Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
О, не!
Си замислувам-уметници добиваат тема "Ацко и Букефал и Нивното значење за Македонија во 21-от век" и во своите атеља почнуваат да делкаат макети на темата; потоа победува најдобриот и се прави нарачка дуууури во далечна земја, го зашрафуваат споменикот на плУштаТ и на крај сите дознаваме дека темата била друга...

Прво Ац-ко се претвори у Воин на коњ, а сеа бришат зраци од Македонското ни сонце! Бреј, ама педерски патриотизам. Испаѓа дека Грциве не шупчат заради Споменик на незнајниот антички јунак, а?

Така, уште еднаш се потврди дека спомеников е некоја изопачена илузија-ние гледаме Фонтана со Коњаник, а уствари тоа да ти било Голема Веш Машина...Нема уметничка вредност тука. Дури, дебилно е да се разговара дал коњот му е исправен на задните нозе (ил стои на сите четири), дал Воинот има меч (и каков е), дал има лавови околу кои седат или стојат...

Можеби, Портата на независноста, ќе излезе дека баш и не е порта, и тоа не порта на независноста...хе, хе...ама, пак, бар се тешам со тоа дека засигурно Ченто е Ченто, Јустинијан е Јустинијан, а Самоил е Самоил...така викаат, а можеби, можеби и не се...

И, свака им част на Хари и Лојд, овдека на темава, се борат до крај за да докажат колку е убаво ОВА (што и да е) што се прави во центарот на Скопје.

Би сакала да кажам дека ова со врбите во Вардар што ќе го раззеленат Скопје е врв во серијата НЕПОВРЗАНИ глупости, ама мислам дека врвот сеуште не е достигнат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
Колку ќе коштат овие 3 дрвја? 100.000 евра од Фиренца донесени ?
Немај ти гајле, не е ова од твои пари, ова е од парите на глупите каури што плаќаат данок.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Немај ти гајле, не е ова од твои пари, ова е од парите на глупите каури што плаќаат данок.
Па зошто не го лајкуваш одговорот на Нихилиста кога вели дека треба да се изгради споменик овца како синоним за плаќачите на данок.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Друг пат гледај ги сопствените работи , сите плаќаат данок исто , но во места каде нема никаква економска активност нормално дека нема да собереш даноци , од овие лошите како мене годишно над една милиарда евра влегуваат во оваа држава.

Жителите на Ногаевци и натаму отсечени од Градско

Нема крај на голготата за 400-те жители на селото Ногаевци, кај Градско. Осум месеци се безмалку отсечени од општината и од регионалниот пат, откако Вардар им го урна мостот и им го отежна движењето. Додека од Владата чекаат да почне изградбата на ветениот нов мост, тие ќе мораат да минуваат низ импровизираниот и крајно небезбеден премин.

„Утрово да бевте тука, во 8 часот наутро, кога пренесував еден тон домати спакувани во кутии од по 5 килограми. Што да ви кажам од таа мака нема поголема“, додава друг жител.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=78883
Да ги прашаш овие селани , дали сакате Мост Око и Мост на Уметноста во Скопје украсени со споменици или сакате Мост Ногаевци , секако ќе изберат второто.

Овие се тие 90% граѓани кои ако ги прашаш сакаш Скопје 2014 или нешто друго , ќе изберат нешто друго.

Доматите ги носат кутија по кутија , на небезбеден мост од сајла , но затоа на тие домати државата им има пресметано данок.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.970
^ Да, сите плаќаат данок. Така е, зашто ти напиша во пост.
А за жителите од Ногаевци те боли колку што те боли за ланскиот снег. Баш се потресе ти, оти таму некои каури немале мост.
Не ми продавај муда за бубрези. Не сум ти ја од кретениве што живеат на розови облачиња за добриот чичко комшија Албанец и лошите имагинарни Албанци што секој ден праат пиздарии а се фантоми дојдени од зад три планини и три мориња.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Океј, назад на дискусијата за статуите.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583

имам едно прашање дали јас незнам да бројам или тој што ги направил скулптуриве, или пак некој не прави сите будали?!? :mad:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
А што ве заболе па вас колку краци имало на штитовите и дали лавовите имале муда.И онака повеќето од вас што коментираат сте против изградбата на што и да е од Скопје 2014.

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
А што ве заболе па вас колку краци имало на штитовите и дали лавовите имале муда.И онака повеќето од вас што коментираат сте против изградбата на што и да е од Скопје 2014.
spored mene sk 2014 e najubavoto nesto so mu se desilo na plostadot i se okolu nego do sea, ama da ne gledame ze niz rozevi naocari da ne se pravime budali pri zdrav pamet. Toa sto sum za vmro i sto sum glasal za niv ne znaci deka treba da gledam se kako oni sto gledaat i mislat! Podobro napravi gi ramnomerno i simetricno 14 nego ''16'' kako so sakaat da gledame site nite.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
spored mene sk 2014 e najubavoto nesto so mu se desilo na plostadot i se okolu nego do sea, ama da ne gledame ze niz rozevi naocari da ne se pravime budali pri zdrav pamet. Toa sto sum za vmro i sto sum glasal za niv ne znaci deka treba da gledam se kako oni sto gledaat i mislat! Podobro napravi gi ramnomerno i simetricno 14 nego ''16'' kako so sakaat da gledame site nite.
Сигурно има добра причина зошто се 14,а не 16.Сигурно не е аматерски пропуст или страв од реакцијата на Атина.Има еден дел во Спогодбата од 1995 каде што ние сме се согласиле дека нема да го употребуваме (наводно грчкиот симбол) ѕвездата од Кутлеш.Затоа и ставивме вентилатор на знамето место сонцето.Макар што ни јас не се согласувам со тоа што сме го потпишале 95' паметно е да ја почекаме одлуката од Хаг.

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
Сигурно има добра причина зошто се 14,а не 16.Сигурно не е аматерски пропуст или страв од реакцијата на Атина.Има еден дел во Спогодбата од 1995 каде што ние сме се согласиле дека нема да го употребуваме (наводно грчкиот симбол) ѕвездата од Кутлеш.Затоа и ставивме вентилатор на знамето место сонцето.Макар што ни јас не се согласувам со тоа што сме го потпишале 95' паметно е да ја почекаме одлуката од Хаг.
3201196079_f5b9487f14_b.jpg

PA OVIE GRCIVE DELOT OD BARITE ZA KOI OTIDOA U BANKROT SIGURNO GO FRLILE NA HAG DA PRESUDI U NIVNA KORIST... AJ DA RECEME DEKA SO SONCEVO NE SMEEME SME SE ZAEBALE U MINATOTO (GRESKA T.E. PREDAVSTVO NA TIE STO TOGAS NE VODELE) KAKO I DA E SPOMENIKOV E VO STIP AKO NE SE LAZAM I JASNO SI PISUVA ALEKSANDAR III MAKEDONSKI PA NISTO NE NI SE DESI A OVOJ NAJGOLEMIOT NAJUBAVIOT DA TI SE VIKAL VOIN NA KONJ, E AJ TUKA NAJDI MI JA SMISLATA STIP DA MOZE SKOPJE DA NE MOZE :D

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Прегледај го приврзокот 32981

PA OVIE GRCIVE DELOT OD BARITE ZA KOI OTIDOA U BANKROT SIGURNO GO FRLILE NA HAG DA PRESUDI U NIVNA KORIST... AJ DA RECEME DEKA SO SONCEVO NE SMEEME SME SE ZAEBALE U MINATOTO (GRESKA T.E. PREDAVSTVO NA TIE STO TOGAS NE VODELE) KAKO I DA E SPOMENIKOV E VO STIP AKO NE SE LAZAM I JASNO SI PISUVA ALEKSANDAR III MAKEDONSKI PA NISTO NE NI SE DESI A OVOJ NAJGOLEMIOT NAJUBAVIOT DA TI SE VIKAL VOIN NA KONJ, E AJ TUKA NAJDI MI JA SMISLATA STIP DA MOZE SKOPJE DA NE MOZE :D
Абе и јас у двор го веам старото знаме ама гејлада сигурно неможе да ме тужи за тоа.Друго е кога државата би го закачила низ цело Скопје.

Незнам можеби грешам,но не гледам друга причина зошто да испуштат 2 крака.

Мислам дека тактизираат со време.Како и да одлучи судот во Хаг би било во наша полза.Ако судот пресуди во полза на гејлада тоа би значело како да го поништат договорот од 95.Во тој случај и ние нема повеќе да сме обврзани да не го употребуваме нашето знаме и ќе побараме од ОН да не именува како Македонија бидејќи ќе нема никаква причина повеќе да се употребува ФИРОМ.

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
Абе и јас у двор го веам старото знаме ама гејлада сигурно неможе да ме тужи за тоа.Друго е кога државата би го закачила низ цело Скопје.

Незнам можеби грешам,но не гледам друга причина зошто да испуштат 2 крака.

Мислам дека тактизираат со време.Како и да одлучи судот во Хаг би било во наша полза.Ако судот пресуди во полза на гејлада тоа би значело како да го поништат договорот од 95.Во тој случај и ние нема повеќе да сме обврзани да не го употребуваме нашето знаме и ќе побараме од ОН да не именува како Македонија бидејќи ќе нема никаква причина повеќе да се употребува ФИРОМ.
daj boze da si u pravo

Kajgana Shop

На врв Bottom