Фан клуб - РК Металург

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ма се е во парите, што ќе му е кариера со празни џебови... 300-400 евра не се мала работа, ама јас сум сигурен дека станува збор и за поголема сума.
Брат јас не велам 300-400 евра плата јас велам 300-400 евра да е разликата
На пример металург да му дава 2000 Пелистер 1700
Во Металург да не си во состав или да седиш на клупа а во друг тим Да играш
НЕ Е ИСТО;)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Металург се засили на голманската позиција

Дарко Станиќ, стандардниот репрезентативен голман на Србија, потпиша едногодишен договор со РК Металург, стои во соопштението на интернет странициата на клубот. Станиќ доаѓа од словенечката екипа на Цимос Копер. Тој веднаш ќе му се приклучи на тимот на Лино Червар, кој моментално се наоѓа на подготовки во Стара Пазова, во близина на Белград. Србинот е четвртото големо засилување за тимот од Автокоманда, по Миладин Козлина, Жарко Марковиќ и Дамир Батиновиќ.

Станиќ е роден во Мојковац пред 33 година, висок е 190 см, а тежок 90 килограми. Голманот своите први ракометни чекори ги почнал во РК Брсково од Мојковац, а потоа заминал во Ловќен. Посебна афирмација доби играјќи за Црвена Звезда од каде премина во Грасхоперс. По две години пауза во 2008-та година стана член на Цимос Копер.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Несомнено одличен голман добивте ама не знам кај заминаа онаа филозофија во која ќе се гради Македонската репрезентација во тимот на Металург и нема да има многу странци претежно ќе се базира на наши играчи

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Несомнено одличен голман добивте ама не знам кај заминаа онаа филозофија во која ќе се гради Македонската репрезентација во тимот на Металург и нема да има многу странци претежно ќе се базира на наши играчи
Таа филозофија падна во вода минатата сезон по неуспехот за пласман во ЛШ. тогаш Червар изјави со овие играчи толку,по што следеше и криза во односот Минчо-Червар. Сега се решиле за интернационален состав.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Брат јас не велам 300-400 евра плата јас велам 300-400 евра да е разликата
На пример металург да му дава 2000 Пелистер 1700
Во Металург да не си во состав или да седиш на клупа а во друг тим Да играш
НЕ Е ИСТО;)
Те разбрав што сакаш да кажеш, ама Пелистер сеуште не е на здрави нозе, мислам дека најдовте спонзор, ама уште немате почнато да играте со истиот, не сум сигурен сеа за ова, така само кажувам. Долгорочно е посигурен во Металург, мислам за плата, не за играње. И 300 евра може и не се којзнае каква сума месечно, ама во една година се 3.600 :)

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Извини Батец ама Газпром сигурно има директори и не е само Путин или Русија и сигурно се мисли на тие шо се во Словенија главни за Газпром и сигурно тие имаат право да инвестираат како спонзори во спортот и затоа и така пиши не сум до толку дете па ти мене да ми се прајш сезнајко ...
Deteto e sin na menadzerot na jugoistocna evropa na Gazprom. Prvoto zapoznavanje go imale ko bile lani na podgotovki vo Slovenija i od togas se razvila sorabotkata. Deteto bilo "izgoreno" da go trenira Lino Cervar, a tatko kako tatko mu ja ostvaril zelbata :). Deteto vo Metalurg e od april-maj privremeno, a sega i so dogovor. Za vozvrat Gazprom dava odredena suma vo Metalurg kako sponzor (se spomnuva deka Kozlina, Batinovic i Stanic se plateni od sponzorskiot dogovor so Gazprom) i Gazprom ke bidi na predniot del od dresot na Metalurg. Vremeto ke pokazi dali toa e taka. Da pocekame uste 1 mesec i ke vidime :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Deteto e sin na menadzerot na jugoistocna evropa na Gazprom. Prvoto zapoznavanje go imale ko bile lani na podgotovki vo Slovenija i od togas se razvila sorabotkata. Deteto bilo "izgoreno" da go trenira Lino Cervar, a tatko kako tatko mu ja ostvaril zelbata :). Deteto vo Metalurg e od april-maj privremeno, a sega i so dogovor. Za vozvrat Gazprom dava odredena suma vo Metalurg kako sponzor (se spomnuva deka Kozlina, Batinovic i Stanic se plateni od sponzorskiot dogovor so Gazprom) i Gazprom ke bidi na predniot del od dresot na Metalurg. Vremeto ke pokazi dali toa e taka. Da pocekame uste 1 mesec i ke vidime :)
Знаев за се ова но ме нервираша тоа што ме негираја..Металург несомнено добива многу од Газпром со тоа што за возврат Матијашевиќ ќе тренира со првата екипа а ќе настапува во редовите на Металург Јуниор :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Металург-Гумерсбах 23-25...(полувреме 12-10 за Металург)...
Прв меч на турнирот во Добој...
Добра игра на Металург....рамноправно се држеа против тим од Бундес Лига...(актуелен победник на КПК)....
Второто полувреме попуштиле....добро се држеле некаде до 40та минута...
Статистика...
Gummersbach VfL – Metalurg HC 25:23 (10:12)
Sudije: Marić B. (SRB)/ Mašić Z. (SRB)
Delegat utakmice: Tubin M. (BiH)
GUMMERSBACH VFL: Orlowski M. Anić I. (5) Krause D. Putics B. (3) Rother A. Lutzerberger J. (1) Heyme A. Teppich R. Mahe K. (6) Pfahl A. (6) Gaubatz J. Zrnić V. (4) Somic V. Rezar A.
METALURG HC: Rakčević M. (3) Levov M. (3) Dimovski V. Marković Ž. (4) Kozlina M. (3) Manaskov D. Mirkoluvski F. (5) Markolski V. (1) Mojsoski Z. Mojsovski N. (2) Stoilov M. Stojčevski N. (1) Jonovski A. Alušovski S. (1) Stanić D. Angelov P.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Штета што изгубија ќе имаа шанси во финале со оглед на тоа што би требало да ги тепаат АЕК И Пик Сегед.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ги даваа на ТВ или онака од информации ...
Мислам дека спомнуваа на Еуроспорт ќе ги даваат?
Во спорт имаше извештај од мечот...
А за тв пренос мислам дека Еуроспорт не ги дава мечевите од турнирот оваа година...
Лани ги даваа во живо повеќето утакмици.......
Појјак беше турнирот.играа Монпеље,Сиудад Реал....
Оваа година за нијанса е послаб турнирот...
На ТВ Република Српска одат во живо утакмиците....
Ако има некој сателитска можи ќе начека некоја утакмица...
Овие слепците од МТВ треба да се потрудат да ги даваат утакмиците...:tapp:
Се работи за најсилниот турнир на Балканот,веќе децении наназад...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Има у живо Металург на РТРС на нет rtrs.tv

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Фала за страната....
Ете при крај е втората утакмица со Сегед,на 7 мин до крај Металург води со 5 разлика....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Победа против Пик Сегед со 1 гол разлика Жарко Маркович 11 гола.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Како шо ми се гледа Металург годинава има многу добра екипа..многу подобра од претходните сезони и врвот сигурно во СЕХА не им бега

Kajgana Shop

На врв Bottom