Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
а зашто би била пожелна ? именованата госпожа е против се живо и диво што е во и од оваа држава..ја до сега немам од неа прочитано ни еден позитивен коментар. читајќи ја неа,да незнам,би мислел дека сите одат во црнило облечени и се е до толку црно и песимистички.. и штом не и е ништо по кејф,зашто да присуствува.. тоа ти е исто како ја да отидам на свадба кај непознати непоканет..
дај да те споредиме тебе, со примерот "свадба" шо го наведе. тука се непожелните гости, тука се и оние гости кои ќе се изморат од лигавење по невестата и каков е нејзиниот влстан а уствари, ја гледаат по 2 пат во својот живот. Сваќаме више сите дека си полтрон, немора да ни се правдаш, работата е шо, вистински патриот на оваа држава, у твојов специфичен случај, вистински љубител на партијата на власт, колку и да ја сака, мора да ги признае нејзините грешки. Значи, ти неможеш да се сметаш за верен се додека само се улижуваш. Тоа добога го може и секретарката на Груевски. Вистински патриот, ќе ги истакне маните на оваа држава, затоа шо само така уствари може да се поправи сегашната ситуација. Луѓето треба да се искажат, а ти неможеш на никој да му го забраниш тоа ако било против владата или божемилинезнамтишо.
Darling out.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.243
Дека не се разбираме е далеку од очигледно. Дека трескаш зелени и мешаш работи е уште повеќе очигледно. Ама еве вака ќе ти одговорам, мој данок, мои пари, мое право на збор и критикување. Кога ќе извадат од свој џеб, што сакаат нека прават. Ете така. :)
Ама мислам дека и ја плаќам данок,и мој пари се тоа и ја сакам прослава..И верувал или не повеќето сме за тоа.Мнозинството одлучува-така е во едно демократско опшество какво се стремиме да станеме.Пари нема потреба да вадат од свој чеб,тие се ставени за таа функција таму,управување со парите од даноците.Камо да не ставаа во свој чеб,вадење пари е најмал проблем.
И малце во реалноста сеа..ова ке биде само еден огромен партиски митинг со државни пари,кој ке го усерат 20 годишнината..Ако сакаат убава прослава,фер би било на неа да бидат и опозиционерите поканети нели:) Ова во некој подобро времиња веројатно.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Факт е дека одредени луѓе не се способни една ама барем една тема да остават на мир и еднаш барем еднаш да се обидат ако не друго да премолчат и да престанат со делење на народот. Навистина е провидно и лицемерно кога од истите луѓе се чита дека токму тие „татарите„ се оние кои што го делат народот, за истите да се обидат на оваа тема да не убедат дека не е добро и нема причина да се излезе на едно општонародна и обединета прослава на 20 години на независност, за која на ваков или таков начин сите сме заслужни. Дали можело да биде подобро или полошо не ме интересира 20 години независнот тоа е реалност и таа реалност барем дел од граѓаните чуствуват да ја прослават оние на кои не им е до славење нивна работа .

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
извинете што одам оф топик но би сакал да поставам неколку кратки прашања до одредени личности.

прашања за сите оние кои мислат дека некој дел од церемонијата не е потребен, лошо би бил изведен и слично, воедно прашањево го поставувам и за сите оние кои јавно кажуваат дека нема да учествуваат на церемонијата, како и за оние кои имаат прашања од типот зашто пола сонце а не цело или пак зашто е воин на коњ а не а александар...

прашањата гласат:

1. што воопшто според вас треба да се направи на 8ми септември како државен празник т.е одбележување 20 години независна република македонија

2. како вие би го организирале тој настан ( доколку мислите дека треба да има некој настан)

3. зашто не би присуствувале на овој настан ( за оние кои јавно кажаа дека нема да присуствуваат)

бидејки прославата се организира од буџетот а сите ние го полниме буџетот ве молам одговорете на прашањава.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.243
дај да те споредиме тебе, со примерот "свадба" шо го наведе. тука се непожелните гости, тука се и оние гости кои ќе се изморат од лигавење по невестата и каков е нејзиниот влстан а уствари, ја гледаат по 2 пат во својот живот. Сваќаме више сите дека си полтрон, немора да ни се правдаш, работата е шо, вистински патриот на оваа држава, у твојов специфичен случај, вистински љубител на партијата на власт, колку и да ја сака, мора да ги признае нејзините грешки. Значи, ти неможеш да се сметаш за верен се додека само се улижуваш. Тоа добога го може и секретарката на Груевски. Вистински патриот, ќе ги истакне маните на оваа држава, затоа шо само така уствари може да се поправи сегашната ситуација. Луѓето треба да се искажат, а ти неможеш на никој да му го забраниш тоа ако било против владата или божемилинезнамтишо.
Darling out.
Едно е да критикуваш а друго е да фаќаш сеир на државни прослави.Каква врска има прославата со владата па не е ова проект некој ко скопје 2014 па сите што критикувате тука:) И државата нема мани,мани имаат луѓето кој живеат во неа..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да не знае човек кај да се слика дали пред триумфална порта дали пред фонтана или да се вози со двокатен :D(од 8ми ќе бидат 68 двокатни) :D

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
МАКЕДОНИЈА е мојата партија, не излегувам на ничија друга прослава, било да е од гомнарите комуњарски или од кукавиците татарски што денес се на власт.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Колку само на овој ден донегде треба се посвети внимание и да им се оддаде почит на сите што ги изгубиле животите за оваа држава наместо да служи за „видете што изградивме“, ама ајде, ќе испаднам дека сум од тие што и посакуваат се најлошо на државава.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
МАКЕДОНИЈА е мојата партија, не излегувам на ничија друга прослава, било да е од гомнарите комуњарски или од кукавиците татарски што денес се на власт.
Кажи некој татарски потег на овие кукавициве што денес се на власт. Многу лесно е да се етикетира само. Ако не ти се допаѓаат ни “комуњарите“ ни “татарите“ понуди некоја твоја опција. Ако не нудиш ништо тогаш си само обичен хејтер на кои други му се криви за се.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас пак се смеам на помислата независна.
Државава толку зависи шо празников се губи.
мноооооооооооогу искрено кажано и дефинитивно вистинито !!!!!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Кажи некој татарски потег на овие кукавициве што денес се на власт. Многу лесно е да се етикетира само. Ако не ти се допаѓаат ни “комуњарите“ ни “татарите“ понуди некоја твоја опција. Ако не нудиш ништо тогаш си само обичен хејтер на кои други му се криви за се.
Добар доказ ли ти е лично познанство со еден син на овие од кукавичкото гнездо во македонската политика? Нудам решение, ви кажувам јасно дека и едните и другите не се тие кои се претставуваат и ни требаат итно други македонски политичари.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ама мислам дека и ја плаќам данок,и мој пари се тоа и ја сакам прослава..И верувал или не повеќето сме за тоа.Мнозинството одлучува-така е во едно демократско опшество какво се стремиме да станеме.Пари нема потреба да вадат од свој чеб,тие се ставени за таа функција таму,управување со парите од даноците.Камо да не ставаа во свој чеб,вадење пари е најмал проблем.
И малце во реалноста сеа..ова ке биде само еден огромен партиски митинг со државни пари,кој ке го усерат 20 годишнината..Ако сакаат убава прослава,фер би било на неа да бидат и опозиционерите поканети нели:) Ова во некој подобро времиња веројатно.
Не верувам ама ич. Верувам дека на мнозинството му е повеќе до тоа да нема покачување на лебот, месото и млечните производи, како и снижување на цената на бензинот, отколку забава за една вечер. Доколку ми собереш потписи од 51 % од населението кои ќе изјават дека сакаат нивните пари од данокот да бидат употребени за „џингрлака“, тогаш јас ќе донирам 100 евра за журкава.

Вториот болд многу убаво си го пишал и токму тоа ќе биде. Скурцање пари за нечии хирови, за кои после ќе плаќаме и јас и ти.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Добар доказ ли ти е лично познанство со еден син на овие од кукавичкото гнездо во македонската политика?
Јас ти говорам за официјалната државна политика и потезите што ги влечат. Не ме интресираат индивидуалните чувства на некои. Знам многу функционери од двете партии што имаат пробугарски или просрпски ставови, но знам и многу повеќе што се чувствуваат како Македонци и во двете партии. Доколку со некое дело ја подриваат македонската позиција на сметка на Бугарија или било која друга држава тогаш имаш легитимно право да критикуваш. Такви влади имавме од 94-98 -- на сметка на Србија и од 98-02 -- на сметка на Бугарија. Оттогаш и двете влади што ги имавме\имаме за среќа работат за интересите на Македонија. Сработеното е одлика на нивниот капацитет, но намерите им се добри.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Јас ти говорам за официјалната државна политика и потезите што ги влечат. Не ме интресираат индивидуалните чувства на некои. Знам многу функционери од двете партии што имаат пробугарски или просрпски ставови, но знам и многу повеќе што се чувствуваат како Македонци и во двете партии. Доколку со некое дело ја подриваат македонската позиција на сметка на Бугарија или било која друга држава тогаш имаш легитимно право да критикуваш. Такви влади имавме од 94-98 -- на сметка на Србија и од 98-02 -- на сметка на Бугарија. Оттогаш и двете влади што ги имавме\имаме за среќа работат за интересите на Македонија. Сработеното е одлика на нивниот капацитет, но намерите им се добри.
Па тие потези ги влечат поради нас Македонците тоа е точно, сепак тоа не ги прави помалку Бугари... и Драган Богдановски основачот на денешнотот ВМРО ДПМНЕ ми е далечен роднина па не значи дека имал било каква намера да стави такво татариште на власт како ЉуБчо... едноставно тие се паразити и напаѓаат од подобра позиција, поддржани се од силни држави и ни прават раздор.
Инаку баш ме интересира кој денес во македонскиот парламент има про македонски ставови... ај ако не ти е тешко именувај ги тука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom