Месо како дел во исхраната

• Креатор на темата Креатор на темата Budala!!!
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе бидете гладни и кисел крушки ќе ви бидат слатки.

Да се биде Вегетаријанец или Фруктиријанец кој онаквоо да не зборам тоа е аздислук и занесуење.

Ако јадам месо не сум здравствено добар или тој што е вегетаријанец е поздрав, колку само се лажете.

Вегетаријанците имаат само младолик изглед, но можат само да носат вода и ништо друго немаат сила за ништо, тоа се џаболебари, мрзливци и луѓе кои имаат се на тепсија.

Ние сме деца работничка класа, за нас без месо нема сила.

Mене пак најсмешни ми се оние кои тврдат дека се вегетаријанци , ама јадат риба .. Од кога рибата не спаѓа у месо и живо сусшетсво ... ебате дволичноста ..

А коа сме веќе кај живи организми кои дишат и живеат , не спаѓаат и растенијата таму ? Или ја тресам зелени ...

Кога ќе бидете гладни и кисел крушки ќе ви бидат слатки.

Да се биде Вегетаријанец или Фруктиријанец кој онаквоо да не зборам тоа е аздислук и занесуење.

Ако јадам месо не сум здравствено добар или тој што е вегетаријанец е поздрав, колку само се лажете.

Вегетаријанците имаат само младолик изглед, но можат само да носат вода и ништо друго немаат сила за ништо, тоа се џаболебари, мрзливци и луѓе кои имаат се на тепсија.

Ние сме деца работничка класа, за нас без месо нема сила.
hranlivite sostojki sto gi sodrzi mesoto mozat da se nadoknadat i so vegeterijanskiot nacin na ishrana, a sovesta?

Mене пак најсмешни ми се оние кои тврдат дека се вегетаријанци , ама јадат риба .. Од кога рибата не спаѓа у месо и живо сусшетсво ... ебате дволичноста ..

Нема ништо дволично. Имаш неколку видови на вегетаријанци:

- вегани - одбива се што е од животинско потекло,
- фруктаријанци - јаде плодови, семиња и житарки без да ги „повреди“,
односно не ги кине,
- Pesce - вегетаријанци (овие ти што викаш дека се дволични), од месо јадат само риба,
- Лакто - вегетаријанци, јадат млечни производи, не јадат јајца,
- Лакто - ово - вегетаријанци, јадат млечни производи и јајца (овака прават повеќето луѓе кои се декларираат како вегетаријанци)
- Флекситаријанци, јадат вегетаријанска храна, но понекогаш прават искучоци,
- Поло - вегетаријанци, јадат птици, не јадат црвено и свинско месо.

hranlivite sostojki sto gi sodrzi mesoto mozat da se nadoknadat i so vegeterijanskiot nacin na ishrana, a sovesta?

Која совест ?

Јас ако планирам да излезам некаде и да се очукам и пред тоа што ќе јадам јаболко и кромид и тоа ќе ме држи ? Па еден коњак и земја ќе бидам.

Не ми е јасно како некој може да одолее на полупечен крвав бифтек...

човекот по природа е сештојад - за тоа кажува забалото иако дигестивниот тракт повеќе одговара за растителна храна........проблемот со растителната храна веќе се чувствува благодарејќи на разно разните пестициди и инсектициди кои се користат за заштита на плодот на сметка на човековото здравје,тешко е да се најде оригинал органска храна......најопасни продукти се црвеното месо и обработеното месо и останки од животни како паштети,колбаси,чајни итн а се препорачува да се избегнува и чаденото месо

Вегераријанците се дволични луѓе, од една страна тврдат дека ги сакаат животните а од друга страна им ја јадат храната на истите тие животни. Еден вегетаријанец во денот ќе изглода моркови и зелка колку едно цело семејство на мали бели зајаци во месецот.

Која совест ?

Јас ако планирам да излезам некаде и да се очукам и пред тоа што ќе јадам јаболко и кромид и тоа ќе ме држи ? Па еден коњак и земја ќе бидам.

Друже, баничка со сирење ќе те држи. :)
Мал офтопик ама :
Не е месото кое ти помага да не се начукаш од две чашки, мастите се :)

А коа сме веќе кај живи организми кои дишат и живеат , не спаѓаат и растенијата таму ? Или ја тресам зелени ...

Имаше една фраза која идеше :
Да се биде вегетаријанец а повремено да јадеш риба, е како да бидеш пацифист а повремено да тепаш мало детенце.

Која совест ?

Prasuvas za sovest...zosto togas tvoeto kuce ne e veke vo tvojot stomak?

Нема ништо дволично. Имаш неколку видови на вегетаријанци:.

Ако сакаат шајки нека јадат (така не би причинувале директна штета на ниту ед но живо суштество).
Дволични се кога за да бидат во склад со "новото време", лажат дека не јаделе месо затоа што не можеле да се помират со страдањето кое им се причинува на животните во моментот кога се колат. Можеби затоа што неможат да си најдат друга вистинска причина и да си ја смират совеста дека не се вегетаријанци само за да бидат во тренд со светските глупирања.

Кога сме кај совеста, ако си тргнал да ја собираш низ дружба со животните црно ти се пишува (веќе слушам: ауууууууу знаеш ли колку се умни животните!!).

Ако сакаат шајки нека јадат (така не би причинувале директна штета на ниту ед но живо суштество).
Дволични се кога за да бидат во склад со "новото време", лажат дека не јаделе месо затоа што не можеле да се помират со страдањето кое им се причинува на животните во моментот кога се колат. Можеби затоа што неможат да си најдат друга вистинска причина и да си ја смират совеста дека не се вегетаријанци само за да бидат во тренд со светските глупирања.

Секој си е приказна за себе, има вегетаријанци на форумов, кои се изјаснија дека не јадат месо затоа што им штети, некои не можат поради хумани причини. Ако некој лаже, не не` лажат нас, се лажат себеси.Така да, немаш право да ги нарекуваш сите дволични!

Не гледам каква врска има сето ова со новото време. Зарем тука спаѓаат и сите оние духовно просветлени луѓе кои се одлучиле на оваков режим на исхрана?

Кога сме кај совеста, ако си тргнал да ја собираш низ дружба со животните црно ти се пишува (веќе слушам: ауууууууу знаеш ли колку се умни животните!!).

Уште едно размислување кое покажува колку човекот е оддалечен од природата. Искрено, јас попрво би те убила тебе, отколку некое животно. Say no more!

Каква совест бе човеку? Колку што го гризе совеста лавот за убиениот плен толку ме гризе и мене. Жал ми е што мора да се убие живо суштество за да се прехранам, ама така функцинира живиот свет!!! Разбери го тоа веќе еднаш природата така ги подредила работите, а луѓето со помош на својата интелигенција се осигурале да бидат на врвот на синџирот на исхрана. Незнам зашто не ти е јасно дека секојдневно илјадници видови живи суштества убиваат илјадници други живи суштества за да преживеат. Така функционира светот!!! Ако бараш кривец за тоа барај го на друго место. На пример во еволуцијата?

Секој си е приказна за себе, има вегетаријанци на форумов, кои се изјаснија дека не јадат месо затоа што им штети, некои не можат поради хумани причини. Ако некој лаже, не не` лажат нас, се лажат себеси.Така да, немаш право да ги нарекуваш сите дволични!
Јас дволични ги нареков токму нив, а не сите вегетаријанци. Немам ништо против обичните вегетаријанците.
Не гледам каква врска има сето ова со новото време. Зарем тука спаѓаат и сите оние духовно просветлени луѓе кои се одлучиле на оваков режим на исхрана?
И тие имаат право да изберат што ќе јадат како и сите останати. Сакаш да кажеш дека нема "духовно просветлени" кои јадат месо??
Виша раса, а?:cautious:
Уште едно размислување кое покажува колку човекот е оддалечен од природата. Искрено, јас попрво би те убила тебе, отколку некое животно. Say no more!
Затоа зборував. Да избереш да убиеш човек(колку сака нека е лош) пред животно некако не оди заедно со хуманост (се надевам знаеш откаде потекнува терминот и што означува во својата суштина).
Многу ме интересира каква совест би изградил еден човек доколку е ограничен да се развива меѓу животни. Човечка во секој случај не.

Каква совест бе човеку? Колку што го гризе совеста лавот за убиениот плен толку ме гризе и мене. Жал ми е што мора да се убие живо суштество за да се прехранам, ама така функцинира живиот свет!!! Разбери го тоа веќе еднаш природата така ги подредила работите, а луѓето со помош на својата интелигенција се осигурале да бидат на врвот на синџирот на исхрана. Незнам зашто не ти е јасно дека секојдневно илјадници видови живи суштества убиваат илјадници други живи суштества за да преживеат. Така функционира светот!!! Ако бараш кривец за тоа барај го на друго место. На пример во еволуцијата?

Да, ама ние како „посвесни“ суштетсва, би требало да имаме совест и жал. А доказ за тоа дека не сме зависни од состојките од месото, се многуте вегани кои шетаат по светов, здрави и среќни. А да не ги заборавиме и спортистите - вегани кои ви ги побиваат фактите со дело за тие ваши животински протеини.

И тие имаат право да изберат што ќе јадат како и сите останати. Сакаш да кажеш дека нема "духовно просветлени" кои јадат месо??
Виша раса, а?:cautious:

Не ми „буткај зборови во уста“, од каде помислата дека сум сакала да кажам такво нешто? Убаво си пишува „духовно просветлени луѓе кои се одлучиле на оваков режим на исхрана“.

Затоа зборував. Да избереш да убиеш човек(колку сака нека е лош) пред животно некако не оди заедно со хуманост (се надевам знаеш откаде потекнува терминот и што означува во својата суштина).
Многу ме интересира каква совест би изградил еден човек доколку е ограничен да се развива меѓу животни. Човечка во секој случај не.

Не е ни малку хумано да убиеш, АМА човекот е тој кој си врши самоубиство постојано, уништувајќи се себе и се` околу себе. А животното си се води по инстинктите и не ја уништува природата, тука веќе завлегувам во друга тема...

Тоа не значи дека ќе нема емоции!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom