дечко, со здравјето се е ок.. итн.
И кога се сретнам со луѓе шо ги немам оддамна видено сфаќам дека кај сите нив има некоја промена, без разлика дали ќе е на добро или на лошо, и кога мене ме прашаат шо има ново, мојот одговор е секогаш - ништо посебно.
Не е ни дека ми е досадно, баш напротив, имам големо друштво, секој ден сум излезена, но едноставно не е тоа - ТОА!
Се чувствувам како сите околу мене да се движат, а јас сум статична и само набљудувам...![]()
Цел живот се борев против идејата за Црквата и религијата.Ама конечно ми стана јасно зошто требала силна контрола на широките народни маси. ...
Цел живот се борев против идејата за Црквата и религијата.Ама конечно ми стана јасно зошто требала силна контрола на широките народни маси. ...
Мило ми е што ти станало нешто јасно поради нашите постови (тие што не цитира),а религија и црква кај мене не помага. благодарам