Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
А овие Ханибал, па и другиве нигери од друга бранша, како Рони, Хани, Декстер на цедевита да не се?

Ова дека секој може да качи мускул ти е смешна изјава, секој може и астронаут да биде ама пак се во ограничен број, нели? :D
Хахах прееска напиша секој може да качи,тоа е само изговор.. Сега пак секој неможе да качи.. Може ама ќе треба време..Мој другар беше коски и кожа со добра исхрана и вежбање си качи на маса..
--- надополнето: Aug 12, 2011 10:29 PM ---
ima razlika od zilav muskul do krut muskul znaci napraven so steroidi
vo zatvor nemaa steroidi pa pak se ogromni fintata e vo sekojdnevno vezbanje i dobra ishrana proteini
Па незнам баш дали имаат протеини.. Немаат тие некој избор па за да викаат олку ми треба.. Се знае јадат ко стоки и вежбаат.. Плус генетиката ако им даде предност :D
--- надополнето: Aug 12, 2011 10:30 PM ---
Неможеш да докажеш дека овие од гетово не се на стероиди ;)
Може брат не викам не.. Ама генерално секој 2 црнец е со мускули :D

Член од
5 август 2011
Мислења
42
Поени од реакции
8
Па и не сум некој експерт ама како што беше напишано претходно има разлика од крут до издржлив мускул..Сега има многу добри билдери и воопшто спортисти ама за мене ке биде еден и единствен Брус Ли..Како зачетник на бодибилдингот(иако не сум голем фан на овој спорт) до едуцирањето, свакањето дека ,,треба да внесуваш вистинско гориво,, до самото тело...Таков мускул јас мислам дека до сега немам видено..ТАква дефениција..Секако тоа било се потредено на фактот дека тој бил фајтер а не билдер и на него му требало брзина и флексибилност комбинирано со јак мускул..А тоа дека има помалку од 1% боди фет индекс е усте по нереално,...

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Па и не сум некој експерт ама како што беше напишано претходно има разлика од крут до издржлив мускул..Сега има многу добри билдери и воопшто спортисти ама за мене ке биде еден и единствен Брус Ли..Како зачетник на бодибилдингот(иако не сум голем фан на овој спорт) до едуцирањето, свакањето дека ,,треба да внесуваш вистинско гориво,, до самото тело...Таков мускул јас мислам дека до сега немам видено..ТАква дефениција..Секако тоа било се потредено на фактот дека тој бил фајтер а не билдер и на него му требало брзина и флексибилност комбинирано со јак мускул..А тоа дека има помалку од 1% боди фет индекс е усте по нереално,...
pa toa e celata filozofija ne e se do masa definicijata e pred se kakvi udari ima brus li od blizina frla covek od 190 visina tezina preku 100 kila go frla na metro i pol ima eden kup takvi videa na you tub
a brus li nema nisto povejke od 65 kila so visina od 170 sm e sega vidi kolku e bitna masata

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Хахах прееска напиша секој може да качи,тоа е само изговор.. Сега пак секој неможе да качи.. Може ама ќе треба време..Мој другар беше коски и кожа с о добра исхрана и вежбање си качи на маса..
--- надополнето: Aug 12, 2011 10:29 PM ---

Па незнам баш дали имаат протеини.. Немаат тие некој избор па за да викаат олку ми треба.. Се знае јадат ко стоки и вежбаат.. Плус генетиката ако им даде предност :D
--- надополнето: Aug 12, 2011 10:30 PM ---

Може брат не викам не.. Ама генерално секој 2 црнец е со мускули :D
Се надевам и сам сфаќаш колку глупости тресеш со црнците твои и нивната генетика.
Не намерно веќе 4 години Jay Cutler, белец ја зема титулата за Mr.Olympia.
А со фактот твој, цитирам: Јадат како стоки и вежбаат... јадат како стоки? ама што?
Веќе подолго време солиш памет на темава крајно време е за себе да се пофалиш, а не како тоа твој другар и пријател качил маса со добра исхрана и вежбање. Ако тој твој другар има качено повеќе од три кила, јас се отпишувам од што е мое.
Pics or it didn't happen. ;)

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Темава е бодибилдинг како спорт и немојте да солите памет дали е битна масата или колку кичми скршил Брус Ли..

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Се надевам и сам сфаќаш колку глупости тресеш со црнците твои и нивната генетика.
Не намерно веќе 4 години Jay Cutler, белец ја зема титулата за Mr.Olympia.
А со фактот твој, цитирам: Јадат како стоки и вежбаат... јадат како стоки? ама што?
Веќе подолго време солиш памет на темава крајно време е за себе да се пофалиш, а не како тоа твој другар и пријател качил маса со добра исхрана и вежбање. Ако тој твој другар има качено повеќе од три кила, јас се отпишувам од што е мое.
Pics or it didn't happen. ;)
Ааа извини што солам долго време памет на темава(1 ден)..Муабетот беше дека црнците имаат подобра генетика од белците пошто цел живот го поминале работејќи.. 80% од спринтерите се црнци..Пошто се издржливи..

Ти сега ми збориш за Jay Cutler кој ни самиот незнае што се нема пиено..Невикам дека и црнците не пијат али без теретана само со вежби со сопствена тежина црцните подобро тело можат да направат од нас..

И што те чуди ако некој качи на маса? Не реков чиста мускулна маса.. Има разлика.. И на крај краева ако те нервираат моите постови не ги читај..

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
ej brat abe ovdeka vikat proteini da se jadat 1,25 do 1,5 g na pound tezina. Spored to, so 70 kg (154 pounds) idat da jadam 190-230g dnevno. A vo tekstov davat isto preporaka ako sakame na fitday.com da gi vnesvime jadenjata sho gi jajme vo toj den i davat kolku proteini, jaglehidrati, kalorii itn. I otvoram tamu, gleam sum izel denes 100g proteini, a mi pisit deka mi bile potrebni 52.8g i sum go zadovolil ova 183%. Plus namestiv i stil na zivot najaktiven (sho mozi da se reci) i pak pisuva deka e poveke od dovolnoto za toj den. E sea koe e ispravnoto???
Точно е тоа што пишува во текстот, 1.25 - 1.5 грама. Ова на fitday е веројатно правено за луѓе кои не вежбаат. Таа апликација можеш да ја користиш да броиш се што внесуваш, ама придржувај се до советите што се во текстот.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Црнците си имат генетика , т.е. прадиспозици за добро мускулно тело , ги има и белци и ж'лти со такви генетски предиспозиции , ама се помал број од црнците. Многу засиви од гените , ако имаш атлетска конституција на телото , ќе се мачиш помалце од другите кои не се со таа конституција , за да оформиш тело.
А дека белците имаат таква генетика , доказ ви се чистокрвните скандинавци , голема мандибула , широки рамења , висок раст.

Џабе се распрвате , црнците имаа предност во физичката работа од другите раси , ама не велам дека нема од белците , жолтите и црвени такви кои можат да им парираат или да бидат подобри во физички изглед од црнците.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ааа извини што солам долго време памет на темава(1 ден)..Муабетот беше дека црнците имаат подобра генетика од белците пошто цел живот го поминале работејќи.. 80% од спринтерите се црнци..Пошто се издржливи..

Ти сега ми збориш за Jay Cutler кој ни самиот незнае што се нема пиено..Невикам дека и црнците не пијат али без теретана само со вежби со сопствена тежина црцните подобро тело можат да направат од нас..

И што те чуди ако некој качи на маса? Не реков чиста мускулна маса.. Има разлика.. И на крај краева ако те нервираат моите постови не ги читај..
Па не би рекол дека еден ден си на темава, наврати се сам на твоите постови и направи математика.

И не ме чуди маса, зошто и татко ми е дебел па има маса, и тоа не е воопшто поврзано со теретаната
не гледам зошто би се дискутирало овде, и зошто воопшто го спомнуваш.
И не ме нервира ничиј пост, освен оној што сака да докаже нешто што нема поента и нема цврст доказ за истото.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Црнците си имат генетика , т.е. прадиспозици за добро мускулно тело , ги има и белци и ж'лти со такви генетски предиспозиции , ама се помал број од црнците. Многу засиви од гените , ако имаш атлетска конституција на телото , ќе се мачиш помалце од другите кои не се со таа конституција , за да оформиш тело.
А дека белците имаат таква генетика , доказ ви се чистокрвните скандинавци , голема мандибула , широки рамења , висок раст.

Џабе се распрвате , црнците имаа предност во физичката работа од другите раси , ама не велам дека нема од белците , жолтите и црвени такви кои можат да им парираат или да бидат подобри во физички изглед од црнците.
Тоа е тоа :D

Член од
19 септември 2010
Мислења
121
Поени од реакции
7
колку протеини има во едно јајце од препелица ? и по колку јајца дневно е добро да се пијат ?
--- надополнето: Aug 15, 2011 9:25 PM ---
колку протеини има во едно јајце од препелица ? и по колку јајца дневно е добро да се пијат ?

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Има вкупно 14 калории.
Протеини: 1.17 г. , Јаглехидрати: 0.04 г. , Масти: 1 г. (од кои заситени: 0.3 г.).
Од 3 до 5 јајца од препелица наутро ти го ојачува имунитетот и подобрува метаболизмот. Не треба да се плашиш од салмонела, затоа што тие јајца се имун на бактерии, поради зголеменото ниво на ензимот лизозим. Живите јајца ти овозможуваат повеќе придобивки за здравјето за разлика од варените.

Извор:
http://www.livestrong.com/article/143349-nutritional-facts-quail-eggs/
http://www.ehow.com/list_6671158_benefits-quail-eggs_.html

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Живите јајца ти овозможуваат повеќе придобивки за здравјето за разлика од варените.
Кои подобри придобивки ? Мора да е некоја грешка во натписот. Авидинот го блококира витамин Б7* (значи може да се развие недостаток на овој витамин) и само 50% биоискористливост на несварените протеини се основни недостатоци кај живо јајце!

*групата на Б витамини играат многу битна улога во метаболизмот на масти, јаглени хидрати и протеини

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Што викате за ова Crea Pure Micronized,ако го користи некој,и што препорачувате од креатини.Мислам да користам малку време,не ми треба многу.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Што викате за ова Crea Pure Micronized,ако го користи некој,и што препорачувате од креатини.Мислам да користам малку време,не ми треба многу.
Според мене најдобар микронизиран монохидрат ти е оној на Оптимум. 700 денари се 300 грама, имаш 60 дози тука. Сум го користел овој креатин и сум задоволен од резултатите.

Kajgana Shop

На врв Bottom