Кој ја ''уби'' албанската мафија во САД

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Кој ја ''уби'' албанската мафија во САД

07.08.2011 - 17:07

Албанската мафија во САД ја предаде еден обичен поттрчко. Од прв човек на мафијашкиот бос и главен транспортер на кокаин низ САД, 30 годишниот Тани Кочарели стана прв соработник на полицијата.

Откако на 17 годишна воразст, Тани на лотарија добил исселеничка виза за во САД, не поминало многу време пред да се запознае со некои од главните албански дилери преку барата.

Како момче, Тани бил восхитен од богатството со кое располагал во тоа време главниот нарко бос Кујтим Гонџи и неговиот прв дилер Парид Ѓока. Тани бил подготвен на се, само за да биде во друштвото на овие луѓе.

За брзо време станал главен транспортер на Кокаин од Њу Јорк до Чикаго. Седнувал во воз со 50 до 100 илјади долари во џеб, одел во едниот град, купувал 20 до 30 килограми кокаин, и повторно со воз, го носел кај своите шефови. За услугата, никогаш не добивал пари. се што сакал е само да биде во друштвото на дилери.

И додека неговите шефови војувале со конкуренцијата, Тани разнесувал дрога низ САД, му ги развозувал девојките на шефот и му ги носел оделата на хемиско чистење.

Во една ситуација, Тани бил фатен од конкурентската албанска нарко мафија, која го барала неговиот шеф. Иако неколку дена бил измачуван и тепан, Тани не го предал својот ниту Гонџи ниту Ѓока. Откако сфатиле дека од него не излегува ништо , го пуштиле, по што Тани зел соба во мотел и му се јавил на Ѓока. Овој дошол, но бил предозиран со кокаин. Тани го ставил во кола и го однел во болница. Во тој момент, на младиот поттрчко му пукнал филмот.

Му го зел автомобилот на својот шеф и побегнал во Пенсилванија кај своите родители. Набрзо полицијата го уапсила, а тој се согласил да ја предаде целата мафија.

Во замена за тоа, полицијата му обезбедила работа и надоградување на образованието. Набрзо биле уапсени неговите шефови, едни од најбараните криминалци во САД.

ВИДЕО
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/koj-ja-ubi-albanskata-mafija-vo-sad

.

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
вики ликс ги сотре сите до еден !!;)

ЦАР Е ЧОЕКОТ што го одпочна тоа...тоа се многу јаки мадиња !!од бетон.. ..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
На Он.нет имате поопширно.

Помошникот што ја уби албанската мафија

Човекот што ја предаде албанската мафија во САД е всушност само еден обичен потрчко од Тирана, кој се претвора во полициски доушник по едно предозирање на неговиот шеф.

Изминатите 2 месеци американските власти успешно осудија неколку албанско-американски мафијаши од Њујорк а неодамна беа уапсени уште 37 криминалци поврзани со меѓународен шверц со дрога.

Во октомври треба да започне судењето на озлогласените браќа Албанци Бруно и Самир Красниќи, за кои се верува дека се лидери на голема криминална банда. Ним ќе им се суди за рекет, корупција и низа други злодела.

Интернет страната capitalnewyork.com пишува за 30-годишниот Неритан (Тани) Кочарели, кој го сметале за "никој и ништо" а всушност стана многу значаен дел од една криминална приказна.

Тани ја напуштил Албанија и се преселил во САД на 17-годишна возраст, откако неговото семејство било извлечено на имиграциска лотарија. Подоцна, добил и американско државјанство.

Тој живеел во Риџвуд, Квинс, каде по 2 години средно училиште школските клупи ги заменил со кафулето Ларома Деи Кафе, каде се дружел со група Албанци. Дел од тоа друштво бил и насилниот Генитан Каса, кој им станал соработник на браќата Красниќи. Таму бил и Плаурент Дервишај, уште еден поранешен ортак на Красниќи, кој моментално е еден од најбараните криминалци на списокот на ФБИ.

Вака "јаки" албански момци излегувале и во Рогнер Кафе, каде редовни гости биле албанскиот нарко бос Кујтим Гонџи и главниот албанско-американски дилер Парид Ѓока. Вториот бил особено популарен во соседството, возел убави автомобили и носел скапа гардероба.

Кога како тинејџер живеел во Албанија, Ѓока јавал со коњ низ Тирана, крадел радија од коли и ги напаѓал минувачите. Еднаш, кога имал 14 години, полицаец толку го претепал, што паднал во кома. Но, дури ни тој настан не го одвратил од патеката по која тргнал. Не поминало долго време а тој станал водач на криминална банда која патувала низ Албанија и живеела раскошен живот.

И додека Ѓока сакал да биде како Гонџи, Тани сонувал да стане моќен како Ѓока. И се приклучил на бандата, откако прифатил да превезе 2 килограми кокаин за Гонџи, од Чикаго до Њујорк. Еднаш, Тани пренел 1 килограм дрога возејќи се со воз, од Тексас до Њујорк.

Никогаш не добивал пари за добро завршената работа, награда му било дружењето со Ѓока. Тоа го правел затоа што го познавал Гонџи, добро знаел што работи тој и се плашел да каже не.

Тани пренесувал дрога низ САД 20-на пати и секогаш се сретнувал со жена на која и давал пари а таа нему дрога. Обично, носел суми од 50.000 долари, но еднаш купил наркотици за 90.000 долари. Често се случувало да прима пратки и во Бронкс, тешки и по 20 кг.

Според сведочењето на еден друг соработник на Красниќи, Алмир Рапо, Ѓока толку се збогатил што низ станот имал расфрлано кеш во вредност од 400.000 долари. Ѓока секогаш барал да има некој со него, особено кога земал кокаин а најчеста жртва бил Тани.

За време на неодамнешните сведочења, Тани го опишал Ѓока како човек кој сака да наредува и не почитува никого. Шефот и другите членови на бандата редовно го малтретирале, исмејувале и казнувале за грешките. За својата работа на курир, само еднаш добил награда од 300 долари.

Додека бандата на Ѓока водела војна со ривалите, Тани трчал по нарачки, му ја земал облеката на шефот од хемиско чистење и ги развезувал неговите девојки. При извршувањето на една од задачите, Тани бил киднапиран од главните конкуренти, браќата Красниќи, кои побарале од него да им каже каде се крие Ѓока. Тани одбил да им каже, по што тие го однеле во еден стан.

Таму го испрашувале, тепале и му се заканувале со пиштоли. Во еден момент му рекле дека нема избор и дека мора да им јави веднаш штом дознае каде се наоѓа Ѓока. Откако го држеле 5 часа, го пуштиле а тој зел соба во еден мотел. Од таму му се јавил на Ѓока, кој дошол да го собере.

Таа ноќ Ѓока се предозирал со кокаин, заради што морале да го однесат во болница. Откако им го оставил на докторите, на Тани му пукнал филмот, ја зел колата на шефот и побегнал во Пенсилванија кај своето семејство. Но, за кратко време таму бил уапсен.

Во 2007-та година ги признал злоделата и се согласил да соработува со полицијата. Во меѓувреме се вработил во фабрика, го продолжил образованието и добил сертификат за медицински билинг. Неколку пати бил прогласуван за најдобар работник.

Но, од некоја причина Тани не им признал на обвинителите дека бил вмешан и во трговија со кокаин. Кога властите дознале за тоа, повторно го уапсиле, го поништиле договорот за соработка и покренале дополнителни обвиненија за лажење на владата и трговија со дрога.

Наскоро, во полициска акција уапсени биле и Кујтим Гонџи и Парид Ѓока.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Криминалец секаде си е криминалец,Волкот го менува влакното...но не и кожата, ете такви се сите Албанци во светот.......:tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Ширење на вакви лаги за албанската мафија, мислам дека не е во духот на Рамковниот Договор.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ima edna izreka se veli > KOJ GUBI IMA PRAVO DA SE NALUTI , A KOJ SE NALUTI NEKA MU OSTANE
:) EBIGA NE SME NIE KRIVI STO NE BIVE BIVA ZA NISHTO
AJDE SEGA GOOGLAJTE ZA NOVA TEMA PROTIV ALBANITE
BIDEJKI POZITIVNI TEMI KAO OVA NE SE DOZVOLUVAT VO FORUM >
http://english.albeu.com/albania-news/albania-supports-macedonia-in-its-way-towards-nato/43146/
FUCK ALL HATERS
А си се запрашал ли бе зашто не ве сака никој? НЕ само да бамбуриш хејтери ова, хејтери она.Се навреди дури и за албанската мафија.
НА празник вееш Македонско или ш*иптарско знаме? Ако нешто се случи на Косово скокате ко да ви чепнале фамилија. ВО Германија и Швајцарија ќе се испотепате да зборите на Германски, тука се курчите.

Ако толку си ја сакате Шкиприја ете ви ја , одете таму или у Косово.

И Запамети НИКОЈ НЕ САКА БУБАШВАБИ.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
MIKICE DURI I MAFIJASH DA BIDESH TREBA DA IMASH MADINJA ,
JAS GO VEAM ISTOTO ZNAME SHTO GO VEEL TATKO MI DEDO MI PRADEDOMI ........................... DODEKA TI KOE ZNAME VEESH?
KOE ZNAME VEEL TATKO TI?
A KOE ZNAME VEEL DEDO TI?
SIGURNO 3 RAZLICHNI ZNAMINJA ,
TOA E MIKICE .. PRICHINATA E SHTO VO BALKANOT SLAVENITE NI ZAVIDUVAT ZA MNOGU RABOTI , PRIMER DRUGAR MI GORAN SE CHUSTVUVA KAO NASLEDNIK NA ALEXANDAR VELIKI I NE GO PRIZNAVA MAKEDONSKOTO DRZHAVNO ZNAME DURI GO VIKA VENTILATOR,
NENAD MISLI DEKA DENESHNITE MAKEDONCI NEMAT NISHTO ZAEDNICHKO SO ANTICHKITE MAKEDONCI ZHARKO ZEMAL BUGARSKI PASOSH I NE GO TUPI ZA NEGOVOTO POTEKLO ,ODKAKO DOBI BG PASOSH POCHNA I DIALEKTOT GO PROMENI PO TESHKO SE RAZBIRA KOGA ZBORUVA MAKEDONSKI

SHTO DA IDAM VO SHQIPERIJA KOGA TATKO MI OD KOSOVO SAKASHE DA ZHIVEE VO MAKEDONIJA I SE PRESELI TUKA , AMI UVBAVO E TUKA :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
JAS GO VEAM ISTOTO ZNAME SHTO GO VEEL TATKO MI DEDO MI PRADEDOMI ........................... DODEKA TI KOE ZNAME VEESH?
KOE ZNAME VEEL TATKO TI?
TOA E MIKICE .. PRICHINATA E SHTO VO BALKANOT SLAVENITE NI ZAVIDUVAT ZA MNOGU RABOTI , PRIMER DRUGAR MI GORAN SE CHUSTVUVA KAO NASLEDNIK NA ALEXANDAR VELIKI I NE GO PRIZNAVA MAKEDONSKOTO DRZHAVNO ZNAME DURI GO VIKA VENTILATOR,
NENAD MISLI DEKA DENESHNITE MAKEDONCI NEMAT NISHTO ZAEDNICHKO SO ANTICHKITE MAKEDONCI ZHARKO ZEMAL BUGARSKI PASOSH I NE GO TUPI ZA NEGOVOTO POTEKLO ,ODKAKO DOBI BG PASOSH POCHNA I DIALEKTOT GO PROMENI PO TESHKO SE RAZBIRA KOGA ZBORUVA MAKEDONSKI

SHTO DA IDAM VO SHQIPERIJA KOGA TATKO MI OD KOSOVO SAKASHE DA ZHIVEE VO MAKEDONIJA I SE PRESELI TUKA , AMI UVBAVO E TUKA :)
Треба да знаеш дека Македончето неслогата го одржала до ден денеска и поголемиот дел од Македонците се христијани (не дека нема и Македонци муслимани), за разлика од Албанците кои се пола пола дури и државата ви географски поделена по религија. А нормално поголем дел од Албанците тргале маки и преминале кон муслиманство, додека Македонците тргале маки ама не преминале.
Македонецот може да ви држи лекции за национално чуство, бидејќи никогаш не заземало страна ниту пари (грција од осмалиите се ослободи со пари од западните земји и после одреден период од некој век банкротира, а сега истото се случува само што ќе биде распродадена).
И малку чудни ми сте со барањето на голема Албанија, бидејќи овие права тука што ги имате во Македонија никогаш никаде немате да ги имате, затоа не ја влошувајте ситуацијата оти од удолнинка секогаш доаѓа угорнинка односно еве и да направете голема Албанија, што мислиш дека ти ќе бидеш главен таму, пак истите луѓе ќе ги водат работите, а ти може само да имаш полоша ситуација од моменталната.
Од пишувањето се гледа дека не знаеш како одат работите и одиш на тоа националното во тебе, бидејќи во таква култура си израснат и такви работи секогаш слушаш и едноставно нема што друго прочитано или разгледано
еве ти едно видео, ако разбираш англиски ќе биде многу добро
Инаку тоа е периодот кога САД и СССР биле во студена војна, нешто слично што нас а и вас албанците ви го пропагираат дека другата страна е лоша

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
^ albancite dolgo vreme bea vo udolninka, pa sega doaga ugorninkata, a toa za verata, ne mesaj babi so zabi, dodeka vie gi isfrlivte vasite braka zatoa sto smenija vera, na albanecot nikogas ne mu cuel za vera, smenil i uste ke smeni, ne znam sto se gordeete so taa vera koga ne e nesto sto vie ste ja izmislile (pr. izraelcite). zatoa albanecot menjal i ke menja vera za zastita na nacionalnoto. oti nacionalnot bilo i ke bide primarno kaj nas, a ne verata. idi na google translate i prevedi ja ova famozna albanska recenica
mos shikoni kisha e xhamija
feja e shqiptarit eshte shqiptarija

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
^ albancite dolgo vreme bea vo udolninka, pa sega doaga ugorninkata, a toa za verata, ne mesaj babi so zabi, dodeka vie gi isfrlivte vasite braka zatoa sto smenija vera, na albanecot nikogas ne mu cuel za vera, smenil i uste ke smeni, ne znam sto se gordeete so taa vera koga ne e nesto sto vie ste ja izmislile (pr. izraelcite). zatoa albanecot menjal i ke menja vera za zastita na nacionalnoto. oti nacionalnot bilo i ke bide primarno kaj nas, a ne verata. idi na google translate i prevedi ja ova famozna albanska recenica
mos shikoni kisha e xhamija
feja e shqiptarit eshte shqiptarija
ОК, тогаш објасни ми зашто на пример навивачите на Шкендија најчесто истакнуваат пароли Смрт за каури и истото може да се прочита на многу ѕидови во Тетово?
Зошто Албанците се дел од исламскиот тероризам против САД (и остатокот од Христијаните), кога знаеме дека САД одлучно застана зад националните интереси на Албанците на Балканот на штета на неалбанците?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Се надевам дека ќе влезите побрзо во ЕУ, и ќе ја загубите таа ваша национална гордост, која ќе стои само на хартија, а нас бидејќи не ни се менува име ќе си го задржи идентитетот,
И колку за информација бидејќи сте во Нато веќе ја имате изгубено воената самостојност, бидејќи знаеш за подобра распределба на воените сили некој друг ќе ви ја чува земјата, исто како што на земјите од Варшавскиот договор им ја чување територијата СССР.

V

viktora

Гостин
KOE ZNAME VEEL TATKO TI?

Дедоти или таткоти да го вееле знамето што ти денес го вееш денес, ти не би постоел.У ЈУГО тоа го немало како денес а ако некој случајно ЗГРЕШИЛ одма на поправен у шутка!
А за знамињате и ДЕСЕТ да смениме пак тоа се знамиња од Македонската историја.За разлика од вас еден гавран со две глави.
И да ти верувам дека тука ти е УБАВО ама каде е тоа тука у ШВИЦАРСКА или НЕМАЧКА!Кога ќе отидите на запад сите се правите МАКЕДОНЦИ од пусти страв да не го кркате па да ве прогласат како терорист или креминалец.
Е колку ви знае тоа вас бољерот.АЈДЕ ГОЛЕМ МАКЕДОНЕЦУ СЕДИ СИ ТИ НА ЗАПАД И УЖИВАЈ И СОНУВАЈТЕ СИ И ПОНАТАМУ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА!!!
АМА ОД ШВИЦАРСКА по убоо нема.;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
пак тоа се знамиња од Македонската историја.
Пропелерот нема македонски национален симбол на него и затоа со ништо не покажува дека го претставува македонскиот народ.

Kajgana Shop

На врв Bottom