Фан Клуб: Интер

Koга нешто значеше оваа награда на времето

shevchenko_golden_ball.jpg

Тоа што мешате индивидуалност и тимски успех е друг муабет, тоа дека немало што да се разговара на оваа тема е апсурдно, освен ако од вчера не сте почнале да гледате фудбал и да не знаете кој беше Шева на времето, поготово зашто сте фанови на Интер а Интер редовна пациентела му беа, историски, сеуште е најдобар стрелец во миланското дерби, од кај стигнеше голови даваше ( Ето без гол против Милан во дерби средбите ја заврши кариерата во Интер ). Али да, нема што да се дискутира, Ето и од Марадона е бољи, 3 пати освоил ЛШ, а и за Интер игра(ше).

п.с. нема што да се дискутира ако го споредуваш Пандев со Меси, човек со површно познавање на нештата во фудбалот знае дека има што да се дискутира кога Шева е дел од муабетот, али ај, на темава истиве луѓе и Цезар бољи од Касиљас го правеа, а и Буфон, само зашто брани во Интер.
Според муабетов, Шевченко за Ето е што е Меси за Пандев. Браво

За таа една година обичниот деген и простак Милито доби статус на легенда во тимот, а Ето ... Ето остана Ето.И незнам со кој памет го потиш да не пцујат по Морати и остали кога глеј што сереш за Милито ебате контрадикторниот.
И не биди трол, кога е во прашање Интер, Милито >> Eто, факт кој неможеш никако да го побиеш, само ќе испаднеш глуп у секој нареден обид за истото, смешно е фанови на Интер да дискутираат за ваква работа.
А тоа дека од Ето зависеле 2 сезони, ти или почна да ги гледаш Интер од лани ( си рекол овие освоиле тројна круна гарант се добри па си се заебал ) или си заборавил што точно се случуваше сезоната 2009-2010, таа сезона зависни беа пред Се од Снајди и Милито а и Маикон, Лусио и Самуел, потоа следеа Ето и останатите, не се брукај.
Milito bese igrac edna godina? I neznam zosto se maci oste da igra fudbal koga se opka koga ke ja vide topkata.A tipce ti ne si do tolku pamten i ti nikojpat nema da mozas da go sporedas Eto>milito.............eto za milito e legenda bre klapco ako ti donese 2009\10 trojna kade bese lani da pomogne 5 pati bil povreduvan i mesi bese tripati povreden pa barca ne podkleknaa a lani ako ne bese Eto sega nie ke bevme vo seria C.Nogo mabet pisas a 2 grama nemas salam vo nego

Псж сака да го доведе Милито за сума од 15 милиони евра :)

За таа една година обичниот деген и простак Милито доби статус на легенда во тимот, а Ето ... Ето остана Ето.И незнам со кој памет го потиш да не пцујат по Морати и остали кога глеј што сереш за Милито ебате контрадикторниот.
И не биди трол, кога е во прашање Интер, Милито >> Eто, факт кој неможеш никако да го побиеш, само ќе испаднеш глуп у секој нареден обид за истото, смешно е фанови на Интер да дискутираат за ваква работа.
А тоа дека од Ето зависеле 2 сезони, ти или почна да ги гледаш Интер од лани ( си рекол овие освоиле тројна круна гарант се добри па си се заебал ) или си заборавил што точно се случуваше сезоната 2009-2010, таа сезона зависни беа пред Се од Снајди и Милито а и Маикон, Лусио и Самуел, потоа следеа Ето и останатите, не се брукај.
Друже дај немој да ме разочаруваш барем ти!Зарем не примети дека личноста со која се расправаш е ,благо кажано, со понизок коефициент на интелегенција од еден обичен германски овчар.Истиот овој мене ми го мереше зашто сум пцуел по Морати ,а сеа сере за Милито.Незнам како не те мрзи да штракаш по тастатура за да се објаснуваш со него.

Еве не споредуваме индивидуално, ништо не правиме, ЕТО>Шева и тимски и индивидуално како сакаш свари го. Шева беше инзвонреден играч али само во Милан, а Ето во која екипа да отидеше беше прв стрелец и најдобар играч на тимот, затоа не прај такви споредби зашто Ето и индивидуално и тимски и вака и онака и секако е подобар од Шева!

И Динамо Киев :pipi:

Па нема, оти ништо не е сигурно со нас, ако го продајме него, а не донесиме играчи, ќе си играме со Кастињос и Кутињо.
Понудава да беше некаде минатиот месец мислам дека Морати би ја прифатил, 15 милиони е голема пара за 32-ен фудбалер. ;)

Понудава да беше некаде минатиот месец мислам дека Морати би ја прифатил, 15 милиони е голема пара за 32-ен фудбалер. ;)
Па е, ама незнам што му менува на Морати дали била минатиот месец или денеска, ко што гледам Тевез цело лето го поврзуваат со нас, ама ете уште нема никаква понуда до него..

И Динамо Киев :pipi:
:D Абе не е финтата ја како фан на Интер да го омаловажувм Шева, далеку од тоа, одсекогаш сум го почитувал, ама па и да кажам дека е боље од Ето некако не иде...

Па е, ама незнам што му менува на Морати дали била минатиот месец или денеска, ко што гледам Тевез цело лето го поврзуваат со нас, ама ете уште нема никаква понуда до него..
Лесно е да се продаде ама проблем е дали ќе најдеме плус има уште 9 дена, со Теевз требаше однапред да биде се договорено и кога Ето ќе си замине он да дојде. А оној Манчини сакал да остане тевез што ќе прави со толку шпицови стварно не го разбирам типот.

Еве не споредуваме индивидуално, ништо не правиме, ЕТО>Шева и тимски и индивидуално како сакаш свари го. Шева беше инзвонреден играч али само во Милан, а Ето во која екипа да отидеше беше прв стрелец и најдобар играч на тимот, затоа не прај такви споредби зашто Ето и индивидуално и тимски и вака и онака и секако е подобар од Шева!

Коментар на место за споредбава што се прави. Сите коментираат и Ибра си отиде во Интер па видовме што се случи. Да точно ама тогаш го имавме Мурињо а не Гасперсон, тогаш имаше атмосфера во екипата и не примавме 2 гола со играч повеќе па макар тоа било на пријателски натпревари. :eek:
Ето некако за кратко време стана една од иконите на Интер, играше се што ќе се побараше од него па дури и бек, нешто што Ибра и Шева никогаш нема да го направат. Штета што Интер не извлече повеќе пари од продажбата.
Тоа што мене ме секира како навивач на Интер е како што одминува времево прашање е и дали ќе се донесе замена за Ето :tapp:

Syn, мислам дека малку го потценуваш придонесот на Ето за Интер, а и не гледам причина зашто било кој интераш би го сметал Милито за поголема легенда или за позначаен за Интер од Ето во нивните кариери во клубот. Не заборавај дека и во требле сезоната Ето имаше 16 гола и 10тина асистенции за Интер а скоро цела сезона примарна задача му беше да брка бекови и да игра што поблиску до аут-линија или да игра како second striker и да поврзува игра. За лани и да не почнувам да зборам колку ни беше битен.

Исто и Шевченко не беше продаден за повеќе пари затоа што е подобар играч од Ето, туку затоа што се различни условите во двете ситуации. Сите знаат дека ние треба да продаваме и тоа е веќе и индиректно јавно кажано од клубот, така да тоа у старт ти ја ослабува позицијата за преговарање. Да не се лажеме, ако не беше шитнат Ето ќе беше Снајдер, а никој во фудбалскиот свет не глупав. Ибра-тип на зделки се дешаваат само еднаш. Вториот пат веќе сите те читаат што сакаш да постигнеш. За клубовите што купуваат е само еден играч во прашање, за нас продавање на играч за големи пари е цела трансфер стратегија. Така да сите веќе се свесни по лани и целата Маикон-сага дека ако не продадеме ние сме заебаните, затоа што тогаш немаме да вложуваме во светска класа квалитет. А тој очајно ни треба. Плус и загубите што ги трпиме секоја година.
А и плус во времето на Шевченко во Челзи друга беше ситуацијата во фудбалот. Тогаш немаше економски кризи и богати сопственици можеа да си дозволат да инвестираат и кога не би било економски логично да се инвестира во некои играчи. Сега и најбогатите луѓе на светот си го чуваат гзот.
Ја не сум задоволен со цената на Ето, ама кога алтернатива е продажба на Снајдер за помалце од 40 милиони евра, тогаш Морати и компанија не натераа да бидеме задоволни со продавањето на Ето :)

Edno ne mi e jasno zs Morati ne prati nekoja socna ponuda do arsenal za van persi posto arsenal propagat fabregas si odi ansri si odi i van persi ke ostane sam da igra jas mislam deka morati da si istrosi malce kredit i da dzrne do arsenal da se raspite.Aj koj go ima brojo na morati neka mi go pise za da mu dzrnam za idejata ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom