Фан Клуб: Интер

Ne bil 30, bil 29.

Okej, vazno vide deka se mozelo da se oparish od igrachi na 30 godini. Ne me interesira formata na Etoo ich, ti vikam deka upravata ni e glupa i kraj, ne mi vrti muabeti na Lampard, 29 i pol, 30 i pol, najdobar strelec, ova ona...

Ne znam sto gi branish, da bea vo nekoj plus ajde de, ama najmizeren tim sme be, eden Anzhi gajle si nema za FFP, nie, Inter, svetskiot shampion za u picku mater sme dojdeni...

Ama ako, ne bese 30, 29 bese.
Чекај бе сеа, ти стандард тераш некои твои фантазерски муабети ко да правиме муабет за некоја убер едноставна работа.
Колку само глупа споредба ми даваш, ми правиш муабет за нешто што се случило во 2000та а сега е 2011, па во 2000та Морати фрлаше по 90 милиони евра годишно, сега глеј колку дава, ова само да ти доловам дека нештата во фудбалскиот свет се менуваат.
Шевченко ваков или онаков не е исто што е Ето за Интер, ти Ето го преценуваш, го ставаш во исти кош со Шева кој тој период беше може и најдобар напаѓач во Светот, вистинска класа, тоа што според тебе Ето е исто што и Шева тој период за Милан е друга работа, ја се изјаснив, разликата помеѓу овие двајца е баш толкава, 10 милиони евра.

И 2 примери ми даде, фантастично, едниот трансфер се случи кога јас почнав осмо одделение, т.е. тоа лето, другиов во 2006 и тоа за играч кој беше најдобар напаѓач тој период во Светот.
И сеа демек баш ради овие 2 примери готово, Интер можеле 50 милиони да земат, маломорген тоа ...
Ти реков, еден Милито кој го моча Ето у поим ( ако споредиме што направил едниот у супер сезона за него а што другиот ) не вредеше толку на трансфер пазарот а не па Ето сега, 30 години си се 30 години, еве да речеме и дека Интер извисиле, нека биде така, извисиле за 4-5 милиони евра, не за 20, али со оглед на тоа што многу ќе заштедат поради заминувањето на Ето, искрено, кој ги ебе тие 5 м евра што не ги земале.

Сан Ето лани си играше на природна позиција и беше единствен од Интер што изигра на ниво.
Предходната за позицијата на која играше изигра одлично дефанзивно крило играше е уби от трчање за тимот,да играше на местото на Милито можеби немаше да даде повеќе од Милито.
Но пак Милито немаше шанса да ја заврши работата на Ето ако играше на негова позиција .
А за тоа што лани не освоивме Скудето крив е цел тим и Меси да беше на место на Ето пак немаше ништо да направиме.
Со Матераци и Киву во одбрана не се победува Милан.
Ето е меѓу најдобрите шпицеви во историјата освол 3 ЛШ и тоа бил важен фактор.Си оди од Интер во Топ форма.
Штета што си оди заради недостиг од средства а не заради што лошо игра.

Za Jan Vertonghen mozam da kazam deka e kapiten na Ajax i nikoja ekipa ne stava kapiten, ako toj ne vredi...taka da veruvam ke bide odlicno zasiluvanje za vo odbranata.
A za Palacio ne sakam da dojde..mesto nego podobro Forlan. Za Casemiro e dobro da dojde, no sepak podobro da dojde nekoj po iskusen..ne bi sakal da go imame Coutinho 2 ovaa godina.

Сан Ето лани си играше на природна позиција и беше единствен од Интер што изигра на ниво.
Погрешно ме толкувате со ова, не дека фрлам кал врз Ето, ама кога е еден од ретките во тимот што не се повредуваше, кога е може и единствен што игра на ниво, нормално, ќе даде 30+ голови, па имаше ситуации кога Алибек му беше партнер во нападот ...
Да ја додадам тука и неговата себичност, воала.
Милито лани 5 пати се повреди, 2 меча работи да си ја врати формата, ќе даде 1 или 2 гола, или ќе асистира, ете пак повреда. Немаше кој да го редуцира потенцијалот на Ето, Милито на пример се истури од голови во сезона кога цел тим играше добро, кога скоро сите играчи се имаа запишано во листата на стрелци ...

Ето имаше лани супер сезона според бројките али факт е дека и покрај тие бројки не може да се спореди со онаа сезона на Милито од претходно, Интер вакви или онакви влегоа во битка за Скудетото лани а Ето во клучните дуели, со Јуве при 1-0 промаши празен гол т.е. погоди пречка од 5 метри ( непотребно го крена шутот ) а со Милан, кои беа на 2 бода позитива пред Интер, исто, при 1-0, промаши гол од 2-3 метри и тоа при крај на прво полувреме ( гол во тој дел од мечот лошо влијае врз противникот ).

Е сега кога за еден Милито се спомнуваа цифри од 25 до 30 милиони евра лани, исто, 30 години кога имаше, незнам зашто на Менхетен му е чудно ова со Ето кога невозможно беше да се изнудат тие 50 милиони евра, или 40, сеедно.

Момци баталете тоа. Бидна шо бидна Ето ке ви оди во Русија јеби га.

Него еве ви една вест од кај нас, од Мадрид :), незнам дали ја имате видено насловната страна на Марка. А марка глупости не пишува. (или барем многу ретко де...)

g2208.jpg
Не памтам у поново време Марка да имале подобра насловна.. :))

Го сакате ли Кака? :)

Момци баталете тоа. Бидна шо бидна Ето ке ви оди во Русија јеби га.

Него еве ви една вест од кај нас, од Мадрид :), незнам дали ја имате видено насловната страна на Марка. А марка глупости не пишува. (или барем многу ретко де...)

Го сакате ли Кака? :)

Кака кога ќе отиде у Интер, Реал ќе ја тепа Барса 5-0.

Syn ti nogo gi preovelicuvas rabotite eto i milito na eto klasata e vecna na milito klasata bese 1 godina preku sila,i ti nemozas na mene da migo sporeduvas eto i milito koga eto za milito e slon na mravka.Eto sekogas bese vo forma nikogas nemase drasticni padovi kade sto milito izigra edna sezona dobra i napravi pad ko od nebo na zemja,a eto ostana istiot,a koga osvoivme trojna eto ja nemase taa funkcija ko milito da bide spic eto bese zadolzen kako snajder da ja zema topkata od sredina da ja nosi narped i da go bara milito.Koga eto zaigra na svojata pozicija postigna 35 gola sto za milito toa ke se ostvari koga mesi ke prestane da igra fudbal.I tocno e toa i jas sum za eto da se prodade za 22M i so toa da se investir vo tevez bidejki toj covek e ku4e i ne znae za dosta.

Аман земите го овој повредениов, да не му текне на Галијани да го земе !

Да се викаше Златко можеби ке дојдеше вака многу тешко освен со пиштол на глава да дојде во Интер.
Од Реал да земеме неколку отпадоци нема да е лошо се покажале во Интер за разлика од Рома на пример кога земале.
30 мил е многу за Кака Милан го сакат само на позајмица каков што е Галјани ќе им бара дел од платата да им плаќа Реал како Челзи што им плаќаше за Креспо.
Кака е тежоко промашување за Реал не покажа ама баш ништо а ги кошта 100+ милиони.
Барса од Ибра се отараси одма овие го чуват за што им е кој знае за украс.

Syn ti nogo gi preovelicuvas rabotite eto i milito na eto klasata e vecna na milito klasata bese 1 godina preku sila
Кога е Интер во прашање, ја на тоа алудирам, не на цела споредба у нивна кариера, кога е Интер во прашање Милито у поим го убива Ето, го моча.
Eto sekogas bese vo forma nikogas nemase drasticni padovi kade sto milito izigra edna sezona dobra i napravi pad ko od nebo na zemja
Кога тоа Милито имал падови во форма, па лани Милито 5 пати тегнеше мускул, и Меси 5 пати да се повреди у една сезона ќе има пад у форма, а уз пут и да има лични проблеми со тренерот. Mилито и до доаѓањето во Интер се растураше од голови во тимовите каде што играл, тоа што истите не важат за големи тимови е друг муабет, си ја покажа он класата во првата негова сезона во Интер.
a koga osvoivme trojna eto ja nemase taa funkcija ko milito da bide spic eto bese zadolzen kako snajder da ja zema topkata od sredina da ja nosi narped i da go bara milito.
Кога освоија тројна круна Ето пола од сезоната беше критикуван за начинот на кој играше, нејсе позицијата на која беше поставен на терен, он на моменти незнаеше топка да смири и во првиот дел од сезоната трпеше критики силни од медиумите, во периодот кога беа пред колапс во ЛШ Ето не постоеше на теренот, со Динамо Киев, Снајди и Милито ја спасија сезоната.
Koga eto zaigra na svojata pozicija postigna 35 gola sto za milito toa ke se ostvari koga mesi ke prestane da igra fudbal.I tocno e toa i jas sum za eto da se prodade za 22M i so toa da se investir vo tevez bidejki toj covek e ku4e i ne znae za dosta.
Вака сега,, Милито даде 32 гола у сезоната 2009-2010, 32 гола кога ЦЕЛ тим играше, Рома финале Супер Куп он даде гол, се одлучува титула со Сиена он даде гол, со Баерн во финале од ЛШ он ги даде двата гола. А рачунај, тоа беше сезона кога сите даваа голови, уште не беше дојдена сезоната до пола а 2-3 играчи од Интер само не се запишаа у листа на стрелци а меѓу нив не беше Мунтари. Ето лани даде само 6 гола повеќе а ти у постон си пишал ко кузнае што да направил а кога беше најпотребен он промашуваше празни голови. Со цел памет се дрзна да ми ја споредуваш играта на Ето од лани со онаа на Милито од 2009-2010, неспоредливо е тоа, deal with it, ти ко фан на Интер не си доживеал друга таква сезона од играч на овој тим, а тука биле Ибра, Роналдо, Виери, Креспо и тн и тн.

И пак ќе кажам, зашто гледам и ти погрешно ме сваќаш, ја не викам дека Ето е лош играч и слично, ниту пак фрлам кал на она што го направил за Интер ( за мене Ето беше успешна зделка по голот со Челзи кога медиумите рекоа '' Ето го даде голот што Ибра никогаш не можеше да го постигне за Интер ), дискусијата падна за тоа дека Интер земале малку за него а на 30 години (пре)ретки се случајите кога еден клуб се опарил продавајќи свој фудбалер. Кога еден Милито после таа сезона лани беше оценет на толку, реално, Ето не вреди нешто повеќе од тоа.

п.с. Ја се надевав дека овие се малоумни откако видов колку плата ќе му дадат, па мислев доволно се луди и да дадат многу на Интер, ама у тој поглед си изиграа на место, дури и апла им ги искомплицираа работите на Интер со тоа што протече во јавноста колку годишно ќе му плаќаат па со тоа и самиот играч почна да инсистира да замине.

Да очекуваме утре Ето во Анџи - Форлан во Интер.....и до 31 Август уштее минимум две засилувања!!!

Кога е Интер во прашање, ја на тоа алудирам, не на цела споредба у нивна кариера, кога е Интер во прашање Милито у поим го убива Ето, го моча.
Sega ke si otide eto od koj sto zavisivme poslednite 2 sezoni sega da go vidam tvojot Prekrasen Milito kolku ke моча na tereneto ili ke go gree golemiot mu gaz na klupa i ke zima 4.5 ili 5.5 nzn tocno plata godisno a koga ke fleze na teren spe vo ofsajd i nikojpat ne mu teknuva da se razbudi koga e sam pred golot bara kade e publikata za da im ja podari topakta ili glede na golmnot kade mu e teloto za da go pogodi nego.Milito imase klasa 1 god sega e eden obicen degen ili prostak kako sakas svati koj sedi na klupa i zima golema plata

И самиот Ето после финалето на Купот изјави дека оваа година му е последна шанса да потпише побогат договор.Така да оваа понуда од Анџи му дојде како шлак на торта.
--- надополнето: Aug 22, 2011 3:37 AM ---
diego_forlan_awesome_play-8103.jpgvertongh.jpg.h380.jpg.568.jpg
Е ОВА МУ ТРЕБА ДА ИНТЕР...ФУДБАЛЕРИ КОЈ КЕ САКААТ ДА СЕ ДОКАЖААТ И ДОСТА СЕ КАРАТЕ КОЈ БИЛ ПОЈАК, КО КЕ ВИДИТЕ 1-1 СТЕ. ЕТО И МИЛИТО ИМАА ПО ЕДНА ДОБРА СЕЗОНА ДО СЕГА...ТАКА ДА НЕРЕШЕНО СТЕ..ХЕХЕХЕХЕ

Sega ke si otide eto od koj sto zavisivme poslednite 2 sezoni sega da go vidam tvojot Prekrasen Milito kolku ke моча na tereneto ili ke go gree golemiot mu gaz na klupa i ke zima 4.5 ili 5.5 nzn tocno plata godisno a koga ke fleze na teren spe vo ofsajd i nikojpat ne mu teknuva da se razbudi koga e sam pred golot bara kade e publikata za da im ja podari topakta ili glede na golmnot kade mu e teloto za da go pogodi nego.Milito imase klasa 1 god sega e eden obicen degen ili prostak kako sakas svati koj sedi na klupa i zima golema plata
За таа една година обичниот деген и простак Милито доби статус на легенда во тимот, а Ето ... Ето остана Ето.И незнам со кој памет го потиш да не пцујат по Морати и остали кога глеј што сереш за Милито ебате контрадикторниот.
И не биди трол, кога е во прашање Интер, Милито >> Eто, факт кој неможеш никако да го побиеш, само ќе испаднеш глуп у секој нареден обид за истото, смешно е фанови на Интер да дискутираат за ваква работа.
А тоа дека од Ето зависеле 2 сезони, ти или почна да ги гледаш Интер од лани ( си рекол овие освоиле тројна круна гарант се добри па си се заебал ) или си заборавил што точно се случуваше сезоната 2009-2010, таа сезона зависни беа пред Се од Снајди и Милито а и Маикон, Лусио и Самуел, потоа следеа Ето и останатите, не се брукај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom