Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
До шо е работата ко ке го исклучвам компјутерот ова ми излегва и чекам 6-7 мин да се угасни Instal upadates 1 of 5, 2 of 5 ....вака излегва
Еве и слика

До шо е работата????

K

kalimer0

Гостин
До шо е работата ко ке го исклучвам компјутерот ова ми излегва и чекам 6-7 мин да се угасни Instal upadates 1 of 5, 2 of 5 ....вака излегва
Еве и слика

До шо е работата????
Вклучен ти е автоматскиот апдејт но бидејќи имаш пиратски виндоус тоа ти е сосема непотребно.
Истиот можеш да го исклучиш на следниов начин:
Start, Control Panel, Automatic Updates, одбери Turn of Automatic Updates, OK

Повеќе нема да те замара :)

B

BooBojan

Гостин
Како да сечам песна МП3,сакам да си направам некој одличен рингтон? Помош?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве и слика

До шо е работата????
Никогаш на мој ПЦ не сум ги гасела апдејтите, секогаш апдејтирам, така да би ти препорачала да ги оставиш вклучени. И така ништо не те чини дали компјутерот еднаш месечно (ма и помалце) ќе ти се исклучи сега или после 3 мин.

K

kalimer0

Гостин
Еднаш инсталирав апдејти и после десктопот ми стана ваков (црн) и неможев да го сменам. Од тогаш автоматските апдејтирања ми се исклучени, доколку имам потреба мануелно вршам надоградби.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Еднаш инсталирав апдејти и после десктопот ми стана ваков (црн) и неможев да го сменам. Од тогаш автоматските апдејтирања ми се исклучени, доколку имам потреба мануелно вршам надоградби.

За другпат, да знаеш, бидејки имаш пиратски виндоус, со апдејтот, те откриваат, и сега бара активатор. Погуглај малку, activator for windows Xp ќе бараш која верзија ти е.. :)

K

kalimer0

Гостин
Мислам дека виндоусот ми е активиран.
(За проверка: Start, Run, oobe/msoobe /a)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај нека ми кажи некој ако знае како можам да исклучам музика која пее кога ке го уклучам лаптопот. Бтв не прашувам за музиката од самиот windows.

K

kalimer0

Гостин
За каква музика која пее прашуваш, биди попрецизен.

Кириличните букви во ноутпат ми излегуваат како ?????????????????????? или ðñêà ñî äðàìàòè÷íîòî çãîëåìóâà
порано знаев да го средам сеа не успеав да се снајдам...

M

Mr.InF3ction

Гостин

Кириличните букви во ноутпат ми излегуваат како ?????????????????????? или ðñêà ñî äðàìàòè÷íîòî çãîëåìóâà
порано знаев да го средам сеа не успеав да се снајдам...
Кога зачувуваш текст со кирилица ти излегува нешто како ерор но сигурно стискаш ок без да прочиташ...затоа кога зачувуваш текстот од Encoding одбери Unicode

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77

Па со самото појавување на логото од Асус кога ке го уклучам лаптопот почнува и музиката која трае околу 3-4 сек. но се повторува три пати по ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom