Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

  • Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро знам тоа ама може некој ќе сака од сите да проба па да не го заборави и овој. :)
мојот кинески рецепт е најдобар ако не го виде можеш да прочиташ горе
 
hahahaha воа не би го пробал глеј го уште мрда lolz im gonna be sick :sick:
Го имаше на the amazing race го јадеа двајца ако го најдам видеото со таа епизода ќе ви го постирам да видете нивно искуство. :)
 
Нормално би пробал кинеска храна.Инаку ме мрзи да тарашкам по темава,па ме интересира дали има некој има одено во нашите кинески ресторани,ако да што е преопрачливо од менито?
 
Нормално би пробал кинеска храна.Инаку ме мрзи да тарашкам по темава,па ме интересира дали има некој има одено во нашите кинески ресторани,ако да што е преопрачливо од менито?

Јас редовно јадам пилешко со кикирики (строго луто) и суво пилешко со обичниот бел ориз, па ти ги препорачувам како јадења не толку далечни од нашата кујна а сепак специфични :)
 
Да, мислам дека би јадела. Сега баш лебарки и бубашваби не..ама тоа другото, зошто да не се проба? :D
 
Нормално би пробал кинеска храна.Инаку ме мрзи да тарашкам по темава,па ме интересира дали има некој има одено во нашите кинески ресторани,ако да што е преопрачливо од менито?
Toa што ти го спомна Дример и јас да додадам Sweet and sour chicken/pork. Ќе се изненадиш колку некои вкусови одат совршено заедно.

Имам пробано и морските специјалитети (грниња :D) ако си љубител на морскахрана, немаш утка.

Е сеа ја да прашам јес да ова моево е Јапанска храна, но пак..
Дали има некој пробано суши во Скопјево и да ми каже искуство (споредба со странство). Од цена до квалитет.
 
Печена мачка леле хаахха нема шанси тие ќе почнат и луѓе да јадат и онака многу се:D
Бев во кинески ресторан пред некој ден и си јадев нормална кинеска храна рижото со ракчиња кинеска салата и ракија со жен шен немаат толку страшни цени и вкусни им се јадењата:)
 
"Чудни" специјалитети, но затоа живеат до 100 години. :D Имам јадено во кинески ресторан(Shan Ghai) и можам да кажам дека е многу добра. Но и скапо е. И сега следно што сакам да пробам е пржен сладолед.
 
не е кинеско, туку италијанско ГНИЛО сирење Casu marzu (бајаги месесто:sick:)
:pos:и е најопасниот деликатес на земјава

1070-5.jpg
 
не е кинеско, туку италијанско ГНИЛО сирење Casu marzu (бајаги месесто:sick:)
:pos:и е најопасниот деликатес на земјава

1070-5.jpg

Вакво немам јадено, ама ларви имам. Поховани, ко пилешки стек да јадиш и поубаво :)
 
кинезите, вака така се потврдија ко одлични готвачи

 
"Чудни" специјалитети, но затоа живеат до 100 години. :D Имам јадено во кинески ресторан(Shan Ghai) и можам да кажам дека е многу добра. Но и скапо е. И сега следно што сакам да пробам е пржен сладолед.

e da ti kazam za drug pat jadenjeto moze im e odlicno ama kaj go mijat ovosjeto i zelencukot, tamu gi mijat i nozete ovie kinsekive lebarki :cautious:, nasta kujna e najpoznata i najizbalansirana taka da begaj od kineska kujna
 
Сите викаат дека била вкусна кинеската храна, ама јас никогаш не би пробал кинеска храна , поточно кажано инсекти, кучинња мачиња и сл..
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom