Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли да ги избришете тие натписи над и под логото на Челзи, да остане само логото ако ме сфаќате..
zpQqe.png

следниот пат помучи се пред да побараш нешо ;)

Може ли некој да ми го даде плагинот за фотошоп - Divine. Го најдов 30 дена триал и со слаб квалитет на сликите, затоа ми треба фул.

pure_potion_bottles.jpg
Еве нешто тазе од мене.
--- надополнето: Aug 6, 2011 7:16 PM ---
dsc_7654.jpg
И една проста изработка на Wallpaper.
А брат, а ќе можешш ли да ми казес како го направи ова? Со четки ли?
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:39 AM ---
Мислам на metal texture xD

А брат, а ќе можешш ли да ми казес како го направи ова? Со четки ли?
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:39 AM ---
Мислам на metal texture xD

имам инсталирано многу четки за метални текстури побарај на гугл напрај комбинација на 50 % Grey fill и одозгора стави грејдиент црно бело и смени блендинг мод со малку експериментирање ке успееш или наједноставно иди на cg-textures и имаш секаков вид на текстури и едитнувај ги јас и така праам.

www.dimension.zxq.net разгледај тука некој изработки.

ми треба мала помош затоа што три чисти немам од фотошоп и слични на него програми.
ми треба да направам печат од метал за жешко жигосување на дрво.
во битола никаде не прават таква работа па најдов една страна на нет која ги изработува но го бара во STL.file
за вакво нешто мислам па ако сака некој да помогне.

ми треба мала помош затоа што три чисти немам од фотошоп и слични на него програми.
ми треба да направам печат од метал за жешко жигосување на дрво.
во битола никаде не прават таква работа па најдов една страна на нет која ги изработува но го бара во STL.file
за вакво нешто мислам па ако сака некој да помогне.
како треба да изгледа да пишеш...или треба ние да те прашаме

ок фала сепак ако е фотошоп можи ке се најди некој што се разбира во ова што го барам

Tуторијал нема но ете што успеав да постигнам со еден тест набрзина:
O27ry.jpg

Ако си среќен со резултатот да ти објаснам набрзина многу лесно е после ти можеш да чепкаш да добиеш подобар резултат.. Ако не ти се свиѓа да не се трудам да ти објаснувам ...сега станав до спиење :)
--- надополнето: Sep 1, 2011 5:28 PM ---
ок чим ти се свиѓа вака:
Прво ќе ја направиш сликата црна бела- Layer> New Adjustment Layer>Black and White.
Потоа ќе додадеш Levels или Curves ( од new adjusments layers ) или двата заедно и ќе направиш добар контраст во сликата. За ова можеш еден дел со Levels па после уште една копија од levels со различни опции итн се додека не си задоволен од сликата која што е црна бела..црните пискели ќе бидат во друга боја а белите пиксели ќе си останат бели. Исто така од првиот слој т.е black and white и сите други слоеви што ќе ги додадеш ( Levels , curves ) чепкај со слајдерите додека црна белата слика изгледа ок спроед тебе
И последно ќе додаеш Hue/Saturation Штиклирај Colorize, одбери боја, saturation нешто над 90 и Lightness над 50. Не мора овие бројки но ете кај мене вака излезе ОК.
Еве распоред на слоевите и опциите:
5zlAR.jpg

117tvy.jpg

Некој туторијал за ова и дали се добива од нормална слика, да речиме се на ауто на апаратот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom