Почетнички водич

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Помош со php

Јас сакам да почнам да го учам пхп но незнам од каде да почнам... Ако некој знае некоја страна за да научам нека ми каже или ако некој има книга на македонски јазик нека ми даде. Ви благодарам :)

Досега го учев Pascal, сега сакам да почнам со C, а потоа и C++. Која литература би ми ја препорачале, од каде да почнам воопшто?

Дали некој знае дали вреди книгава да се купи
Programming and Problem Solving With Java

се продава кај нас за 1500 денари...

Да прашам нешто - Qt барано e?

Сакам да почна Android да учам и као спуштив од интернет Basic4Android, па не знам дали е тоа тоа. Знае некој?

Досега го учев Pascal, сега сакам да почнам со C, а потоа и C++. Која литература би ми ја препорачале, од каде да почнам воопшто?
истото прашање,прилично добро го знам паскал,само што јас сакам да почнам да учам Java,ако може некој совет од кај да почнам и некоја еbook на англиски и во што да програмирам?

истото прашање,прилично добро го знам паскал,само што јас сакам да почнам да учам Java,ако може некој совет од кај да почнам и некоја еbook на англиски и во што да програмирам?

На англиски туторијали незнам кои би ти ги препорачал, разбарај се на гугл да видиш за која викаат дека е најдобра и можеш од таа да почнеш, а за на македонски http://java.com.mk/app/ .
А IDE-то или NetBeans или Eclipse. :)

На англиски туторијали незнам кои би ти ги препорачал, разбарај се на гугл да видиш за која викаат дека е најдобра и можеш од таа да почнеш, а за на македонски http://java.com.mk/app/ .
А IDE-то или NetBeans или Eclipse. :)
фала.и така не стојам добро со англискиот:)

Имам потреба од помош, странава е моја и сакам да направам систем за подредување, во смисла most popular, new game.... и слично. Страната ја правам на Блогер така да претпоставувам дека е проблем. Ако некој има некој совет нека го сподели. Фала однапред.

Да не има некој почетнички ториториал на македонски за Pascal ?? Денеска нашколо почнавме да го изичуваме ... !! :)

Не знаев каде треба да прашам,се надевам дека сум на точното место.
Утре правам тест по програмирање и итно ми треба некој да ги одговори прашањава:
1.Објасни го поимот ДЕБАГИРАЊЕ
2.Во каква форма се запишуваат програмите?
3.Што е листинг на програмот?

Може и тука,и по ПП мене ми е сеедно.Благодарам многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom