Не оди без деца, па не би рекла баш така. Познавам парови кои се подолго време во брак без деца па добро функционираат. Можеби бракот би бил поисполнет со деца и јас лично сакам деца, но ете некои од x причини ги немаат а сепак добро функционираат.Брак без деца..е исто ко ние без глава..едностано не оди без деца...
Oкеј е се..но не личи баш брак без деца ...затоа се напраени машкото и женскотоНе оди без деца, па не би рекла баш така. Познавам парови кои се подолго време во брак без деца па добро функционираат. Можеби бракот би бил поисполнет со деца и јас лично сакам деца, но ете некои од x причини ги немаат а сепак добро функционираат.
Точно. Сето тоа се случува. Никој нема да рече, ,,еј супер, не можеме да имаме деца,,. Огромна голгота поминуваат тие луѓе, а искрено, знам луѓе кои по 10-15 години се обидуваат да имаат дете, немаат, но сеуште се заедно.Единствен реален и издржлив пост.
Сите овие што викаат не, не би ја/го оставил/а, 90% баш обратно ќе направат. Лесно е да кажете НЕ. Во пракса не функционира така.
Велите ќе посвоите. Пробајте, секаде е проблем тоа, а на нашиве простори mission impossible.
Велите вештачко оплодување. Ко да е тоа плукни залепи, и готово, решен проблем. Не ќе да е така
Погледајте го болдот од Луси_лу, тоа е проблемот. Во горомен број случаи тоа и се случува, ќе видите дека „идеалниот“ партнер бил далеку од идеален.
Што би рекле браќа црногорци: „На муци се познају јунаци“
Хм....правиот..... кој може тоа да знае?Точно. Сето тоа се случува. Никој нема да рече, ,,еј супер, не можеме да имаме деца,,. Огромна голгота поминуваат тие луѓе, а искрено, знам луѓе кои по 10-15 години се обидуваат да имаат дете, немаат, но сеуште се заедно.
Јас мислам дека ако е правиот човек покрај мене, ќе преживеам и без биолошко дете.
Ако попуштиме, јас или тој, значи не сме правите еден за друг. Правиот е ,,прав,, и тогаш кога има 80 години и моча во кревет и на неговиот/нејзнинот партнер не му/и е тешко да му/и менува пелени.Хм....правиот..... кој може тоа да знае?
Превиот е денес, за 2 години, за 5...... Но после можеш да сватиш дека всушност не бил. Ако потпадне на сиот тој притисок.
Е така де. Ама во повеќето случаи испаѓа дека не се правите....тоа е проблемот. Додека се е „мазно“ многумина можат да бидат „прави“Ако попуштиме, јас или тој, значи не сме правите еден за друг. Правиот е ,,прав,, и тогаш кога има 80 години и моча во кревет и на неговиот/нејзнинот партнер не му/и е тешко да му/и менува пелени.
Многу нормално. Знаеш, сите многу лесно викаат ,,да,, во матично. А тука прашањето има дел што вика ,,Во добро и лошо, болест и здравје, итн....,,, Да е бракот нешто лесно и сосема забавно, не би требало да биде регулиран со закон.Е така де. Ама во повеќето случаи испаѓа дека не се правите....тоа е проблемот. Додека се е „мазно“ многумина можат да бидат „прави“
Како што реков и претходно, црногорците велат: „На муци се познају јунаци“.
Потполно си во право....освен во делот што цело време пробувам да го доловамИ затоа зборувам во принцип, во мое име. Децата не ми се животот, ниту па нешто сум притресена како и што ќе биде. Нормално како и секој човек, сакам да ги имам. Но, прво го наоѓам партнерот, после правам деца. Иако многумина уште прават деца пред брак за секој случај, ,,што ако во брак не можеме да имаме,,. Идиотизам.
Не, тогаш нема да го открие правото лице. Депресијата и омразата кон сам себе заради неможноста, чувството на вина, прават партнерот со проблем да стане таков. Депресијата, стравот, сожалувањето кон себе и сожалувањето кон партнерот, лутината према животот, прави да биде одвратен другиот партнер.Потполно си во право....освен во делот што цело време пробувам да го доловам
Обрни малку внимание на болдот. Го наоѓаш и еве, пу пу скраја да е (што би рекле вернициве Не дај боже) не можете да направите. Дали во тој случај еден од партнерите, нема да попушти под тој притисок? Некои се оддаваат на пиење, на неверства, некои психички попуштаат па станува звер....итн да не редам. Ќе се запрашаш, абе дали е тоа човекот за кој се омажив/оженив???
Тогаш ќе го открие своето право лице, а се дотогаш било глума.
Е да знаеш како откриваат своето право лице и по 10, 15, па и 20 год глумеле дека се нешто друго, ехеееее милион примери имамНе, тогаш нема да го открие правото лице. Депресијата и омразата кон сам себе заради неможноста, чувството на вина, прават партнерот со проблем да стане таков. Депресијата, стравот, сожалувањето кон себе и сожалувањето кон партнерот, лутината према животот, прави да биде одвратен другиот партнер.
Може да те прашам нешто?Да бидам искрена, не сакам само брак, сакам фамилија.Сакам деца да ми трчаат по станот и да ми го разубавуваат/загорчуваат животот и пак да ги сакам повеќе од се на светот.Сакам да можам да го вдишам мирисот на новороденото МОЕ дете и да бидам најгордата мајка на светот кога ќе ја земе дипломата во рака.Сакам се ... цел пакет.
Така што, не знам, somethings are a deal breaker, за мене тоа се децата.