100 милиони евра потрошиле Македонците во Грција

F

FilipMacedon

Гостин
Абе и 10 да се пак е добар профит...ама 100че,не е лошо за едни Фиромчиња

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
- грчката граница само во изминатите два месеци ја минале 400.000 македонски државјани.
Ти имаш барем маааааааааааааалку поим колку луѓе се тоа!?
Тоа е секоој 5ти жител на Македонија.Секој 5ти жител не оди на одмор, а камоли па толку да отишле во Грција.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Бројката на македонски државјани е итекако реална.Имам прочитано официјални податоци за 2009 г.Тогаш во Грција имало 360 000 туристи од Македонија.Ова со 100 м евра дека потрошиле не знам,ама во секој случај е над 50 милиони евра сигурно.
И да кажам нешто.Секој има право да одио каде сака на одмор.Ама да одиш во држава каде не си признат како човечко суштество,како особа како Македонец,каде што едноставно за твојата етничка припадност не сакаат да слушнат,е многу кретенски.Ви текнува минатата година кога на Турскиот брод за Палестина Израелците фатија и тројца Албанци од Македонија.Тоа лето Израелските туристи ги откажаа аранжманите во Охрид.Ама затоа тие се Израел,а ние сме Македонија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Стварно е чудна математикава. обично од ѓутуре се пресметува по семејство, а не по човек. Друга работа што во јуни се одеше за 100 евра апартман и превоз...Секако кога сител објавува вест, математиката не е баш логична. Сеуште македонецот нема така висок стандард, ова се чини е само невешто изваден просек од компир и месо.
Според статистиката на МВР, македонско - грчката граница само во изминатите два месеци ја минале 400.000 македонски државјани.

176 илјади во јуни и 230 илјади во јули.
сомнителен ми е и бројот на туристи...дали се дуплирани едни исти барем половината (некои одат секој викенд, некои одат по бизниси, некои тераат по 2 одмори...) или токму 1/3 од нашите отишле на море.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.827
Мене ме изненадува бројката на луѓе кои имаат по 600 - 700 евра да плеснат за одмор на толкава невработеност и на просечна плата од 300 евра.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Се задолжуваат, двојат од други потреби...место две цепаници, ќе стават една, место 3 сијалици, ќе гори една, место на тројка ќе наместиш на двојка...
Кризата го „истенчи” џебот на граѓаните

Личната потрошувачка и натаму паѓа

Заштедите „тенки“, кредитите „килави“ - граѓаните задолжени

Граѓаните најмногу задолжени во банките

ние немаме можда засега пред банкрот држава, но имаме реално пред банкрот граѓани

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
bogata drzhava sme- bogat narod
i posle se zhalele nemale pari :pos:
samo taka- napred nashi - do krajot na septemvri ushte tolku da im ostaite na onie koi (aj ke recham povekje- mada e , tuku samo 3 godini - od 2008 ) ve poprechuvaat da napreduvate, ne ve pushtaat vo Eu....baraat od vas da se preimenuvate od koren...da bidete novi fidanki
saaaaaaaamo taka- toa e vashata blagodarnost kon onie koi ne ve stavaat ni pod razno

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
да го е*ам посраниот народ шо сме..иам познаници цела година плукаат по грција не идам таму не идам кога ке дојде сезоната први се таму..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не ми е криво што одат на одмор во грчка,криво ми е што цела година се жалиме како то немаме пари.А иде лето истите шибаат на одмор во грчка а јас у Дојран дрвам муда...од каде пара бе ..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Како се палат глупи деца на уште поглупави артикли како овој.
400.000 Македонци отишле во Грција за 2 месеца?
300 евра трошеле по глава човек?

Од кај ги истресле глупостиве јас не знам.
Третина од возилата кои ја преминуваат македонското-грчка граница се странски, ако не сте знаеле за србин, австриец или германец со кола да дојде во Грција ќе мора преку Македонија да помине.
Второ, многу луѓе кои ја преминуваат границата се бизнисмени и луѓе кои одат преку лето да работат (како шанкери најчесто).
Второ, туристите обично седат по 5-6 дена максимум и трошат околу 20 евра дневно (семејства со мали деца уште помалку)

Напумпани бројки.

T

Torchyrus

Гостин
Не ми е криво што одат на одмор во грчка,криво ми е што цела година се жалиме како то немаме пари.А иде лето истите шибаат на одмор во грчка а јас у Дојран дрвам муда...од каде пара бе ..
Абе ајде и ти исти кур си се жaлиш тука цел живот дека немаш пари а полн си :D

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
“македонските“ госпоѓи на гејско море
а и за ова госпоѓи се мислам дал треба у наводници :Pама за едно сум 100% сигурен- сликата говори сВе:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom