Кошаркарска репрезентација на Македонија

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
некако најдобро решение ми изгледа во решението да се исфрлат некои играчи од типот на миракоски, чекоски и илиесвски, ама последниот под услов да си го лади на првата утакмица и да им се даде можност за игра на младите играчи како соколов, браќата стојаноски, николоски (и то на ниско крило, ако е 210 см висок). не ми е јасно како можи еден амер да игра со повеќе срце отколку некои тн. наши играчи!!! а ме плаши то тоа шо гледам дека немаме замена за некои од нашите поискусни играчи кои се лидери во репрезентацијата во моментов!!!
уште нешто... пред некое време читам дека некои млади играчи од 16-17 години, кои штотуку заминале во странство, не сакаат да слушнат за играње во репрезентацијата!!! дали некој знае кој е проблемот и шо се случува???
Има едно дете што игра за младинската репрезентација на Србија, Стефан Поповски... Роден е во Македонија, веројатно и поголем дел од животот го има поминато тука, ама... Очекував оваа сезона да си бара колеџ во САД, ама тој мислам дека потпиша за некој Белгиски клуб, веројатно за добри пари.
Е тие тројца треба да си заминат т.е. не требаше да се повикат, а на нивно место требаше да бидат повикани некој од горе наведените тројца заедно со Мајк Зафировски и оној другиот го спомна некој во некој пост но не ми текнува сега на презимето, па да се одлучи од нив кој ке бидат 11 и 12 играч.
Не е Мајк, туку е Тод Зафировски и во две сезони во NCAA нема изиграно повеќе од 10 минути. Пред недела дена тренерот на Duke (кој патем е и тренер на Дрим-тимот) на прес-конференција кажал дека Тод по две години конечно ќе добие стипендиски договор, па можеби посериозно смета на него во оваа трета сезона како што е дел од Duke. Колку што знам по висината Зафировски треба да е ниско крило или крилен центар па добро би ни дошол, ама мислам дека го имаат контактирано за првенството и колку што читав во еден странски текст се двоумел дали да прифати. По ова што гледаме, веројатно нема прифатено. Сепак нема никаде клип од него да видиме како игра, Duke за два-три дена има пријателски мечеви со репрезентацијата на Кина и ќе видиме дали Зафировски конечно ќе добие шанса да покаже нешто. Во NCAA имаме уште еден наш играч, Стојан Ѓуроски, мислам дека немаше ниту една минута во претходната сезона, според него поради повреда. Брат му е на поранешниот кошаркар Младен Ѓуроски, дел е од колеџот Louisiana Tech, еден од тренерите му е и Карл Мелоун. Сум го видел во живо, онака од слободна проценка е висок околу 205 cm, колку што знам игра на позиција крило, играше и за U-20 репрезентацијата на Македонија. Сум гледал негови клипови на youtube и мислам дека се работи за добар играч кој јас би го земал пред на пример Симоновски. И уште едно не ми е јасно, спомнувате смешни играчи како Апцев, а никој не го спомнува Ненад Зивчевиќ играч кој игра на нашата најтенка позиција - крило. Дечкото има играно и за младинската репрезентација на Србија, има освојувано медали, зашто на никој не му текнало да го повика да игра за нас.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Има едно дете што игра за младинската репрезентација на Србија, Стефан Поповски... Роден е во Македонија, веројатно и поголем дел од животот го има поминато тука, ама... Очекував оваа сезона да си бара колеџ во САД, ама тој мислам дека потпиша за некој Белгиски клуб, веројатно за добри пари.

Не е Мајк, туку е Тод Зафировски и во две сезони во NCAA нема изиграно повеќе од 10 минути. Пред недела дена тренерот на Duke (кој патем е и тренер на Дрим-тимот) на прес-конференција кажал дека Тод по две години конечно ќе добие стипендиски договор, па можеби посериозно смета на него во оваа трета сезона како што е дел од Duke. Колку што знам по висината Зафировски треба да е ниско крило или крилен центар па добро би ни дошол, ама мислам дека го имаат контактирано за првенството и колку што читав во еден странски текст се двоумел дали да прифати. По ова што гледаме, веројатно нема прифатено. Сепак нема никаде клип од него да видиме како игра, Duke за два-три дена има пријателски мечеви со репрезентацијата на Кина и ќе видиме дали Зафировски конечно ќе добие шанса да покаже нешто. Во NCAA имаме уште еден наш играч, Стојан Ѓуроски, мислам дека немаше ниту една минута во претходната сезона, според него поради повреда. Брат му е на поранешниот кошаркар Младен Ѓуроски, дел е од колеџот Louisiana Tech, еден од тренерите му е и Карл Мелоун. Сум го видел во живо, онака од слободна проценка е висок околу 205 cm, колку што знам игра на позиција крило, играше и за U-20 репрезентацијата на Македонија. Сум гледал негови клипови на youtube и мислам дека се работи за добар играч кој јас би го земал пред на пример Симоновски. И уште едно не ми е јасно, спомнувате смешни играчи како Апцев, а никој не го спомнува Ненад Зивчевиќ играч кој игра на нашата најтенка позиција - крило. Дечкото има играно и за младинската репрезентација на Србија, има освојувано медали, зашто на никој не му текнало да го повика да игра за нас.
зафироски е висок 206 см и сигурно треба да добие шанса. вториот играч за кој пишував е марко колариќ, како шо можам да вдам нема клуб, па то е идеална шанса да дојди од старт на припреми (ама некој треба да го повика), па да се види дали заслужува да игра или не, како шо во минатото то го изјави "експертот" марин. колариќ е висок 208 см и МОРАШЕ ДА ДОБИЕ ШАНСА ВО ОВИЕ ПРИПРЕМИ!!! третиот играч, со кој и се сложувам со наум, е зивчевиќ, ама, некој "поголем познавач" на кошарката проценил стручно дека немаме потреба од него!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
зафироски е висок 206 см и сигурно треба да добие шанса. вториот играч за кој пишував е марко колариќ, како шо можам да вдам нема клуб, па то е идеална шанса да дојди од старт на припреми (ама некој треба да го повика), па да се види дали заслужува да игра или не, како шо во минатото то го изјави "експертот" марин. колариќ е висок 208 см и МОРАШЕ ДА ДОБИЕ ШАНСА ВО ОВИЕ ПРИПРЕМИ!!! третиот играч, со кој и се сложувам со наум, е зивчевиќ, ама, некој "поголем познавач" на кошарката проценил стручно дека немаме потреба од него!
Јас мислам дека сигурно сакаа да го пробаат Зафировски, но дали тој ги има одбиено не можам да знам...
Todd Zafirovski now is the one being recruited to play on a team that could go to the Olympics. The Macedonian national basketball squad has asked him to try out for the squad that will go to the European championships in Lithuania in August and September. A good showing there could earn Macedonia an Olympic spot -- offering Todd something his father never achieved.
“It would be a dream come true,” Todd said, adding he is not sure he will try out for the squad because it might conflict with Duke trips to China and Dubai.

Текстов е од месец март...

Член од
13 август 2011
Мислења
82
Поени од реакции
7
сакам да кажам дека не го боли к.р за македонија и нема да игра ко шо треба. не дека не е добар. грешно си ме сватил!
Е така може...Ама не бе супер ке си игра
ако не он Мејкелеб е тука шо се секираш ;)

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181

Стефан Поповски отиде во Србија на отприлика 14-15 години во ФМП ( секако со врски ) да го поднаучат малце пошто дур игравме во маало поима си немаше дечкото. Арно ама после 2 години случајно налетав на него на ФБ и гледам заиграл и за младинската репрезентација на Србија и тоа имал доста солидна минутажа што секако ме изненади. Исто така кога играа Србите со нашиве "репрезентативци" ( врскаџии ) до 20 години, бев да ги гледам и Стефан изигра доста јако а и богами се палеше ко млад Мајмун, ми крева 3 прсти у вис а у, така да не верувам да би заиграл некад за нашава репрезентација. Со се друго напишано се согласувам освен за неталентираното, безмозочно, самобендисано човече Стојан Ѓуровски. Овој ако некогаш ( не дај боже ) заигра за Македонска Репрезентација јас повеќе нема да пратам кошарка. Освен што е висок ништо нема друго, среќа парите си го направија своето па стигна некако до Америка.

M

Mario Gómez

Гостин
За нив ќе размислуваме кога ќе дојде времето. Одкога ќе се пензионираат Гечевски, Антиќ и Бо ќе си замине. Имаме средено горе-доле солиден тим за оваа првенство. Има 10-тина солидни играчи, 11-ти и 12-ти ќе бидат Чековски и Симоновски. :( Миракоски колку да го плукаме, ќе си ја обработи солидно малата минута што ќе ја добие, а ако му дојдат неговите пред минути може да оди и над 10 поени. Рано е да се прогнозира дали ќе успееме во топ десет репрезентации, пошто конкуренцијата е голема, а на подготовките не бевме комлетни и си игравме таквото.

Проблемите ќе настанат за неколку години кога ќе немаме ни крило асално ни крилен центар.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Следен викенд Трофеј Македонија две утакмици со Црна Гора и Нов Зеланд! воедно и последни мечеви пред европско.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959

Да да на него мислев на Тод Зафировски и покрај тоа што има мала минутажа т.е. нема минутажа ке изиграше три пати подобро од Чековски, а за тоа дали ке игра за Македонија мислам дека нема сумња. Татко му се викаше Мајк со него го згрешив и беше колку што се секавам директор на Моторола и со гордост кажуваше дека е македонец и мислам дека во една пригода на една наша ТВ изјави дека неговиот син со гордост ке игра за Македонија. И за Зивчевич си во право. Дечкото знае да распали кога е најпотребно и би бил доста корисен во овој наш тим. А за другите не ги знам и неможам да коментирам

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547

Неделниот тренинг не беше среќен за нашите двајца репрезентативци, кои заработија поситни повреди.

Вечерниот неделен тренинг на кошаркарската репрезентација на Македонија заврши со поситни повреди на двајцата играчи кои последни се приклучија на подготовките.

Тодор Гечевски заработи повреда на бутниот мускул поради која нема да биде дел од следните тренинзи. Сепак, таа не е толку сериозна и нема да му биде потребна подолга пауза на нашиот центар.

Мекејлеб пак, доби повреда на десното око при еден дуел во рекетот. Поради тоа тој порано го заврши тренингот, а лекарскиот тим на репрезентацијата го соши повредениот дел од лицето. Натурализираниот Македонец нема да отсуствува од тренинзите, на кои до заздравувањето на раната ќе присуствува со преврска на лицето.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
УФФФФ не плашете вака ајде не се ова класични повреди.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
За нив ќе размислуваме кога ќе дојде времето. Одкога ќе се пензионираат Гечевски, Антиќ и Бо ќе си замине. Имаме средено горе-доле солиден тим за оваа првенство. Има 10-тина солидни играчи, 11-ти и 12-ти ќе бидат Чековски и Симоновски. :( Миракоски колку да го плукаме, ќе си ја обработи солидно малата минута што ќе ја добие, а ако му дојдат неговите пред минути може да оди и над 10 поени. Рано е да се прогнозира дали ќе успееме во топ десет репрезентации, пошто конкуренцијата е голема, а на подготовките не бевме комлетни и си игравме таквото.

Проблемите ќе настанат за неколку години кога ќе немаме ни крило асално ни крилен центар.
за нив се размислува СЕГА!!! после ќе биди касно, оти можи и да испадниме во Б дивизијата, па ќе се вратиме никоош!!! зато сега, АМА СЕГА треба да се мисли на то прашање и да се бараат решенија од типот на колариќ и зафироски, а ако од нив не биде ништо, се бараат нови и тн.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Каква Б дивизија бе не постои Б дивизија со проширувањето од ланска година. И не е сега момент за нови кошаркари туку за успех во Литванија. Очекувам на турниров овој викенд прво место и конечно една одлична игра.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Каква Б дивизија бе не постои Б дивизија со проширувањето од ланска година. И не е сега момент за нови кошаркари туку за успех во Литванија. Очекувам на турниров овој викенд прво место и конечно една одлична игра.
да? а кај се тогаш холандија, швајцарија, луксембург, романија, ирска, АЛБАНИЈА и такви некои?
кај бевме ние пред 3-4 години? или си заборалј ко ја тепавме австрија во финале во Б ДИВИЗИЈАТА за влез во А Дивизија??? Покрај проширувањето, Б дивизијата сеуште постои, ако нешто не се смени во меѓувреме!

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Lester "Bo" McCalebb: Our goal is to get on the court and give the absolute best in every game. Macedonia deserves it.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881

Интересна слика, видете ги само Антиќ и Гечевски :pos: Легенди :D.

Дали остана правилото со 12 играчи да се иде на ЕП или го вратија на 14?
Гледам у тимов за турниров има 13 играчи, меѓу нив Костоски, Чековски и Симоновски, значи секако 2 од нив играат на ЕП :(

Kajgana Shop

На врв Bottom