- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Чекај бе какво видео бараш сега....Дај клајте видео касно разбрав дека е на канал 5
Чекај бе какво видео бараш сега....Дај клајте видео касно разбрав дека е на канал 5
Абе ти реков кај бараш сега видео,утре заутре ќе има.Од работнички со Шкендија не ја гледав и да видам голојте како се движеа ..шансите !!
Глупо би било да се форсираат само тие екипи.Треба бар да продолжат Вардар/Работнички да играат во вечерен термин кога играат дома, и да има пренос. Не би гледал причина зошто Канал 5 не би продолжиле...
Што има врска колку публика има со тоа што била наместена титулата !? Од кога клуб што нема публика нема квалитет и обратно !?достате бе хејтери , Шкендија покажа добра игра, погледнав неколку минути од првото полувреме , одлична техника. Некои хејтери уште па веруваат дека некој на црвеноцрните балисти им местел титула , од кога бе мајката олку широкодуши , до вчера играчите со пендреци ни ги тепаа , кучиња им пуштаа на терен , а денеска туку така титула им даваат.
Шкендија заслужува да биде шампион , се трудат , инвестираат , го сакаат клубот , на секоја утакмица има минимум 5000 гледачи , дали играле во втора лига или во прва , све исто , искрена лубов , а не како некои кои го сакаат клубот само кога е фаворит за освојување на титулата.
Ете денеска се игра во Скопје , а нема домашни навивачи , имаат стадион за 35.000 гледачи , во град од 600.000 жители не можеле да се соберат 100 души , па цело време се слушаат гостински навивачи, дај ставете клуч на тој стадион , играјте на нива подобро, не за џабе да ја оштетите тревата и да трошите струја.
За кого игра Работнички ? Само за пари , за да може некој да профитира преку спортот. Што ќе им е титулата кога нема кој да и се радува на таа титула.
Уште велите им ја дале тутулата на балистите , па нека им ја дадат , ја заслужуваат , цел град знае дека денеска игра Шкендија , сите даваат пари , не се ценкаат , 10.000-15.000 гледачи на важни натпревари , а Вардар имаат билет за цела сезона од 500 денари , и пак празни трибини.
Не знам зошто прават разни далавери за да опстанат у прва лига, се спојуваат со други клубови , одете таму во втора лига , па работете малце со народот , научете ги кај е стадионот , па нека дојдат да ја бодрат градската екипа , која нели добива пари од општината ?
Затоа јас гласав дека Шкендија ќе стане шампион повторно , сеуште е рано , јас видов дека имаат добра екипа.
Не, па така пишав дека муабетот ми беше за вечерен термин, а мислам дека само на Филип II има улсови за вечерна утакмица.Глупо би било да се форсираат само тие екипи.
ФФМ и некоја македонска телевизија треба да си напраат договор...и малце работите да си ги средат како што треба со еден меч од колото и преглед на останатите дуели. И нека влези некој спонзор во лигата и да го носи неговото име. Незнам некоја друга лига што нема преноси, изгледа ние сме единствени.
Си погледнал неколку моменти и заклучи дека вечерва Шкендија била подобар противник и единствен кандидат за освојување на годинашнава титула?достате бе хејтери , Шкендија покажа добра игра, погледнав неколку минути од првото полувреме , одлична техника. Некои хејтери уште па веруваат дека некој на црвеноцрните балисти им местел титула , од кога бе мајката олку широкодуши , до вчера играчите со пендреци ни ги тепаа , кучиња им пуштаа на терен , а денеска туку така титула им даваат.
Шкендија заслужува да биде шампион , се трудат , инвестираат , го сакаат клубот , на секоја утакмица има минимум 5000 гледачи , дали играле во втора лига или во прва , све исто , искрена лубов , а не како некои кои го сакаат клубот само кога е фаворит за освојување на титулата.
Ете денеска се игра во Скопје , а нема домашни навивачи , имаат стадион за 35.000 гледачи , во град од 600.000 жители не можеле да се соберат 100 души , па цело време се слушаат гостински навивачи, дај ставете клуч на тој стадион , играјте на нива подобро, не за џабе да ја оштетите тревата и да трошите струја.
За кого игра Работнички ? Само за пари , за да може некој да профитира преку спортот. Што ќе им е титулата кога нема кој да и се радува на таа титула.
Уште велите им ја дале тутулата на балистите , па нека им ја дадат , ја заслужуваат , цел град знае дека денеска игра Шкендија , сите даваат пари , не се ценкаат , 10.000-15.000 гледачи на важни натпревари , а Вардар имаат билет за цела сезона од 500 денари , и пак празни трибини.
Не знам зошто прават разни далавери за да опстанат у прва лига, се спојуваат со други клубоци , одете таму во втора лига , па работете малце со народот , научете ги кај е стадионот , па нека дојдат да ја бодрат градската екипа , која нели добива пари од општината ?
Затоа јас гласав дека Шкендија ќе стане шампион повторно , сеуште е рано , јас видов дека имаат добра екипа.
Јасно ми е тоа на мене. Ама пак немора вечерен термин, на тие што нема услови нека се врши преноси порано, и телевизијата да диктира термин, а не клубовите.Не, па така пишав дека муабетот ми беше за вечерен термин, а мислам дека само на Филип II има улсови за вечерна утакмица.![]()
Ja bev vecerva, shkendija bese slaba.... Odbranata nie katastrofa bez Nikitovic. Berisa so Bilbilovski kataklizma kombinacija. Edinstvena svetla tocka bese Peev prijatno me iznenadi.Ме изненади Работнички со играва, ова е нешто сосема спротивно од она што го изиграа против Вардар и Анортозис... Шкендија очајна, а Хасани изгледа повеќе се интересира за трансфер вон Македонија отколку да изигра нешто на терен. Се кога ќе се собере и одземе, ова можеби е и најреалниот резултат иако Работнички можеше да постигне уште најмалку 1 или 2 гола.
И после сака некој баљистине да ги смета за озбилна навивачка група!? македонско девојче, каурски пички и довикување на име и презиме на некој играч од противничка екипа и потоа скандирање пичка ти матер, стандарден нивен "ултрас" репертоар... Очај, беда и мизерија 3 in 1, just like Nescaffe