Химен - подарок или јарем

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Правиме муабет пред времето на ДНК тестови, in the year of the plague and such...
Мислиш дека прабабати знаела за one night stand?! Се напила троа повеќе ракија од обично и оној од горно маало шо и се бендисувал му се пуштила охрабрена од звуците на последниот cover на “По друм одам мајчице„ или некој сличен хит од тоа време? А и трудноќата е специфична работа, посебно кога живееле под constant night watch од зетот и неговата родбина...
Теоретски не гарантирало, но практично и тоа како...:)
Прабаба ми не знам дали знаела за one night stand, ама сигурна сум дека неверноста не е производ на модерното време, си постоела отсекогаш.Сум праела муабет на оваа тема (неверност) со една бабичка, и интересни приказни имаше.Е сеа, не знам зашто ми спомнуваш трудноќа, ја не зборев да е неверна додека е трудна, само спомнав дека има шанси невестата по кинењето на хименот, а пред затруднувањето, да му се подаде на некој друг.А ова што ми спомнуваш constant night watch...не можеш бре жена да довардиш, ако сака нешто да направи, ќе направи и точка.:D

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Сериозно, која е функцијата на хименот? Мислам, биолошката, или како и да се нарекува?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ма кааааааааки подарок бе:pos:
зш ми е ??? што има некоја нешто да ми подарува? а и кој бара па и од неа такво нешто -
нејзин проблем - доколку го има- нек си најде било каков начин да се реши побргу од него -
а не да подарува :pos::pos:
жива глупост - ништо повеќе ;)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прабаба ми не знам дали знаела за one night stand, ама сигурна сум дека неверноста не е производ на модерното време, си постоела отсекогаш.Сум праела муабет на оваа тема (неверност) со една бабичка, и интересни приказни имаше.Е сеа, не знам зашто ми спомнуваш трудноќа, ја не зборев да е неверна додека е трудна, само спомнав дека има шанси невестата по кинењето на хименот, а пред затруднувањето, да му се подаде на некој друг.А ова што ми спомнуваш constant night watch...не можеш бре жена да довардиш, ако сака нешто да направи, ќе направи и точка.:D
Па за да има потомство, трудноќата е неизбежен елемент а хименот како единствена практична гаранција за татковство имал деривативна вредност, нешто останало во потсвест до денес кај рајата,посебно во пасивни краишта и фини,културни средини како Јемен... (if we split hairs...од каде знаеш дека прадедо ти ти е навистина прадедо или јас од каде да знам дека дедо ми го напраил татко ми and so on...:D)
Точно е дека неверноста не е од вчера, но не може да се проектираат денешните ситуации во времињата на нашите feebleminded претци...:D
А за прикаски, уф....и дедо ми бил швалериште големо....жими хименов...:vozbud:

Стави се во позиција на прадедо ти еве...:D
Би сакал невестата да ти носи челад за кој тетките ќе викаат “ах...шо убаф/личен....чуден...е на него“ или да живееш во вечен сомнеж!?
Hence the value of that peculiar peace of skin...

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Па за да има потомство, трудноќата е неизбежен елемент а хименот како единствена практична гаранција за татковство имал деривативна вредност, нешто останало во потсвест до денес кај рајата,посебно во пасивни краишта и фини,културни средини како Јемен... (if we split hairs...од каде знаеш дека прадедо ти ти е навистина прадедо или јас од каде да знам дека дедо ми го напраил татко ми and so on...:D)
Точно е дека неверноста не е од вчера, но не може да се проектираат денешните ситуации во времињата на нашите feebleminded претци...:D
А за прикаски, уф....и дедо ми бил швалериште големо....жими хименов...:vozbud:
Па тоа ти кажувам, хименот не е гаранција за татковство, дури и да е некаква гаранција за првото дете, како може хименот да ти гарантира дека ти, а не комшијата си татко на третото дете?
Ја сепак мислам дека целата фрка со невиноста е поради стравот од споредба, ама тоа е веќе друга тема.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Сериозно, која е функцијата на хименот? Мислам, биолошката, или како и да се нарекува?
НЕМА! :) Тоа е поентата, постои без причина. Јас сепак гласам за дефлорација од раѓање....
--- надополнето: Aug 19, 2011 1:24 PM ---
Да се познае дали жената е курва.
Навистина ја претера. Иди лечи се.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па тоа ти кажувам, хименот не е гаранција за татковство, дури и да е некаква гаранција за првото дете, како може хименот да ти гарантира дека ти, а не комшијата си татко на третото дете?
Ја сепак мислам дека целата фрка со невиноста е поради стравот од споредба, ама тоа е веќе друга тема.
Повторно ги проектираш денешните ситуации во времињата кога хименот имал култен статус...
Не бил 100% гаранција, но некои бедни 99% би можеле да се земат како нешто сериозно.
А за второто,третото и деветтото дете....гаранцијата била помала, но тука бил социјалниот механизам познат како “радио милева“ и воспитно-педагошки мерки како ќотек...:D

Како мислиш страв од споредба?
На сексуалните квалитети на зетот vs. некој друг?
Ех...поимот за јака јебачина во тоа време бил подигање на кошулата или скутината со брзи и отсечни движења и аплицирање на половиот орган горе долу на право место....за времетрањето на чинот не би можел да кажам ништо, но локацијата обично била плевната, таванот или кога децата се на нива или по сокаци некаде...со глуфци или домашна стока како воајери...
Романтики,предигри,па уште и некаква си грижа дали свршила невестата....не бил измислен оргазмот тогаш уште...:D или во најмала рака бил од лукавиот...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Поентата е дека во ,,стари,, времиња, невестата била доволно глупава за да сфати дека сопругот и, и општеството во целина е за греота. Самата невеста се гордеела со невиноста и нејзина. Итн.
После почнало освестување на женски род.
Мада, у тоа време, ни мажите немале некој подобар сексуален живот.
Исто им се фаќало. Ретко кој предбрачно празнел тестиси на вистинското место.......................

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.261
можда као и слепото црево, којзнае...има ствари што као не ни требаат ама можда имале некоја улога. Не ми се верува дека природата направила грешка кај повеќе од 50% од луѓето. и јас ќе си почекам на одговор (можда е нешто со еволуција, претци...)

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
НЕМА! :) Тоа е поентата, постои без причина. Јас сепак гласам за дефлорација од раѓање....
--- надополнето: Aug 19, 2011 1:24 PM ---

Навистина ја претера. Иди лечи се.
nema poubavo cuvstvo za sekoj maz da znae deka i e prv na zenata :)
podarok i te kaov golem e toa

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
можда као и слепото црево, којзнае...има ствари што као не ни требаат ама можда имале некоја улога. Не ми се верува дека природата направила грешка кај повеќе од 50% од луѓето. и јас ќе си почекам на одговор
Не е грешка - вишак е. На пример, како и чувството на ,,ежење,,. Тоа ни е останато како инстикт, од времето кога луѓето не биле волку ,,безвлакнести,, односно, при опасност, крзното им се ,,ежело,, и така ставале до знаење на тој карши нив дека не се пријателски расположени. Тоа денес го има кај другите животни и истото има јасна намена (кучиња, мачки, лавови и останати животни) но кај луѓето - нема. Кога е ладно се ежиме, без потреба. Кога некој ненадејно ќе не допре, се ежиме..... А сепак, самиот чин - нема целисходна улога.

Мачорка

Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Повторно ги проектираш денешните ситуации во времињата кога хименот имал култен статус...
Не бил 100% гаранција, но некои бедни 99% би можеле да се земат како нешто сериозно.
А за второто,третото и деветтото дете....гаранцијата била помала, но тука бил социјалниот механизам познат како “радио милева“ и воспитно-педагошки мерки како ќотек...:D
Тоа е тоа, социјалниве механизми што ги спомена се многу поголема гаранција од самиот химен, тоа и ми беше поентата, хименот сам по себе не гарантира ништо.
Како мислиш страв од споредба?
На сексуалните квалитети на зетот vs. некој друг?
Ех...поимот за јака јебачина во тоа време бил подигање на кошулата или скутината со брзи и отсечни движења и аплицирање на половиот орган горе долу на право место....за времетрањето на чинот не би можел да кажам ништо, но локацијата обично била плевната, таванот или кога децата се на нива или по сокаци некаде...со глуфци или домашна стока како воајери...
Романтики,предигри,па уште и некаква си грижа дали свршила невестата....не бил измислен оргазмот тогаш уште...:D или во најмала рака бил од лукавиот...
Мислев на типовите кои и во денешно време, и покрај постоењето на ДНК тестови за докажување на татковство, бараат невеста со химен.
За оргазмот си во право, феминистките го имаат измислено, заедно со романтиките, предигрите и Г точката, само за да можат да ги тормозат мажите.

Kajgana Shop

На врв Bottom