Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Друже ко што знам во НБА се форсира пресинг и се игра човек на човек зоната е карактеристична за Европа. Владо е доста битен играч и е еден од најбитните, заедно со Бо и Перо Антич.

За денешниот натпревар. Солиден тим имаат Нов Зеланд. Играат чудно но добро. Македонија што знам. Знаеле и подобро да изиграат. Чековски е доста пцуен на форумов и нема зошто да ја коментирам неговата игра (ако може да се нарече игра). Друго Марин повторно се заборави. Тесна завршница го нема Мекејлеб и игра со Чековски..

И уште нешто за НАУМДБ еве друже се гледа колку не е битен Илиевски
За чудо добро изигра денес Чековски. Постигна мислам 4 поени, а имаше и добри игри во одбраната..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ауу свака им част колку прецизни островјаниве...остај 3-ките ама и за 2 од поле немаа промашај,играта си ја загубија со тоа личните уште од првите минуси што излагаа од бонус.Нашиве просечно,на моменти добри,ми се допаѓа што скоро и сите што влегоа постигнаа поени,браќава се ептен јаки во одбрана,нападот кога Владо е плеј ни е далеку поорганизиран,е сега шутот ни беше ептен слаб,а ние без него сме...

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
За чудо добро изигра денес Чековски. Постигна мислам 4 поени, а имаше и добри игри во одбраната..
Мое мислење е дека повеке се тепаше одколку што играше судиите беа малку наклонети на наша страна и поради тоа одигра така. Тоа е мое мислење. За ваква игра не би бил толериран на евробаскетот да се разбереме. А плус и Марин форсираше напад преку него во еден период од 4та или 3та четвртина не се секавам. па таму и ги постигна поените. Сепак тоа е мое видување можда грешам бидејки имам некоја одбивност спрема тоа момче...Некако повеке ме потсека на борач него ли кошаркар. Но сепак да се надеваме на такви победи и на евробаскетот кој и да се во екипата само нека има успех... поздрав

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Мое мислење е дека повеке се тепаше одколку што играше судиите беа малку наклонети на наша страна и поради тоа одигра така. Тоа е мое мислење. За ваква игра не би бил толериран на евробаскетот да се разбереме. А плус и Марин форсираше напад преку него во еден период од 4та или 3та четвртина не се секавам. па таму и ги постигна поените. Сепак тоа е мое видување можда грешам бидејки имам некоја одбивност спрема тоа момче...Некако повеке ме потсека на борач него ли кошаркар. Но сепак да се надеваме на такви победи и на евробаскетот кој и да се во екипата само нека има успех... поздрав
Па добро, можи да се речи дека и за мене не е омилен кошаркар и сум против негово играње за репрезентацијата, ама баш кога беше одлучен натпреварот прикажа добра игра и Докузовски го остави на терен да го изигра мечот до крај.
Мое мислење дека не би требало да се земи тој на ЕП туку Николовски.
Веројатно на мечот со Германија ќе патуваат само играчите кој ќе играат на ЕП во Литванија, па ќе знаеме со кој играчи ќе се претставиме на првенството.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Друже ко што знам во НБА се форсира пресинг и се игра човек на човек зоната е карактеристична за Европа. Владо е доста битен играч и е еден од најбитните, заедно со Бо и Перо Антич.
Во NBA до пред некоја година забранета беше зонска одбрана, затоа беше таков мојот коментар. За Илиевски, добар играч е, денес имал добар ден, ама се случува да шутира тројки без врска.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
Во NBA до пред некоја година забранета беше зонска одбрана, затоа беше таков мојот коментар. За Илиевски, добар играч е, денес имал добар ден, ама се случува да шутира тројки без врска.
Се извинувам не те разбрав :):) А за Илиевски ке видите и на евробаскетот дека многу вреди...А подобар и да сакаме немаме тоа е (y)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде нека ни е честито победата ! <3 <3 <3
Bitna bese igrata sepak se pripremi sto se blizat pri kraj i koga formata treba da e na najvisoko nivo. Za zal kaj nas ne e taka ali ajde ke vidime i so Germanija kako ke se odigra. Denes pak sutot mizerija i golema rotacija na igraci recisi se izmesaa. Im treba uste vreme za uigruvanje!

M

Mario Gómez

Гостин
Тепавме без шут од три. That's new. :D

Чековски MOTM!

Инаку ќе треба сеа со Германија да се спуштат малце наземи со некој дебакл и после да газат.

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Да небеа слободните фрлања пак ќе изгубевме. Со Германија и јас мислам деак потешко ќе биде ама ќе видиме што ќе се случи.

М

Мартин`

Гостин
Да небеа слободните фрлања пак ќе изгубевме. Со Германија и јас мислам деак потешко ќе биде ама ќе видиме што ќе се случи.
Прво да не биле тројките, сега да не биле слободните.. утре да не бил натпреварот нема да сме тепале ..
Ебате тупаџискиот народ што сме победа си е победа :D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Прво да не биле тројките, сега да не биле слободните.. утре да не бил натпреварот нема да сме тепале ..
Ебате тупаџискиот народ што сме победа си е победа :D
Abe dobro ama glavna cel e igrata formata a ne rezultatot na evropsko nema da ima domasna publika sigurno ne kako vo polska 2009 plus da se stigne do pobeda ke treba mnogu.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Дечки кога играме со Ѓерманија,пошто гледам денес Ѓерманците со Босна играат,незнам поточно кој датум играа нека пише некој ако знае.

M

Mario Gómez

Гостин
Најава некоја од нашиве канали за преноси од Минхен и Берлин?
Пошо крај на месец, скоро сите сме overlimit. :(

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Најава некоја од нашиве канали за преноси од Минхен и Берлин?
Пошо крај на месец, скоро сите сме overlimit. :(
Sport 1 ex DSF може ќе ја даваат на таа.
Koнечниот список на 12 репрезентативци кои ќе патуваат за Литванија:
4. Димитар Мираковски
5. Владо Илиевски
6. Дарко Соколов
8. Војдан Стојановски
9. Дамјан Стојановски
10. Марко Симоновски
11. Тодор Гечевски
12. Перо Антиќ
13. Кирил Николовски
14. Ѓорѓи Чековски
15. Предраг Самарџиски