Елиза Душку на посета на албанците во Балканот

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Потегот нејзин (посета на АЛБАНЦИТЕ) беше глупав од причина што во Македонија живеат во најголем број Македонци па можеше барем да тркне до Охрид или Скопје и да се слика со Александар Велики на плоштад. Вака ми создаде некаква одбивност девојкава која пред овој потег многу ја сакав..
Прв пат слушам дека имало споменик на Александар во Скопје. Weird... :cautious:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Како прво,Елиза Душку не е чистокрвна Албанка туку е “мелез“.Татко и е од Корча,се вика Филип,а мајка и е Данкиња.Целото семејство и се христијани,а тоа што носеше марама во џамијата тоа се прописи на џамијата инаку неможеш да влезеш непокриена.Релативно е колку татко и бил Албанец пошто во околината на Корча живеат и голем број Македонци,Власи и други христијани,а и по самото име може да се заклучи,но никој неможе да му забрани да си биде Албанец.И кај нас имаш луѓе со српско,влашко,хрватско ,албанско потекло,а се горди Македонци.Не ми е никаква цел да докажувам дали татко и бил ова или она.Девојката пред се е Американка со некакво албанско потекло од таткова страна.Инаку гледано таа е и пола Данкиња од страна на мајка и;)
Дошла,се сликала,прошетала,а утре пак ќе си оди за Америка и ќе дојде уште 2-3 пати во Албанија во целиот нејзин живот и толку.Нормално си е тоа,и јас да имам татко или мајка од друга држава ќе ја сакам таа држава,ќе сакам да ја прошетам,видам,запознам ,затоа што пред се тоа е земја на еден од моите родители.Многу е лесно да примиш награда и да истетовираш знаме на грб,да шеташ,но прашај ја истата девојка да отиде и да живее во Корча што ќе ти одговори.Ќе избега од таму за 3 дена.Е тоа е љубов.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Не е сарказам тоа е реалноста. I call it as I see it.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Како прво,Елиза Душку не е чистокрвна Албанка туку е “мелез“.Татко и е од Корча,се вика Филип,а мајка и е Данкиња.Целото семејство и се христијани,а тоа што носеше марама во џамијата тоа се прописи на џамијата инаку неможеш да влезеш непокриена.Релативно е колку татко и бил Албанец пошто во околината на Корча живеат и голем број Македонци,Власи и други христијани,а и по самото име може да се заклучи,но никој неможе да му забрани да си биде Албанец.И кај нас имаш луѓе со српско,влашко,хрватско ,албанско потекло,а се горди Македонци.Не ми е никаква цел да докажувам дали татко и бил ова или она.Девојката пред се е Американка со некакво албанско потекло од таткова страна.Инаку гледано таа е и пола Данкиња од страна на мајка и;)
Дошла,се сликала,прошетала,а утре пак ќе си оди за Америка и ќе дојде уште 2-3 пати во Албанија во целиот нејзин живот и толку.Нормално си е тоа,и јас да имам татко или мајка од друга држава ќе ја сакам таа држава,ќе сакам да ја прошетам,видам,запознам ,затоа што пред се тоа е земја на еден од моите родители.Многу е лесно да примиш награда и да истетовираш знаме на грб,да шеташ,но прашај ја истата девојка да отиде и да живее во Корча што ќе ти одговори.Ќе избега од таму за 3 дена.Е тоа е љубов.
Елиза дали е чистокрвна албанка или не, она си знае сама. Ти или некој друг не може да му каже што е, и како треба да се чуствува.

Потоа не мора да живееш во Албанија за да бидеш горд Албанец. Она пред се е Албанка потоа е американка, бидејќи таа тоа сама го изјавил и по медиумите во америка. Не е важно каде си роден, туку како се чуствуваш, тоа според мене е најважно. Она и на филмот Вронг Турн имаше маица со двоглавиот орел, ако си го гледал филмот. ;)

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
http://www.youtube.com/watch?v=EzfnGOg6LR8

Where is Albania??
-Between Greece and Yugoslavia.

Браво Џим Белуши.
--- надополнето: Aug 15, 2011 7:34 PM ---
п.с.hotmail само да те известам дека во Америка сите се Американци на прво место,а после се Американци со грчко,македонско,албанско потекло.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Елиза дали е чистокрвна албанка или не, она си знае сама. Ти или некој друг не може да му каже што е, и како треба да се чуствува.

Потоа не мора да живееш во Албанија за да бидеш горд Албанец. Она пред се е Албанка потоа е американка, бидејќи таа тоа сама го изјавил и по медиумите во америка. Не е важно каде си роден, туку како се чуствуваш, тоа според мене е најважно. Она и на филмот Вронг Турн имаше маица со двоглавиот орел, ако си го гледал филмот. ;)
Мене воопшто не ми е гајле како се чувствува Елиза Душку;).Таа биолошки е “мелез“ затоа што мајка и е со данско потекло,а не албанско.Тоа ми беше поентата,а не како се чувствува таа.Татко и е се вика Филип,а Филип е баш типично македонско име.Очигледно дека ја почитува Албанија и тука нема што да се дискутира.Нејзино право си е како ќе се чувствува.

Крај краева нејзиното момче е 50 пати поголема ѕвезда од неа.Јас појма немав ни која е се дур не прочитав по весници,а гледам многу филмови.Таа е глумица,но многу далеку е од останатите холивудски ѕвезди,ако може да се смести во ѕвезда.

Јас можам да се чувствувам и Кинез,Црнец,но дали мене тоа ме прави Кинез?Јас затоа ја почитувам Америка.Сите се Американци со некакво потекло.Кајшто си роден тоа си без разлика дали ти сакаш или не;).Ако не му одговара некому нека си спакува куфери и нека си оди.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Мене воопшто не ми е гајле како се чувствува Елиза Душку;).Таа биолошки е “мелез“ затоа што мајка и е со данско потекло,а не албанско.Тоа ми беше поентата,а не како се чувствува таа.Татко и е се вика Филип,а Филип е баш типично македонско име.Очигледно дека ја почитува Албанија и тука нема што да се дискутира.Нејзино право си е како ќе се чувствува.

Крај краева нејзиното момче е 50 пати поголема ѕвезда од неа.Јас појма немав ни која е се дур не прочитав по весници,а гледам многу филмови.Таа е глумица,но многу далеку е од останатите холивудски ѕвезди,ако може да се смести во ѕвезда.

Јас можам да се чувствувам и Кинез,Црнец,но дали мене тоа ме прави Кинез?Јас затоа ја почитувам Америка.Сите се Американци со некакво потекло.Кајшто си роден тоа си без разлика дали ти сакаш или не;).Ако не му одговара некому нека си спакува куфери и нека си оди.
Да бе татко му се вика Филип, а тоа е македонско име со тапија, или не бе, он е Македонец ама незнаел човекот, и по грешка се чуствувал Албанец, дај те молам пиши му на господинот и просвлети го што точно е по потекло, бидејќи се гледа дека ти знаеш многу подобро од него.

Што ако мајка му е со данско потекло? Зошто она никогаш по телевизии не рекол дека е по потекло од Данска, туку секогаш со полна уста кажал дека е горда Албанка?

Тоа што ти си немал појма која е Елиза, значи дека филмовите ги гледаш само површински, и воопшто не те интересира кој се во главните улоги, или па кој воопшто игра во тој филм. Би ти препорачал да си гледаш ТОМ И ЏЕРИ.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Abe dajte diskutirajte kako treba ne tuku da mi solite pamet tuka ......................MI SE GADI OD NEKOI TUKA STO SE :eek:

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
катастрофа вие македонци абе ептен ништо не знаете (n)

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
http://www.youtube.com/watch?v=EzfnGOg6LR8

Where is Albania??
-Between Greece and Yugoslavia.

Браво Џим Белуши.
@1:35
Dushku: "... I have all cousins there..."
Belushi: "They are all cousins there."

LoL :pos:

Инаку се гледа дека девојчето е патриотка. :)
и
Добро е кога имаат некој во Холивуд Албанците, ама не е лошо и ние да имаме некој.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
“Ефтина“ пропаганда на албанско - американското лоби.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Да бе татко му се вика Филип, а тоа е македонско име со тапија, или не бе, он е Македонец ама незнаел човекот, и по грешка се чуствувал Албанец..
татко И , не татко му, ама нема врска, Филип и е старомакедонско име, ама пак нема врска, можеби човекот си се чуствува албанец, ама сигурно е христијанин, е сеа, обидете се да МУ објасните на тоа чупето оти рушите цркви, бидејќи треба да биде и за тоа информирана..ако не од вас, ќе биде од нас..па ќе МУ стани јасно дека не ќе е многу благодарно да се меша кај што не МУ е место..ќе си замине одавде знаејќи помалку него ли кога стасала на балканов..
поздрав

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
татко И , не татко му, ама нема врска, Филип и е старомакедонско име, ама пак нема врска, можеби човекот си се чуствува албанец, ама сигурно е христијанин, е сеа, обидете се да МУ објасните на тоа чупето оти рушите цркви, бидејќи треба да биде и за тоа информирана..ако не од вас, ќе биде од нас..па ќе МУ стани јасно дека не ќе е многу благодарно да се меша кај што не МУ е место..ќе си замине одавде знаејќи помалку него ли кога стасала на балканов..
поздрав
Добро ќе му кажеме нема проблем, исто ќе му кажеме дека и христијаните рушеа џамии, силуваа, дискриминираа, убиваа. Мислиш ти она е верски фанатик, и дека и чуе за тоа што ти имаш да му кажеш? Она сигурно знае за војните и во Косово, па и во Македонија, бидејќи не се чуствува Албанка од пред 10 дена. ;)

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Типкава дошла и кај нас во Македонија, меѓу другото и заради Александар..?!?
Не разбрав, на поклонение или зашто некој ја излажал дека и Александар да ти бил албански?!?

Прашање до Албанците на темава:

Стварно мислите дека имате врска со Александар МАКЕДОНСКИ..?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom