Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Ednas da gubime site pisuvat "sampioni" a koga tepame ja zatvorat ustata i posle namesten bese titulata isto kako proslata sezona vaka ja pocnuvavmee i vie "favoriti za titula" a posle nikoj nisto ne rece cekajte ne letajtee 3 kolo e isto e kako proslata sezona.Uste ne e kompletiran timott od napredok natamu ke vidite po drugo ke bide:)

p.s i gledajte malku kako igraat drugite ekipi kako igra imame nie i posle zborite metalurg ne znam so taa igra kako tepat po 1-0

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
достате бе хејтери , Шкендија покажа добра игра, погледнав неколку минути од првото полувреме , одлична техника. Некои хејтери уште па веруваат дека некој на црвеноцрните балисти им местел титула , од кога бе мајката олку широкодуши , до вчера играчите со пендреци ни ги тепаа , кучиња им пуштаа на терен , а денеска туку така титула им даваат.

Шкендија заслужува да биде шампион , се трудат , инвестираат , го сакаат клубот , на секоја утакмица има минимум 5000 гледачи , дали играле во втора лига или во прва , све исто , искрена лубов , а не како некои кои го сакаат клубот само кога е фаворит за освојување на титулата.

Ете денеска се игра во Скопје , а нема домашни навивачи , имаат стадион за 35.000 гледачи , во град од 600.000 жители не можеле да се соберат 100 души , па цело време се слушаат гостински навивачи, дај ставете клуч на тој стадион , играјте на нива подобро, не за џабе да ја оштетите тревата и да трошите струја.

За кого игра Работнички ? Само за пари , за да може некој да профитира преку спортот. Што ќе им е титулата кога нема кој да и се радува на таа титула.

Уште велите им ја дале тутулата на балистите , па нека им ја дадат , ја заслужуваат , цел град знае дека денеска игра Шкендија , сите даваат пари , не се ценкаат , 10.000-15.000 гледачи на важни натпревари , а Вардар имаат билет за цела сезона од 500 денари , и пак празни трибини.
Не знам зошто прават разни далавери за да опстанат у прва лига, се спојуваат со други клубови , одете таму во втора лига , па работете малце со народот , научете ги кај е стадионот , па нека дојдат да ја бодрат градската екипа , која нели добива пари од општината ?

Затоа јас гласав дека Шкендија ќе стане шампион повторно , сеуште е рано , јас видов дека имаат добра екипа.
Оф мори мајко! Освен балистиве, незнам дали има некој друг што не остана зачуден на постов. Толку тресење глупости одамна не сум сретнал. Работнички не требал да земе титула зошто немал навивачи, а шкендија имала најмногу и треба да биде шампион. Абе иди изврши самоубиство, појма си немаш!

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
^ a sto mislite da ni se skinite k*rca ti i tvoite od "grupata" ?
site ke bidevme zadovolni
inaku on topik
mislam deka ova sezona nema da moze da se borime za titula. a za toa deka titulata bila namestena
procitajte mi ja prvata recenica uste ednas

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Како ние тука што ги трпиме вашите мислења после секоја победа Шкенди игра како Барса и Shkendi campion така и вие ќе си трпите критика коа ќе изгубите или коа сте тиња. Незнам зашто им се дозволува латиница да пишуваат воопшто.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
достате бе хејтери , Шкендија покажа добра игра, погледнав неколку минути од првото полувреме , одлична техника. Некои хејтери уште па веруваат дека некој на црвеноцрните балисти им местел титула , од кога бе мајката олку широкодуши , до вчера играчите со пендреци ни ги тепаа , кучиња им пуштаа на терен , а денеска туку така титула им даваат.

Шкендија заслужува да биде шампион , се трудат , инвестираат , го сакаат клубот , на секоја утакмица има минимум 5000 гледачи , дали играле во втора лига или во прва , све исто , искрена лубов , а не како некои кои го сакаат клубот само кога е фаворит за освојување на титулата.

Ете денеска се игра во Скопје , а нема домашни навивачи , имаат стадион за 35.000 гледачи , во град од 600.000 жители не можеле да се соберат 100 души , па цело време се слушаат гостински навивачи, дај ставете клуч на тој стадион , играјте на нива подобро, не за џабе да ја оштетите тревата и да трошите струја.

За кого игра Работнички ? Само за пари , за да може некој да профитира преку спортот. Што ќе им е титулата кога нема кој да и се радува на таа титула.

Уште велите им ја дале тутулата на балистите , па нека им ја дадат , ја заслужуваат , цел град знае дека денеска игра Шкендија , сите даваат пари , не се ценкаат , 10.000-15.000 гледачи на важни натпревари , а Вардар имаат билет за цела сезона од 500 денари , и пак празни трибини.
Не знам зошто прават разни далавери за да опстанат у прва лига, се спојуваат со други клубови , одете таму во втора лига , па работете малце со народот , научете ги кај е стадионот , па нека дојдат да ја бодрат градската екипа , која нели добива пари од општината ?

Затоа јас гласав дека Шкендија ќе стане шампион повторно , сеуште е рано , јас видов дека имаат добра екипа.
Да стварно се трудат,јас тоа го забележав кога го спуштија знамето на државата во која ги имаат сите права.И да која е уствари таа техника?Потепај све што можеш на терен и после ќе даеш може некој гол.Само можете да ја сонувате оваа година титулата Вардар,Работнички и Металург се далеку подобри......

V

viktora

Гостин

Не треси глупости!!!Каде виде ти навивачи?Идиоти кои што пцујат се живо и диво Македонско за тебе тоа се навивачи???ПА демек по 5000 се собирале ,па не се дојдени за фудбал да гледаат они се дојдени да шират меѓуетничка и меѓуверска омраза и забораваат дека тоа е фудбалски меч а не митинг.
А што се чудиш зашто вардар или работнички имааат по толку малку публика,па ние сме навивачи а не како вас нацисти одиме на натпревар поради политицки цели.Ние знаеме да ги казниме нашите тимови кога играат слабо и затоа идат по 500 навивачи а не како вас да идеме без разлика како ви игра вашиот тим да се изгуби па да си миси дека е бокс а не фудбал.
И кога имаат добра сезона ние знаеме да ги наградиме.
Патем еден од многуте натпревари кои Арената била до МАКСИМУМ наполнета Вардар-Бордо 1995 год 30.000 НАВИВАЧИ!!!!!
Кога ќе соберете вие толку да ми пишиш и па и напомош да ги викнете вашите од Кос и АЛБ па и од НЕМАЧКА И ШВИЦАРСКА.
--- надополнето: Aug 14, 2011 7:02 AM ---
Патем со кој ПОЗНАТ европски или светски тим сте играле до сега???Партизан и???:pos:

П

Паспарту

Гостин
Ja bev vecerva, shkendija bese slaba.... Odbranata nie katastrofa bez Nikitovic. Berisa so Bilbilovski kataklizma kombinacija. Edinstvena svetla tocka bese Peev prijatno me iznenadi.

Mislam deka vries od subjektivizam. Ballistite vecerva bea mnogu dobri.......Koga vie igrate i peete kleti Albanci ili ako skandirate rabotnicki site ste p.... e ozbilno navivanje, koga vrakat Ballisti toa e katastrofa... Preispitaj se malku....
Ако за вас пеење на тие три песни е навивање и ПОДДРШКА НА СВОЈОТ КЛУБ, тогаш секоја чест... Прегледај материјали на навивачките групи па ќе ја увидиш разликата, вие во 90% од натпреварите ги дробите оние работи што горе ги споменав, тоа не е субјективизам, него реалност.

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Патем еден од многуте натпревари кои Арената била до МАКСИМУМ наполнета Вардар-Бордо 1995 год 30.000 НАВИВАЧИ!!!!!
Кога ќе соберете вие толку да ми пишиш и па и напомош да ги викнете вашите од Кос и АЛБ па и од НЕМАЧКА И ШВИЦАРСКА.
--- надополнето: Aug 14, 2011 7:02 AM ---
Патем со кој ПОЗНАТ европски или светски тим сте играле до сега???Партизан и???:pos:
Samo kolku si pameten :D 95 protiv Bordo ste go napunile 30.000 jas kako sto znam na stariot berese maksimum 20.000 neznam od kaj izlegoa uste 10:cuc:

Koga ce smo go napunele stadionot da ti pisem :ROFLMAO: pred mesec dva go napunivmo gratski u Tetovo 15.000 i toa ne sme igrale protiv Bordo ili Valensia... a toa deka ida od Kosovo ili Albania nevikam ne no so mislis ti kolku ida od tamo nad 200 dusi nema sanse (ni tolku nese mislam za proslavata kako sampioni posledniot mec deka nikat ne sum gi videl da dojda)
Neznam dal go pamtis Kupot protiv gjorce okolu 7,8iladi imase od tetovo
Protiv partizan iako primovmo 4 komada pak ne imase negde okolu 9.000 ja ti garantiram da igravmo vo tetovo kolku i da berese tolku ce bese pol stadionot
I nesto da ti kazam od tia 20.000 sto gi spomna pogore (ne 30.000) pola ti se od drugite gradovi sum ja slusnal historiata od tie vreminja togaj cela makedonia navivala za vardar na takvi natprevari ili pa nekoj odel da gi gleda bordo,roma zvezda...

Da sme igrale protiv Bordo,Roma gratski ce bese mal za nas

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Ballistite vecerva bea mnogu dobri.......Koga vie igrate i peete kleti Albanci ili ako skandirate rabotnicki site ste p.... e ozbilno navivanje, koga vrakat Ballisti toa e katastrofa... Preispitaj se malku....
Јас еднаш кажав дека од нашите членови никој да не зборува за Балистите,што сакаат нека пишуваат нема потреба да влегувате во дискусија за Балистите,ние нашата работа ја имаме на трибина кој сака нека лае,кој сака нека пукне,кој сака нека каже што сака...нашите членови овде може само за Шкендија да дискутираат.

Мислам ќе ме разбереш и ти и другите.Таква е одлуката и почитувајте ја ;)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Како ние тука што ги трпиме вашите мислења после секоја победа Шкенди игра како Барса и Shkendi campion така и вие ќе си трпите критика коа ќе изгубите или коа сте тиња. Незнам зашто им се дозволува латиница да пишуваат воопшто.
Да си ми жив и здрав.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Samo kolku si pameten :D 95 protiv Bordo ste go napunile 30.000 jas kako sto znam na stariot berese maksimum 20.000 neznam od kaj izlegoa uste 10:cuc:

Koga ce smo go napunele stadionot da ti pisem :ROFLMAO: pred mesec dva go napunivmo gratski u Tetovo 15.000 i toa ne sme igrale protiv Bordo ili Valensia... a toa deka ida od Kosovo ili Albania nevikam ne no so mislis ti kolku ida od tamo nad 200 dusi nema sanse (ni tolku nese mislam za proslavata kako sampioni posledniot mec deka nikat ne sum gi videl da dojda)
Neznam dal go pamtis Kupot protiv gjorce okolu 7,8iladi imase od tetovo
Protiv partizan iako primovmo 4 komada pak ne imase negde okolu 9.000 ja ti garantiram da igravmo vo tetovo kolku i da berese tolku ce bese pol stadionot
I nesto da ti kazam od tia 20.000 sto gi spomna pogore (ne 30.000) pola ti se od drugite gradovi sum ja slusnal historiata od tie vreminja togaj cela makedonia navivala za vardar na takvi natprevari ili pa nekoj odel da gi gleda bordo,roma zvezda...

Da sme igrale protiv Bordo,Roma gratski ce bese mal za nas
:)

Кого се обидуваш да направиш будала ? Вардар имаше и сеуште има навивачи од цела Македонија затоа што е бренд, и гордост на државата. Ние никого не сме викале на помош од тие навивачи од другите градови, туку самите се организираа и доаѓаа.

Не сме како вас, да се обединуваме сите групи за еден натпревар. Вие на пример се собирате сите ши*тарски групи и плус ви доаѓаат од други држави ! Дури и на првенствен натпревар со Тетекс јас присуствував кога ви беа тие Пилсат од Косово, една група од Албанија, и останатите од овде, Соколи и Патриоти заедно со Шверцери :) Башка тие вашите од Швицарска и Немачка:)
Кога играте со Македонска екипа се собирате сите албански „групи“. И барате помош надвор од границите на Македонија. СРАМОТА. Значи не сте способни самите ниту против Тетекс кога играте. Мора да ви дојдат на попош овие од Косово.

Барате помош од Косово и Албанија и ти си нашол да кажеш за Вардар од каде доаѓале навивачи.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Мора ли бе на секоја страна да кењате ние вака ние така, да наоѓате рчки.
Дај зборете за утакмицата за играта, признајте пораз еднаш мајку му стара.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Вчера прекинав да глеам на почеток на второ полувреме.
До таму до кај што гледав Шкендија даваа солиден отпор. Јас очекував по голема доминација на Работнички, кои сметам дека ќе бидат прваци на Македонија оваа сезона.
На почетокот Шкендија тргна изненадувачки по офанзивно, но после се стабилизираше играта.
Работнички идеше поише со контри, додека Шкендија се обидуваше да ја држи топката.
Тој Пеев очигледно сака да остави првичен добар впечаток.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ако за вас пеење на тие три песни е навивање и ПОДДРШКА НА СВОЈОТ КЛУБ, тогаш секоја чест... Прегледај материјали на навивачките групи па ќе ја увидиш разликата, вие во 90% од натпреварите ги дробите оние работи што горе ги споменав, тоа не е субјективизам, него реалност.
aj nemoj da teras gluposti...
podocna ke ima i klipcinja i ke gledas sto navivavme...
I ako 90% bea so ramazan i jadea vo Stadion samo da go bordat Shkendija CELO VREME ISPEAVME i ako bevme vo dizavantaz 1-0 2-0 3-0...
Vcera Gradski grmese ne bevme vo golema brojka no negde 130-140 bevme i praevme golema atmosfera

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom