Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Што кола е ко прво и основно. Ако не ти мирасало на изгорено и ако не чурело тогаш најверпајтно немаш штета пошто не ти била крената многу рачната или па не ти држи убаво.
--- надополнето: Aug 17, 2011 9:25 PM ---

Може јас на југо сум ставал 4x100 ( југото е 4x98) Само ке пазиш во центар да го наместиш бандажот.

Пунто 2002 година,иначе не била скроз крената точно е тоа :)

Што е подобро Мерцедес Ц 220 cdi (2007-2008) или Ауди A4 2.0 tdi (2007-2008)

92 KW (123 KS)
mercedes_clase_c_2007_avantgarde-04.jpg

2007_mercedes_c_class_classic_01_m.jpg

125 KW (170 KS)

windowslivewriter2007audia4-3b3a2007-audi-a4-31.jpg

Audi-A4-1.jpg

Aко ме прашаш мене јас би Мерцот... не за друго Ц класата ми е преубава, и внатре и надвор.

Инаку, разумно ако размислуваш Аудито. 2,0 TDI е многу подобар мотор, помала потрошувачка, поголема снага. Уште ако е во quattro изведба... мераци.

Абе феномен некој :D Јас мислев колата со крената рачна нема шанси да мрдне од својата положба (укопана е) и без да се симне колата нема шанси да тргне,се додека не го видов ова.
Сеа под хитно да се мењат добоши или гуртни ? скапи ли се овие :tapp:

Ако си возел кратко може и да немаш проблем, а зависи и од брзината. Добошите и гуртните не се проблем, лошо е кога ќе прегрее цела главчина и ќе се упропасти грес-маста во лагерите. Кај поновите возила најчесто се менуваат сосе главчина и се од 50тина евра нагоре (квалитетни). Во иднина внимавај дали ќе се појават чудни звуци како гребење, тоа е јасен показател дека отишле лагерите.

Ако си возел кратко може и да немаш проблем, а зависи и од брзината. Добошите и гуртните не се проблем, лошо е кога ќе прегрее цела главчина и ќе се упропасти грес-маста во лагерите. Кај поновите возила најчесто се менуваат сосе главчина и се од 50тина евра нагоре (квалитетни). Во иднина внимавај дали ќе се појават чудни звуци како гребење, тоа е јасен показател дека отишле лагерите.

5-10 минути возеше 1-2 брзина (низ уличките де).А гребење у вожњата или како мислиш ?

5-10 минути возеше 1-2 брзина (низ уличките де).А гребење у вожњата или како мислиш ?

Друже уживај нема ништо вози си ја колата, кога ќе дојде време ќе смениш гуртни сега цепај ја ... не си ни прв ни последен што возел со малку крената рачна

Со целосно крената ручна не си возел сигурно туку со делумно крената. А знам и јас еден човек кој има поминато 15км со крената рачна на рено 4 а и не е за мааана кај треба да се наведнува да спушта тоа сајлата дека нема на средината ко во секоја нормална кола. :)

Да не беше мокро ќе ги оставеше гумите на асфалтот.

Здраво
Сакам да ве прашам доколку некој знае .... Сакам да земам ланчиа либра или ланчиа капа, е сега ме интересира, доколку знаете како се за одржување дали се скапи деловите, дали имаат некој поголеми проблеми, бидејки како што гледам има премногу електроника, а онака стилски многу ми се допагаат...
Благодарам

Да не беше мокро ќе ги оставеше гумите на асфалтот.

Да не беше мокро немаше ни да тргне ја мислам,ама кај мене колата одеше глатко без гасење или некакви проблеми ама не била цела крената :pos:

Здраво дечки имам едно прашање. Денес возев на автопат и достигнав брзина од 190км на час и по одредено време колата како да ми изгуби моќ, со гаста до крај ми падна брзината на 150-160 и повеќе од 3500 обртаи не одеше. До што би можело да биде проблемот дали некој има претстава? Мое мислење е дека рикнала турбината бидејки колава веќе има поминато 300,000 км и турбината не е пипната...Фала би однапред.поздрав

Здраво дечки имам едно прашање. Денес возев на автопат и достигнав брзина од 190км на час и по одредено време колата како да ми изгуби моќ, со гаста до крај ми падна брзината на 150-160 и повеќе од 3500 обртаи не одеше. До што би можело да биде проблемот дали некој има претстава? Мое мислење е дека рикнала турбината бидејки колава веќе има поминато 300,000 км и турбината не е пипната...Фала би однапред.поздрав
Што кола е што мотор е ? Нас така ни праеше леон мк 1 1.9 тди 115 коња кога го бркаш малце подолго време ја затвараше клапната за турбината и кога ке се случеше тоа го гасевме и пак го палевме и ко ништо да не било.

Станува збор за Ровер 620 SDi 105 коња. Да ти кажам истото и кај мене се случи откога стигнав дома по 30 минути пак ја запалив и свртев еден круг си влечеше без проблем, но изгледа ова е показател дека турбината е пред мењавање...Во секој случај фала ти на одговорот

Станува збор за Ровер 620 SDi 105 коња. Да ти кажам истото и кај мене се случи откога стигнав дома по 30 минути пак ја запалив и свртев еден круг си влечеше без проблем, но изгледа ова е показател дека турбината е пред мењавање...Во секој случај фала ти на одговорот
Доколку откажува турбина се слуша звук на свирење (драстично поголемо од нормалното) опаѓањето на снага е постепено и се јавува дим. Така да според мене во друго ти е проблемот турбината остај ја на раат.

Edno prasanje planiram da zemam kola pa se dvoumam megu Ford Fiesta 1.25 2006 ili novo chevrolet aveo ??

Edno prasanje planiram da zemam kola pa se dvoumam megu Ford Fiesta 1.25 2006 ili novo chevrolet aveo ??
Јас би за новото и тоа новото Авео 2012 уффф топ е како Трансформес е :)

Инаку јас пак сакам да прашам колку се вкупно отприлика сите давачки да се платат до регистрација за кола увезена од Германија, од тип на пример како...Опел Астра Класик 1.4 од 2000/2001 година
$(KGrHqQOKj4E3LN48Up,BN-bNd!)+!~~_19.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom