знаеш што?ma znam deka ne im fali nisto nego neli mislish deka nashiov narod i nashava zemja ne e bas za takvi uslovi...dodeka seuste vladee mislenjeto kaj nekoi "nema seks"pred brak mozes da zamislis kako bi reagirlae na deca nadvor od brak?!
и јас знам мн примери кај што двајца живеат заеднои имаат дете а не се во бракdoobro, spored mene brakot ne e samo parce hartija.....a i nekako kaj nas dodega ne sum chula za primer kade dvajca se vo vrska i imaat vonbracno dete
и ај објасни ми зошто не би се сложила со тоа?mene mi ushte pochudno sto ti znaes takvi primeri....kako i da e ja ne bi se slozhila za raganje i odgleduvanje deca vonbracno
rekov dodeka "kaj nekoi"vladee mislenjeto nema seks pred brak,a ne deka kaj mene vladee toa mislenje....prochitaj poubavo
i da,spored mene e losho dvajca da se vo vrska i da imaat dete,na zapad toa go ima cesto no jas kaj nas seuste ne sum videla takov primer,i da losho e spored mene....shto ke vika deteto koga ke porasne..."devojkata"na tatko mi a ne soprugata...:/ a i da eve ti na pr.ne znam dali si mazena ili ne,ama ako ne si pr ke ostanes bremena i decko ti ke ti rece"ej slushaj ne se zemame be...ne sakam da se zhenam....rodi go ti nie ke si bideme u vrska"nekako ne mi e svojstveno toa za mene ,ja ne bi se slozhila so toa,ne ne
па всушност .. можеме до утре да пишуваме на темава не знам кој ќе ни забрани а не сме ни офтопикako mozes zhivej si.....tvoj zhivot ....jas ne bi igrala taka....ajde sega Chao..da im dademe prostor i na drugite da si go kazat mislenjeto
А што е чудно во тоа што знам такви примери?mene mi ushte pochudno sto ti znaes takvi primeri....kako i da e ja ne bi se slozhila za raganje i odgleduvanje deca vonbracno
А ако не веруваме во ,,бога,,?ako nemam uslovi ke abortiram....ako imam uslovi ke go sochuvam.....muabetot ne za samohrana majka....edno mi e prashanjeto do site vas AKO ZABREMENAM A VO VRSKA SUM NEKOE VREME KAZHETE MI EDNA PRICINA ZOSTHO DA NE STAPIME VO BRAK KAKO SITE NORMALNI LUGE,ZOSHTO DA SI OSTANEME DECHKO I DEVOJKA I DA IMAME VONBRACNO DETE,KOJA E PRICINATA DA NE ZASTANEME PRED BOGA AKO SE SAKAME???
Па ти се замоткуваш со мрежата што сама ја плетеш.ZABEGUVATE OD TEMAVA I OD MUABETOV,AKO NE VERUVATE VO BOGA ZASTANETE PRED MATICHAR TOGAS
Никој не побара да менуваш мислење, ова е форум и кога даваш мислење би требало и да го објасниш.luge stanuvate napadni,go meshate Boga sekade.....shto vi e bre si go kazhav moeto mislenje....i ne otstapuvam od nego...ne sakam da imam deca nadvor od brak!!!!
ne go smetam toa za pravilno...zoshto???? zatoa shto ne go smetam,ne e toa svojstveno za mene
i nekoi zeneti luge imaat vonbracni deca...treba da znaci deka go opravduvate toa....mislam ve molam...
i nema svrha muabetov poveke....si gi kazhav mislenjeto jasno i glasno,ne se obiduvajte da go smenite....ragajte i odgleduvajte deca nadvor od brak,jas ne se slagam so toa
aj prijatno
Единствен реален и издржлив пост.Јас не сум сретнала многу партнери кои се во брак без деца, сум сретнала многу кои се разделиле заради истото, болката е огромна кога некој од партнерите ке дознае дека неможе да има дете, тогаш настапува тешка депресија, караници, грижа на совест, од која причина? ретко кој може да ги препроди овие работи и да продолжи понатаму, верувајте децата е она што би рекле америте „ту кип ап“, со чест на исклучоците.