Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не лажи, не си ти таква.
А не сум ни ја таков да тепа женско, за глупости. Ама Сатори, има и поинакви.
Женско не се тепа.
На машко (на никој бре) не му се пипа у телефон.
Сеа боље е?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Женско не се тепа.
На машко (на никој бре) не му се пипа у телефон.
Сеа боље е?
Јасно.
Пример да сум јас дечкото, ке ми биде глупо девојка ми што ме фатила на дело како се допишувам со друга. И ке пропаднам у земја ке и дозвлам она да ме тепа, нека ме гази.:)
Ама тоа сум јас и знам каква би била девојка ми. А Соња е друга прича, она го сакала, и после ќотек пак ке го сака, и еве си пишала дека си го сака, незнам што ве буни, знам многу многу парови, знам пријатели пред мои очи што си ги тепале девојките, и девојката уште си го сака и поштува. Она да отиде модра цела утре кај другарката и ќе се фали што јадела ќотек “епа ке ме тепа тоа од што ме сака, од што се грижи за мене“ и за таквите девојки, ќотек вреди, чисто ради разонода.

S

Stef Bachatero

Гостин
Извини може да и кажел во стил,хаха малото девојче е толку љубоморно што неможе да поднесе да ме види со друга,толку си слатка дојди заслужуваш еден бакнеш да се смириш.Со боксови никогаш,3 пати ќе предупредам ако ме удри она мене јас ќе ја стапицам за ѕид и ќе и речам смири се,прекини со глупостите.Со тепање ништо не бива.

I

indigo child

Гостин
Не разбирате зашто мажите ги тепаат жените?
Епа затоа што Соња66 брчкала у телефонот на дечко и, и он изнервиран и удрил фино лепо ќотек. Сега Соња уште повеќе ке го сака и поштува дечкото, и више нема да буричка по приватни работи. Нели Соња, нели више нема?
Соња66 совет: Помири се со него и не му биручкај много много по негови ствари, за да не читаме тука пак како те тепал со боксови ;)
Seriozno.
Burichkala po telefon.
NASHLA poraki od drugi devojki.
I ushte da ja tepa odozgora?
Aj da ne nashla, ili on da ja nachekal nea so drug, ko Dejan, ama ova be brat?
Ne zezaj.
Koga go saka, on ne treba da si dozvoluva premnogu, tuku da si sedi miren i da ja chuva ko princeza na dlanka.
Ne mozam da razberam kao moesh vakov sovet da dadesh?
Bozhe sachuvaj...

Sonja, do tolku si zaljubena?
Mislish da mu se smirish?
Aj ako ne i zavesa pred ochi staj si, da ne se gledash modra u idnina u ogledalo.
Ne samo shto zasluzhuva da mu raskinesh, tuku i da ne go poglednesh vekje.

Kako toa on sea te moli da se smirite?
Znaci si mu dozvolila da te moli. Si krevala na telefon koa ti vrtel, si otvarala vrata koa ti dzvonel. Ne dozvoluvaj da te moli.
Sutni go kako partal na ulica.
Zastani si na dve noze i napraj covek od sebe, a ne vaka, bez dostoinstvo i stav.
Moron. On tebe ke te tepa..
Da si mi bliska, licno jas ke zemev edna sipka i ke go ubiev od tepanje, cisto da se odmazdam i da mi bide mirna dusata.
Tebe najverojatno popametno ti e da go tuzis, edno 3 iljadi evra ke mu iscedis, ako ne i povekje, samo ke trae dolgo.
Takvite muzi treba da ne postojat.
Ili samo kjotek za niv.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Seriozno.
Burichkala po telefon.
NASHLA poraki od drugi devojki.
I ushte da ja tepa odozgora?
Aj da ne nashla, ili on da ja nachekal nea so drug, ko Dejan, ama ova be brat?
Ne zezaj.
Koga go saka, on ne treba da si dozvoluva premnogu, tuku da si sedi miren i da ja chuva ko princeza na dlanka.
Ne mozam da razberam kao moesh vakov sovet da dadesh?
Bozhe sachuvaj...

Sonja, do tolku si zaljubena?
Mislish da mu se smirish?
Aj ako ne i zavesa pred ochi staj si, da ne se gledash modra u idnina u ogledalo.
Ne samo shto zasluzhuva da mu raskinesh, tuku i da ne go poglednesh vekje.

Kako toa on sea te moli da se smirite?
Znaci si mu dozvolila da te moli. Si krevala na telefon koa ti vrtel, si otvarala vrata koa ti dzvonel. Ne dozvoluvaj da te moli.
Sutni go kako partal na ulica.
Zastani si na dve noze i napraj covek od sebe, a ne vaka, bez dostoinstvo i stav.
Moron. On tebe ke te tepa..
Da si mi bliska, licno jas ke zemev edna sipka i ke go ubiev od tepanje, cisto da se odmazdam i da mi bide mirna dusata.
Tebe najverojatno popametno ti e da go tuzis, edno 3 iljadi evra ke mu iscedis, ako ne i povekje, samo ke trae dolgo.
Takvite muzi treba da ne postojat.
Ili samo kjotek za niv.
Можам!
Знаеш... еднаш кога бев у основно, и сите бевме деца, имаше едно дете Иван и сите го тепаа, го влечеа по ходници, му ставаа канта на глава, му цепаа гардероба, абе штотине му правеа и он час плаче час се смее. И мене ми беше жал и криво ми беше така се него да го малтретираат, и почнав со сите да се пцујам и да се расправам, се степав со еден, и ми се собра цело оделение да ми каже дека после часови заинает ке го тепаат сите надвор ако се мешам значи не сум им другар и ке ме тепаат и мене.
И кога излегов надвор почнаа сите пред мене да го малтретираат он почна да плаче јас рипнав да се тепам со сите, ме бутнаа, ритаа, ме гребаа, ме скубеа :)... и јеби га остнанавме само ја и Иван на земја другиве си заминаа сите, и ние подоцна си отидовме дома.
Утредента целата школа не ми правеше муабет, сите ме избегнуваа... и ја си викам „ако бе, ке дојде Иван со него ке се дружам гајле ми е“.
И Индиго Дете замисли си... доаѓа Иван, и сите се поздравуваат со него, он се смее и се поздравува со сите, пак се глупира, другиве не го малтретираат повеќе, Иван си најде конечно другари, а јас останав неколку месеци сам во училницата скаран со сите. Иван никад не кажа Фала Vespetine ти си прав другар, пријател, што и да си....

Така да не се возбудувај толку со некоја девојка што јадела ќотек од дечко-и и уште го сака, и дошла тука да праша дали треба уште да го сака, дали да му прости. Стави се на нејзино место, дали би воопшто размислувала дека треба да му простиш на некој што те тепал со боксови, и треба да се консултираш на форум за тоа. :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
imam problem pomos!
Bivsiot saka da se smirime a jas ne znam sto da pravam. Pred eden mesec raskinavme zatoa sto toj me tepase so boksovi koga mu fativ vo telefon poraki od drugi devojki, bev potecena celka nedela :(
Sega me moli pak da se smirime, jas go sakam no neznam sto da pravam??? mislam da se smiram???
Tи го сакаш, а он тебе не. Шо е тука неразбирливо? Те моли да се смирите пошо знае дека ќе го трпиш неговото малтретирање. Туку кај ви отиде достоинството бре жени? Кај ви е гордоста, самопочитта? Ако сами не се почитувате, очекувате некој друг да ве почитува?
Треба да си стварно глуп за да се смириш со таква будала, освен ако не сакаш цел живот да изиграваш боксерска вреќа.
--- надополнето: Aug 18, 2011 7:12 AM ---
Јас би го тужела, најсериозно. Smexy ти даде добар предлог.
Стварно им се чудам на девојки шо трпат ќутек мислејќи дека тоа е љубов, наместо да го тужат насилникот или па да му го сецнат на спиење.

I

indigo child

Гостин
Можам!
Знаеш... еднаш кога бев у основно, и сите бевме деца, имаше едно дете Иван и сите го тепаа, го влечеа по ходници, му ставаа канта на глава, му цепаа гардероба, абе штотине му правеа и он час плаче час се смее. И мене ми беше жал и криво ми беше така се него да го малтретираат, и почнав со сите да се пцујам и да се расправам, се степав со еден, и ми се собра цело оделение да ми каже дека после часови заинает ке го тепаат сите надвор ако се мешам значи не сум им другар и ке ме тепаат и мене.
И кога излегов надвор почнаа сите пред мене да го малтретираат он почна да плаче јас рипнав да се тепам со сите, ме бутнаа, ритаа, ме гребаа, ме скубеа :)... и јеби га остнанавме само ја и Иван на земја другиве си заминаа сите, и ние подоцна си отидовме дома.
Утредента целата школа не ми правеше муабет, сите ме избегнуваа... и ја си викам „ако бе, ке дојде Иван со него ке се дружам гајле ми е“.
И Индиго Дете замисли си... доаѓа Иван, и сите се поздравуваат со него, он се смее и се поздравува со сите, пак се глупира, другиве не го малтретираат повеќе, Иван си најде конечно другари, а јас останав неколку месеци сам во училницата скаран со сите. Иван никад не кажа Фала Vespetine ти си прав другар, пријател, што и да си....

Така да не се возбудувај толку со некоја девојка што јадела ќотек од дечко-и и уште го сака, и дошла тука да праша дали треба уште да го сака, дали да му прости. Стави се на нејзино место, дали би воопшто размислувала дека треба да му простиш на некој што те тепал со боксови, и треба да се консултираш на форум за тоа. :)
Hey man, deca ste bile.
Ne velam deka golemive deca se razlikuvaat nesto, deka Sonja ima karakter i dostoinstvo, bas naprotiv go nema, ama sovet kako "Smiri se" i na najbespomoshnata licnost ne bi dala.
Sonja definitivno nema karakter i stav i veruvam deka ne e takva samo kon decko i, tuku kon site.
Samo zaeadi toa sto nema karakter, ne treba da ja upatish da si ostane takva.
Te razbiram shto sakash da kazhesh, deka nekoi zheni zasluzhuvaat.
I ja sum na istiot stav, ama ne i ovaa Sonja, sto bespomosno si go saka bivshiot.
Ne ti e na mesto postot.
Mu burichkala po telefon, so what?
Ako nema nishto vnatre, nema shto da se vozbuduva maliot.
Ustvari, ako nema nishto vnatre, mozhebi i nikad nemalo da i tekne da mu proveri inbox.
Vo pravo si za Sonja, deka e labilna i deka e glupacha shto uopshte se misli dali da mu se smiri, ama hej, veruj mi, svetot ke beshe poubavo mesto za zhiveenje site da bea kako nea.
I ja mnogu cenam vakvi bespomoshni dushichki shto uopshte baraat ljubovni soveti na forum, pa zatoa i im davam dobri soveti i gi hrabram da bidat popametni i porazumni i u idnina da ne pishuvaat.
Imashe edno devojche shto taka dobro ja ispovregjav na temava poshto stvarno beshe glupa, ali posle mi dojde zhalche i go izmeniv postot.
Ima sekakvi lugje po forumive, nekoj mozhe da te poslusha i da si go unishti zhivotot, ko Sonja.
Ova mazive znaci ste bez oset.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Најдобриот совет од сите, затоа мене дечко ми кога ќе ми рече трк во кујна да ми направиш суфле јас пред да ја заврши реченицата ја ставам престилката, зошто знам дека ако не дај Боже го згрешам, ќе ме прекрши од ќотек.Само така функционира врска.
Toa ne e vrska toa e diktat ,ako uste si vo vrska so nego te zalam .

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
Toa ne e vrska toa e diktat ,ako uste si vo vrska so nego te zalam .
Lad, Sarcasm is a foreign language to you.

За Соња
Што заслужува па тој, ти да му се враќаш? Ти не си нечија своина за да те третира како ѓубре?
Запрашај се, мучни ја троа главата, не е само за на фризер да ја средуваш.
Ако имаш страв од прогонување, слободно пријави го во институција.

@ Indigo Child
И да има нешто внатре во мобилниот и да нема, нема потреба од негов страв. Ако тој ја напраил пуздер и она сеуште го сака, that is.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
imam problem pomos!
Bivsiot saka da se smirime a jas ne znam sto da pravam. Pred eden mesec raskinavme zatoa sto toj me tepase so boksovi koga mu fativ vo telefon poraki od drugi devojki, bev potecena celka nedela :(
Sega me moli pak da se smirime, jas go sakam no neznam sto da pravam??? mislam da se smiram???
Да да само ти смири се пак со него ;) И после пак направи нешто минимално погрешно и ооп повтроно ќотекот.
Ем крив типот ем те тепа.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Да да само ти смири се пак со него ;) И после пак направи нешто минимално погрешно и ооп повтроно ќотекот.
Ем крив типот ем те тепа.
Чим напишала -
jas go sakam no neznam sto da pravam??? mislam da se smiram???
Може функционира на принципот - Тепај да те слуша - ЕБИ ДА ТЕ САКА

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Чим напишала -

Може функционира на принципот - Тепај да те слуша - ЕБИ ДА ТЕ САКА
Ако се смири тогаш дефинитвно на тој начин функционира.Само не сваќам што ќе биде од таа врска.Пишала дека го сака а недела дена носела отекотини од него.Не дај Боже нареден пат ќе носи еден месец. Ама да цурата го сака и преку ќотек ќе помине -.-'

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.281
Ах деца деца, наивни деца.
Кој ви кажа дека ќотек е исто со rough love?

T

Tetro

Гостин
Смешни сте. За еден ќотек. o_O

Има и врски кои функционираат на принципот "Секојдневни кавги" како мотивација за страстен секс. Разликата е дека нема модрици и подуеност (отеченост), ама може да има искршени садови и ентериер.
Сепак, за некои тоа е само фетиш. Садо-мазо игри по дома.

Како и да е, девојчето ако веќе тоа го смета за проблем, се` зависи од нејзината одлука дали ќе му се врати на "тепачот". А ако тепачот направи пак исто, треба да знае да му врати со тужба.

Kajgana Shop

На врв Bottom