Глеам другиве се срамат па ај ја ќе пробам ,епа вака.
1.Ништо ,после дошол чика биг банг (за оваа тема ќе причекаме некоја година да видиме од Церн што ќе ни кажат младичите)
2.Е сеа што има ова везе со религија незнам ,али имаш повеќе опции па ти бирај(метеор ,глобално затоплување ,нуклеарна војна ,зомби инвазија) значи чисти шпекулации а можда ќе ја имаме таа среќа да населиме некоја друга планета пред да ја сјебеме оваа.
3.Ништо ,си умираш и толку.Зборам за чисти докази кога ќе се врати некој да каже вака и вака е тогаш ќе се сменат фактите ,а до тогаш останува на гаме овер и толку.
4.Ние имаме прпс оф егзистенц исто колку што имаат животнине.Значи вака ако (по некоја грешка) гледаме на ова низ очите на Дарвин тогаш ние имаме исти предци како и животните ,само што ние имаме поголем мозок и со тоа повеќе време трошиме на прашањето зашто сме тука.Значи додека животните си бркаат работа ние со нашата убер епик ароганција сметаме дека сме ставени од некој тука за да смениме све живо и диво.Заклучок немит море чупе поента на животчево.
5.Е за ова ќе барам експлнејшн ,пошто јас не гледам некоја шема по која дедо боже не создал.
6.Зашто врежано е во човековата психа да не прави лошо ,твојте ко мал шо ти викале "на шипкава иди смени му личен опис на комшијата" или "на топка иди играј надвор не ме замарај".Значи моралот и етиката немаат благе везе со религијата постоеле пред нејзе и ќе постојат по нејзе.Е сеа проблемот е што религијата ја киднапирала етиката пред 2000 години и сеа лаже дека и е биолошка мајка.
7.Зашо у глобала луѓето се идиоти ,кукавици и затоа мораат да веруваат во нешто појако од нив што ќе ги чува и што ќе го убие кучето на комшијата шо ги лае секое сабајле.За оваа тема има многу да се збори али ај ја да прашам нешто ,зашто сите цивилизации не верувале во еден ист бог ?? зашто сите верувале у тотално различни богови кој супер им се вклопувале во калапот на нивните идеи (пр. агресивни империи имале воиствени богови кој барале крв од непријателите)
8.Повторно се враќаме на фактот дека луѓето у глобала се добри ,и прилично сум сигорен дека свеста е дело на општествотo (пр. Фројдовите Ид ,Его и Супер Его) ако нас никој не ни кажува што е добро а што е лошо ние ќе си прајме што ни душа сака без размислување како тоа ќе има ефект на други.
9.Биг Банг ,како што реков чекаме некоја година за овие од Церн да кажат.
10.Who came first ??? hmmm.... прилично сум сигурен дека ни едно ни друго ,петелот came first