Брак без деца

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
mene mi ushte pochudno sto ti znaes takvi primeri....kako i da e ja ne bi se slozhila za raganje i odgleduvanje deca vonbracno

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ma znam deka ne im fali nisto nego neli mislish deka nashiov narod i nashava zemja ne e bas za takvi uslovi...dodeka seuste vladee mislenjeto kaj nekoi "nema seks"pred brak mozes da zamislis kako bi reagirlae na deca nadvor od brak?!
знаеш што?
јас не живеам за другите, живеам за себе и воопшто не ми е гајле што ќе речат другите
па така не ми е гајле што ќе речат комшиите за деца надвор од брак
додека така живееме .. за комшиите ... самите се повредуваме ;)
а за тоа немање секс пред брак...извини ама во кој век живееш?

doobro, spored mene brakot ne e samo parce hartija.....a i nekako kaj nas dodega ne sum chula za primer kade dvajca se vo vrska i imaat vonbracno dete
и јас знам мн примери кај што двајца живеат заеднои имаат дете а не се во брак
и што сега?
лошо ли е ?

mene mi ushte pochudno sto ti znaes takvi primeri....kako i da e ja ne bi se slozhila za raganje i odgleduvanje deca vonbracno
и ај објасни ми зошто не би се сложила со тоа?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
rekov dodeka "kaj nekoi"vladee mislenjeto nema seks pred brak,a ne deka kaj mene vladee toa mislenje....prochitaj poubavo
i da,spored mene e losho dvajca da se vo vrska i da imaat dete,na zapad toa go ima cesto no jas kaj nas seuste ne sum videla takov primer,i da losho e spored mene....shto ke vika deteto koga ke porasne..."devojkata"na tatko mi a ne soprugata...:/ a i da eve ti na pr.ne znam dali si mazena ili ne,ama ako ne si pr ke ostanes bremena i decko ti ke ti rece"ej slushaj ne se zemame be...ne sakam da se zhenam....rodi go ti nie ke si bideme u vrska"nekako ne mi e svojstveno toa za mene ,ja ne bi se slozhila so toa,ne ne

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
rekov dodeka "kaj nekoi"vladee mislenjeto nema seks pred brak,a ne deka kaj mene vladee toa mislenje....prochitaj poubavo
i da,spored mene e losho dvajca da se vo vrska i da imaat dete,na zapad toa go ima cesto no jas kaj nas seuste ne sum videla takov primer,i da losho e spored mene....shto ke vika deteto koga ke porasne..."devojkata"na tatko mi a ne soprugata...:/ a i da eve ti na pr.ne znam dali si mazena ili ne,ama ako ne si pr ke ostanes bremena i decko ti ke ti rece"ej slushaj ne se zemame be...ne sakam da se zhenam....rodi go ti nie ke si bideme u vrska"nekako ne mi e svojstveno toa za mene ,ja ne bi se slozhila so toa,ne ne

нема да вика ДЕВОЈКАТА НА ТАТКО МИ затоа што таа му е МАЈКА! Разбираш.. мајка

а јас можам да чувам дете и сама
ако не сака тогашниот ми дечко, не ми ни треба
ако сака да го види ОК
ако не сака ај со здравје
ќе си најдам друг
па макар била и со дете
крај краева не ни мора да најдам
можам и само со детето да живеам :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ako mozes zhivej si.....tvoj zhivot ....jas ne bi igrala taka....ajde sega Chao..da im dademe prostor i na drugite da si go kazat mislenjeto

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ako mozes zhivej si.....tvoj zhivot ....jas ne bi igrala taka....ajde sega Chao..da im dademe prostor i na drugite da si go kazat mislenjeto
па всушност .. можеме до утре да пишуваме на темава не знам кој ќе ни забрани а не сме ни офтопик

а ти не ми одоговори на прашањата

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
А што е чудно во тоа што знам такви примери?
Знам јас секакви примери од луѓе, зошто не ги осудувам и секому сум му пријател.
Знам луѓе со различни религии што се во брак, што не се во брак, што имаат и немаат деца, што живеат по 20 години заедно и имаат деца, а не се во брак........итн.
Ти не се сложуваш со вонбрачно да имаш дете.
ОК.
Дали ако ,,случајно,, направиш дете, ќе абортираш (ако партнерот не сака брак)?
Или ќе го родиш?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ako nemam uslovi ke abortiram....ako imam uslovi ke go sochuvam.....muabetot ne za samohrana majka....edno mi e prashanjeto do site vas AKO ZABREMENAM A VO VRSKA SUM NEKOE VREME KAZHETE MI EDNA PRICINA ZOSTHO DA NE STAPIME VO BRAK KAKO SITE NORMALNI LUGE,ZOSHTO DA SI OSTANEME DECHKO I DEVOJKA I DA IMAME VONBRACNO DETE,KOJA E PRICINATA DA NE ZASTANEME PRED BOGA AKO SE SAKAME???

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
ako nemam uslovi ke abortiram....ako imam uslovi ke go sochuvam.....muabetot ne za samohrana majka....edno mi e prashanjeto do site vas AKO ZABREMENAM A VO VRSKA SUM NEKOE VREME KAZHETE MI EDNA PRICINA ZOSTHO DA NE STAPIME VO BRAK KAKO SITE NORMALNI LUGE,ZOSHTO DA SI OSTANEME DECHKO I DEVOJKA I DA IMAME VONBRACNO DETE,KOJA E PRICINATA DA NE ZASTANEME PRED BOGA AKO SE SAKAME???
А ако не веруваме во ,,бога,,?
А тоа што абортусот според ,,бога,, е чедоморство? А тоа што според ,,бога,, сексот пред брак е грев?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ZABEGUVATE OD TEMAVA I OD MUABETOV,AKO NE VERUVATE VO BOGA ZASTANETE PRED MATICHAR TOGAS

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
ZABEGUVATE OD TEMAVA I OD MUABETOV,AKO NE VERUVATE VO BOGA ZASTANETE PRED MATICHAR TOGAS
Па ти се замоткуваш со мрежата што сама ја плетеш.
Значи - бракот е важечки само пред матичар, црковни бракови пред законот не важат. Граѓанскиот брак е тој што се рачуна.
Значи - ти веруваш во ,,бога,, но сепак ќе абортираш ако не сака партнерот да те ,,земе,,? И зошто имаш секс пред брак ако веруваш во ,,бога,,? Тоа е виза за во пеколот!
И не знам што баш бога вика околу неплодноста на еден од партнерите.... може некој да ми каже?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
luge stanuvate napadni,go meshate Boga sekade.....shto vi e bre si go kazhav moeto mislenje....i ne otstapuvam od nego...ne sakam da imam deca nadvor od brak!!!!
ne go smetam toa za pravilno...zoshto???? zatoa shto ne go smetam,ne e toa svojstveno za mene
i nekoi zeneti luge imaat vonbracni deca...treba da znaci deka go opravduvate toa....mislam ve molam...
i nema svrha muabetov poveke....si gi kazhav mislenjeto jasno i glasno,ne se obiduvajte da go smenite....ragajte i odgleduvajte deca nadvor od brak,jas ne se slagam so toa
aj prijatno;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
luge stanuvate napadni,go meshate Boga sekade.....shto vi e bre si go kazhav moeto mislenje....i ne otstapuvam od nego...ne sakam da imam deca nadvor od brak!!!!
ne go smetam toa za pravilno...zoshto???? zatoa shto ne go smetam,ne e toa svojstveno za mene
i nekoi zeneti luge imaat vonbracni deca...treba da znaci deka go opravduvate toa....mislam ve molam...
i nema svrha muabetov poveke....si gi kazhav mislenjeto jasno i glasno,ne se obiduvajte da go smenite....ragajte i odgleduvajte deca nadvor od brak,jas ne se slagam so toa
aj prijatno;)
Никој не побара да менуваш мислење, ова е форум и кога даваш мислење би требало и да го објасниш.
Ама очигледно не знаеш да одговориш, како што и очекував.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас не сум сретнала многу партнери кои се во брак без деца, сум сретнала многу кои се разделиле заради истото, болката е огромна кога некој од партнерите ке дознае дека неможе да има дете, тогаш настапува тешка депресија, караници, грижа на совест, од која причина? ретко кој може да ги препроди овие работи и да продолжи понатаму, верувајте децата е она што би рекле америте „ту кип ап“, со чест на исклучоците.
Единствен реален и издржлив пост.
Сите овие што викаат не, не би ја/го оставил/а, 90% баш обратно ќе направат. Лесно е да кажете НЕ. Во пракса не функционира така.
Велите ќе посвоите. Пробајте, секаде е проблем тоа, а на нашиве простори mission impossible.
Велите вештачко оплодување. Ко да е тоа плукни залепи, и готово, решен проблем. Не ќе да е така

Погледајте го болдот од Луси_лу, тоа е проблемот. Во горомен број случаи тоа и се случува, ќе видите дека „идеалниот“ партнер бил далеку од идеален.
Што би рекле браќа црногорци: „На муци се познају јунаци“

С

Сатори

Гостин
Да бидам искрена, не сакам само брак, сакам фамилија.Сакам деца да ми трчаат по станот и да ми го разубавуваат/загорчуваат животот и пак да ги сакам повеќе од се на светот.Сакам да можам да го вдишам мирисот на новороденото МОЕ дете и да бидам најгордата мајка на светот кога ќе ја земе дипломата во рака.Сакам се ... цел пакет.
Така што, не знам, somethings are a deal breaker, за мене тоа се децата.

Kajgana Shop

На врв Bottom