Фан Клуб: Интер

Gazzetta - Inter, ecco i quattro colpi. Il difensore...

Според Газета Интер ќе купи четри играчи.
Напад -Тевез,Паласио
Средина-Касемиро
Одбрана-Вертонген

Уште една недела има 4 ке сме купеле малку чудно.А и еден куп пари за овие ќе треба а Интер за засилувања има предвидено 0 евра.
Овој Вертонген не сум го гледал добар ли е.

Напад -Тевез,Паласио
Средина-Касемиро
Одбрана-Вертонген
Код:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Vertonghen
За овој играч се работи?
Само незнам што ќе ни е Паласио во моментот, ако се земи Тевез.

Да ама ако Ето рече не ми давај плата за Август само средете со Анжи што побрзо ...
Од финансиски аспект, зделката е топ, прашање е како ќе се одрази тоа врз трансфер политиката до 31ви, дали сите ќе бидат среќни и задоволни или не.

ama, ama, ama, ama, ama, ama.... Preku takvoto so opravduvanjava. Chovekot mnogu jasno dava izjava deka ispod 50 milioni ne go prodava, znachi pred da go reche toa ima razmisleno ednas sto-kako. Osven toa, mnogu komotno mozese na Eto da mu reche "ako tolku te sakaat ovie od Anzhi, neka dadat 50 milioni".

Eve uste 8 dena do krajot na transfer periodot i kade sme? isto kade sto i bevme na pocetok na letoto. Za 8 dena ke se donesat 3 igrachi? aha...

postedete me od "ama muabeti". So takvi muabeti jas mozam Morati svetec da go napravam.

Се виде што направивме без Снајдер...Еден олимпијакос да не го тепаш...

Напад -Тевез,Паласио
Средина-Касемиро
Одбрана-Вертонген

Уште една недела има 4 ке сме купеле малку чудно.А и еден куп пари за овие ќе треба а Интер за засилувања има предвидено 0 евра.
Овој Вертонген не сум го гледал добар ли е.
Јан Вертоген, беше на мета на Арсенал еден период, мислам дека и Барса и Сити го бараа а ако не се лажам и готова беше работата да замине летово кај Манчини али незнам што се деси.
Според она што го читав за него тој период, важи за универзален играч од одбраната али искрено го немам гледано како игра, еве сеа гледам и стандарден е за репрезентацијата на Белгија.
24 години, зашто да не ... мада, во моментов тоа е последно место на терен кое треба да се засилува.
Што се однесува за ова што сега го пиша за останатите, освен Паласио останатото е на место, Паласио ако доаѓа сите знаеме кој си оди, не гледам што би се променило у тимов ама би се изџвакало и тоа некако ако се реализира она останатото.

ama, ama, ama, ama, ama, ama.... Preku takvoto so opravduvanjava. Chovekot mnogu jasno dava izjava deka ispod 50 milioni ne go prodava, znachi pred da go reche toa ima razmisleno ednas sto-kako. Osven toa, mnogu komotno mozese na Eto da mu reche "ako tolku te sakaat ovie od Anzhi, neka dadat 50 milioni".

Eve uste 8 dena do krajot na transfer periodot i kade sme? isto kade sto i bevme na pocetok na letoto. Za 8 dena ke se donesat 3 igrachi? aha...

postedete me od "ama muabeti". So takvi muabeti jas mozam Morati svetec da go napravam.

Со ставов дојди и на 31ви, до тогаш се што кажуваш е врз база на претпоставки кои во рок од 2 дена можат и те како да бидат демантирани па после ко чорапи пак да се мењаат ставовите ...
Ето бараше нов побогат договор на 30 години, тој побогат договор од оној богат кој го добиваше ќе значеше дополнително енормно цедење на буџетот на Интер бидејќи од старт ќе мораа да тргнат 45 милиони евра ( минимум ) за неговите барања бидејќи со оглед на она што Анжи го нудеа, ќе бараше минимум 15 милиони евра годишна плата.
Тема тука АМА, не е ова оправдување, ако еден играч те условува со такви барања а од друга страна индиректно ти вика, продај ме у Анжи ради платата што ја даваат избор очигледно тимот нема освен да го даде.
Ја сеуште сум убеден дека ова е осмислен потег и тимот многу добро знае што направи со оваа продажба на Ето, ете види што вели сега ГДС, јесда тоа е класична to good to be true шпекулација ( освен Паласио ) али тимот работи на носење адекватни засилувања со кои слободно ќе можат да атакуваат на големите трофеи.

Indirektno ti vika ama, direktno ne ti vika. Mislis Snajder ne saka 10 milioni godisno? Pandev ne saka 14 milioni godisno?

Morati: "If Anzhi really like Eto'o like I read on the papers, they will make the right offer for him" <---ova e stav na covek.

Morati se pokaza deka vrska nema od vodenje klub onaka spored propisi i pravila. Morati e zverce koga bi imal sea 10 miljardi evra onaka za frlanje, e togas toj znae da vodi klub, togas i samo togas. Stavot moj e ovoj ist veke 2 godini. Neka dojdat utre forlan i palasio... i kapak na sve.

Eто се откажал од платата за Август, погоди зашто ...
Ти ако се водиш по одредени статии у медиуми, ок, ако следеше Се ќе укапираше дека Ето е оној кој бутка трансфер во Анжи поради платата која се подготвени да му ја дадат, а Морати никогаш нит застанал нит ќе застане пред желбите на одредени фудбалери.
На 30 години тешко дека некој ќе даде 50 милиони, тоа само у некој фантазерски свет, најди еден случај каде некој се опарил од 30 годишен фудбалер па ќе правиме муабет, вака врз база на некои твои претпоставки не ми се дискутира.

Сума сумарум, Ето сакаше да оди во Анжи поради нездравата понуда за негова плата, Анжи од друга страна не беа подготвени да дадат енормна сума и за самиот играч на Интер, 25 милиони евра плус бонуси е солидна цена за играч кој сезонава ќе ја заврши со 31 година, па нека ти текне кои суми само се вртеа за Ламард и Интер пред неколку години, сигурно и тие не беа 40-50 милиони евра ко сега ти што збориш, а Лампард беше најдобриот играч за Челзи тој период.

30 godisen Eto, ne e isto kako i "najdi eden sluchaj kade nekoj se oparil od 30 godishen fudbaler", isto Anzhi ne e nekoj si klub koj go boli za pari, gazdata na Anzhi e poveke po luksuzot od gazdite na City. Zema igrachi gi nosi Dagestan be ejj... :D taka da, komaracii so drugi 30 godishni igrachi ne. Ili ako sakas, togas kazi mi i ti mene koj 30 godishen igrach zema 20 milioni po sezona.

Ama ajde de, pak ke se pravime deka nie ne znaeme nisto i Morati znae so lugevo mnogu. Samo ne go zaboravaj Shevchenko od Milan vo Chelsea, pa vidi koj se "oparil" od 30 godishen fudbaler.

30 godisen Eto, ne e isto kako i "najdi eden sluchaj kade nekoj se oparil od 30 godishen fudbaler", isto Anzhi ne e nekoj si klub koj go boli za pari, gazdata na Anzhi e poveke po luksuzot od gazdite na City. Zema igrachi gi nosi Dagestan be ejj... :D taka da, komaracii so drugi 30 godishni igrachi ne. Ili ako sakas, togas kazi mi i ti mene koj 30 godishen igrach zema 20 milioni po sezona.

Ama ajde de, pak ke se pravime deka nie ne znaeme nisto i Morati znae so lugevo mnogu. Samo ne go zaboravaj Shevchenko od Milan vo Chelsea, pa vidi koj se "oparil" od 30 godishen fudbaler.
Znaci niedna ekipa ne dava poveke od 25 milioni za igrac sto ima 30 i kusir godini.A morati ako ne znae sto pravi pa povelete ako ste luge sposobni za ovaa rabota idete do nego naprajte eden muabet i mozebi ke ve vraboti kako licen menadzer pa mozebi ako e zadovolen do vasava rabota ke ve go prepise vma inter pa da se vidi kako inter propaga.Za eto i da zemat 22M +bonusi e ekstra cena so toa se plajka platat na tavez za 1 godisna pozajmica i 15m+pandev za laveci od napoli........Pa ova zdelka ne da bide super ke bide ekstra samo da razmisluva morati kako mene....pa moze i jas da odam dokaj nego na 1 razgovor pa mozebi i mene ke me vraboti kako licen asistent :P

Dobro be Pazzo, citas ili ne... Shevchenko bese prodaden za 45 milioni evra na 30 godini. Aman veke, koga se obiduvate da se pravete pametni "ako znaes ti, odi na mestoto na morati", aman... Kazi nesto tvoe da mu ebam mater..

Рома на времето за Батистута кој имаше 31 год даде 36 милиони евра 70 милијарди лири тогаш.
А газда Морати на 34 го зема на позајмица му се смееја тогаш и му плаќаше палата од 5-6 мил.

Во случајов Ето се продава повеќе заради платата со даноци Интер плаќа за Ето некаде 20 мил.

Рома на времето за Батистута кој имаше 31 год даде 36 милиони евра 70 милијарди лири тогаш.
А газда Морати на 34 го зема на позајмица му се смееја тогаш и му плаќаше палата од 5-6 мил.

Pazzo: Ot kaj znajs ti be???? kako ne ti e stram? morati e srceto na inler... INLER 5 LIVE!!!!

Eto Syn, 2 igrachi, onaka od prva... i plus roma na vremeto, sto togas 36 milioni sega bi bile 700 milioni evra :P

Лампард ти го споменав ко класичен пример во сезона кога догураа до финале во ЛШ и загубија во пенал рулетот а до последно коло се бореа и за титула во Анлгија, ти можеш да кажеш дека според тебе Ето вреди и 100 милиони евра и да изразуваш незадоволство што го дале за таква цена, ама во фудбалскиот свет реалноста е поинаква за жал, поготово во ситуација кога и самиот играч бутка трансфер во Русија бидејќи ненормално ќе се обогати.

Убаво пишаа и од ГДС, ќе заштедат пари од неговата продажба а ќе има простор за инвестиции за други играчи, ко Тевез на пример, ем помлад ем класа, ама и тука ќе се најде некој што ќе цепидлачи ...

А Шева не замина на 30 години таму, Шева замина на 29, еден од најдобрите светски играчи беше тој период, добитник и на Златна Топка 2004, најдобар стрелец во Лигата на Шампионите во 2006 ( годината кога си отиде од Милан ), тој Шева од тогаш со овој Ето моментално е баш толкава разлика, 10 милиони евра.
Проблемот е што ти го преценуваш моментално Ето, го правиш ѕверка ипол само зашто се истурил од голови во сезона кога цел тим беше мизерен па немаше како да му се редуцира талентот, а што беше еден лидер што да ти кажам, кога беше најпотребно промашуваше празни голови од метро.
Али добро, еве нема ни со Лампард да го споредиме, кога се шпекулираше дека Милито ќе замине од Интер ( минатото лето ), играч кој изигра за 2 класи подобра сезона од онаа на Ето лани ( читај, го измоча у поим ), кои бројки се вртеа, сигурно не беа 50 милиони евра во прашање.

Ne bil 30, bil 29.

Okej, vazno vide deka se mozelo da se oparish od igrachi na 30 godini. Ne me interesira formata na Etoo ich, ti vikam deka upravata ni e glupa i kraj, ne mi vrti muabeti na Lampard, 29 i pol, 30 i pol, najdobar strelec, ova ona...

Ne znam sto gi branish, da bea vo nekoj plus ajde de, ama najmizeren tim sme be, eden Anzhi gajle si nema za FFP, nie, Inter, svetskiot shampion za u picku mater sme dojdeni...

Ama ako, ne bese 30, 29 bese.

Bas sega u momento planiraah da odam da napraam eden mabet so morati i da mu gi kaza mojte idei imate li vie po nekoja idea da mu prenesam :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom