Дали знаеш ти што значи поимот симулација?Ај види ја добро снимката дека можеше комотно да продолжи со акцијата, ама по тој ситен контакт тој се фрли како покосен...симлуација? Јас би рекол да...
Како прво не серам јас ништо овде, а како друго не ме занима какви пенали биле досудени лани за Њукасл, јас кажувам за тоа што го видов денес на натпреварот. Сум видел милиони пенали кои биле по пат на симулација како од страна на фудбалерите на мојот тим, така и од други тимови и во никаков случај не оправдувам таков начин на игра.Дали знаеш ти што значи поимот симулација?
Никој не рече дека тоа било пенал туку дека тоа не беше симулација и дека сепак ИМАШЕ контакт...
И пред да продужиш да сереш види какви пенали беа досудени лани за Њукасл...
Симулација е кога НИКОЈ НЕ ТЕ ДОПИРА А ТИ ПАЃАШ
Жервињо не симулираше можеби лесно падна ама ИМАШЕ УДАР ПО НОГАТА.
И да како што кажав не беше пенал тоа ама НЕ БЕШЕ СИМУЛАЦИЈА...
За симулација се дава жолт картон
Треба да ти нацртам за да сфатиш или природно си глуп?
Незнам што ти е фората со тоа "ама си глуп" во секој пост, ама изгледа ти си глуп или не ти е арен видот чим се перчиш тука за нешто што и самиот знаеш дека не е така, или пак сам си ја набил оваа невистина во потсвеста па дури и несвесно пробуваш некој да убедиш... Арно ти кажа ziak92, ако ова е пенал, тогаш треба по минимум 3 пенали да гледаме секој натпревар, а и твојот тим е тапа (како што напомена колегата mans )... Те боли што уште на почеток на сезона знаеш дека амбициите за висок пласман се избледени, па ти останува уште надежта, која скоро секоја година ти трае некаде до Божиќ...О боже стварно си бил глуп...
Жервињо сакаше да извлече пенал тоа на сите им е јасно, ама сакаше да извлече пенал при контакт со играч. Тоа не е симулирање, симулирање е тоа што го направи Едуардо пред некоја година со Селтик, за ова судијата да имаше подобар видик можеше многу лесно да покаже пенал. Не е битно дали паднал лесно Жервињо или не, битно е дека контакт имаше...
Според мене не беше за пенал ма да по правилата во фудбалот, можеше да досуди судијата ПОШТО ИМАШЕ КОНТАКТ АМАН,
И значи ти го оправдуваш бесот и понашањето на Бартон? Браво изгледа си едини у свет.
Еве повели изгледај го ова убаво да видиш и коментари од ајде да ги наречам така постручни луѓе кои на некој начин се или биле вклучени во фудбалот. Се надевам знаеш англиски.
http://www.metacafe.com/watch/6949591/new_0_0_ars/
И гледај никој не ти стави лајк. Ич немат осет еј...Кој контакт бре чиста глума,мисли ова француска лига е па ќе му свурнат пенал,глупа црнчуга. Па уште ќе мава. Ајт 3 меча off.
Ти ќе ми кажуваш дали мојот тим е тапа... ај оди дркај таму на гробари и партизан и не ми се мешај тука...Незнам што ти е фората со тоа "ама си глуп" во секој пост, ама изгледа ти си глуп или не ти е арен видот чим се перчиш тука за нешто што и самиот знаеш дека не е така, или пак сам си ја набил оваа невистина во потсвеста па дури и несвесно пробуваш некој да убедиш... Арно ти кажа ziak92, ако ова е пенал, тогаш треба по минимум 3 пенали да гледаме секој натпревар, а и твојот тим е тапа (како што напомена колегата mans )... Те боли што уште на почеток на сезона знаеш дека амбициите за висок пласман се избледени, па ти останува уште надежта, која скоро секоја година ти трае некаде до Божиќ...
Peace
Па баш зошто е Англичанец е направено видеово. Замисли вчера Руни да го направеше тоа што го направи Сонг. Па медиумите полни ќе беа како судијата не видел или видел ама се прави слеп. Според мене требаше да има црвен за Сонг, а за тепачкава, требаше и Бартон да си добие зошто тој прв почна.И таму можеше да досуди пенал, ама не досуди. И Бартон да не изреагираше така простачки ништо немаше да се деси. А кога веќе даваше црвен картон на Жервињо нека даде и на залижаниов, да му ебам се.
Гледај како паѓа пред да го допре.
Хахаха, не биди смешен те молам....А за тоа што ме нарекуваш глуп не очекувај да ти вратам нешто пошто не сакам да паднам на твое ниво на култура која очигледно ја немаш затоа и не се замарам ако си ме нарекол глуп затоа што по ова што го пиша сега сам се закопа.О боже стварно си бил глуп...
Жервињо сакаше да извлече пенал тоа на сите им е јасно, ама сакаше да извлече пенал при контакт со играч. Тоа не е симулирање, симулирање е тоа што го направи Едуардо пред некоја година со Селтик, за ова судијата да имаше подобар видик можеше многу лесно да покаже пенал. Не е битно дали паднал лесно Жервињо или не, битно е дека контакт имаше...
Според мене не беше за пенал ма да по правилата во фудбалот, можеше да досуди судијата ПОШТО ИМАШЕ КОНТАКТ АМАН,
И значи ти го оправдуваш бесот и понашањето на Бартон? Браво изгледа си едини у свет.
Еве повели изгледај го ова убаво да видиш и коментари од ајде да ги наречам така постручни луѓе кои на некој начин се или биле вклучени во фудбалот. Се надевам знаеш англиски.
http://www.metacafe.com/watch/6949591/new_0_0_ars/