Промовиран патниот ‘рбет Драч-Кукс

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Минатото лето на пат за Хрватска поминавме низ Северна Албанија.Автопатите изградени по германски стандарди.Имаше и еден тунел близу Скадар долг 7 км.Кај нас,во 20 г. никој не се реши да изгради еден автопат Гостивар-Охрид.Тоа требаше да биде приоритет во независна Македонија.Што е најстрашно никоја Влада не го најавува тој проект нити како предизборно ветување.

Автопатот Драч-Кукс-граница со Косово е долг 170км , беше изграден за 4 години, со еден од најдолгите тунели на Балкан и во тежок терен.

170км е еднакво како на пример сега да почне кај нас да се изгради автопат од Скопје до Охрид , сосем нов автопат, и да се заврши за 4 години, а истовремено да се изградат и магистрални и други патишта низ целата држава.

Нашава Влада наместо да ги поврзува Прдејци и Свирипичино со Долно Коњари преку Долно Дупени требаше да го изгради автопатот Гостивар-Охрид.
Остај ги настрана патиштата кои ги поврзуваат Долно Дупени со Подмочани во должина од 2 километри, со две ленти од 10 сантима асфалт, срамота е за една влада да фрла 10 лопати за таква инвестиција и да сече 5 пати ленти. (немојте да рачунате колку киломентри се далеку, само ги зедов за пример).

Не е само Гостивар-Охрид, има и други градови кои не се добро поврзани, а и меѓународите коридори не се завршени.

Започнувањето на работите Тирана-Елбасан:

--- надополнето ---

Моменталниот пат Тирана-Елбасан, со само две ленти , страшен предел, но за 2 години овој ќе се употребува само од оние кои сакаат да покачат адреналин.

• Ми се допаѓа
Reactions: B92

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Оската Албанија - Турција од глава ќе ни се удри.
Abe Slavjanski te razbiram , ama veruvaj deka pravite prijateli na Makedonija mozat da bidat samo Turcija i Albanija i RISIJA dokolku se opameti , nikoj drug bidejki se pod direktno vlijanie na masonskite lozi ..... spasot e vo soedinuvanjeto na Pravoslavna Makedonija so brakjata muslimani od Turcija i Albanija i da udrime protiv nasive zaednicki dusmani SRB , BG i GR .... razberi deka nie so albancite si nemame problem , naprotiv tie se dobar narod , kosovarite koi dojdoa ovde go napravija problemot sluzejki im na zapadnite sili za pari , ne radi religija ili nesto drugo RAZBERI ...... SELJAM ALJEKUM .... MIR VAM brakja MUSLIMANI I PRAVOSLAVNI ( MAKEDONCI ) se izdvojuvam od grcive , bugarive i srbive posto ne mi pocituvaat crkva , taka da ja mojava vera ne ja smetam za ista so nivnata , poblizok ke mi bide muslimanot odkolku hristijaninot koj dusata ni ja unisti vo izminatiov vek !!!! vremE E ZA ODMAZDA SOLUN E NAS !!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе Бериша исти финти како нашата влада :pos:
Реклами нешто во позаднина хехехехе ама барем инвестиција и пол е !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Абе Бериша исти финти како нашата влада :pos:
Реклами нешто во позаднина хехехехе ама барем инвестиција и пол е !
Тоа обоеното е симболичната експлозија, па после огномет, за 15 дена ќе има локални избори во Албанија , а за 2 години ќе има парламентарни избори. Значи пред избори започнуваат работите и пред наредните избори ќе се пушти патот, све е смислено, камо да имаше малце почесто избори :) Рака на срце Бериша многу има сработено.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Многу Македонци и Албанци од Македонија имаат купено апартмани во приморска Албанија.Само од Охридов јас познавам неколку.Од градењето на патиштата во Албанија ќе имаме корист и ние.За западна Македонија поблиско е албанското крајбрежје отколку Грција.

V

viktora

Гостин
Многу Македонци и Албанци од Македонија имаат купено апартмани во приморска Албанија.Само од Охридов јас познавам неколку.Од градењето на патиштата во Албанија ќе имаме корист и ние.За западна Македонија поблиско е албанското крајбрежје отколку Грција.
Па не само од западна Македонија и од Скопје да тргнеш поблиску е него Грција.А да незборам дека нас повеке не ценат кога ќе отидеме во Албанија него другиве наши соседи.

M

Mario Gómez

Гостин
Автопатот Драч-Кукс-граница со Косово е долг 170км , беше изграден за 4 години, со еден од најдолгите тунели на Балкан и во тежок терен.

170км е еднакво како на пример сега да почне кај нас да се изгради автопат од Скопје до Охрид , сосем нов автопат, и да се заврши за 4 години, а истовремено да се изградат и магистрални и други патишта низ целата држава.

Остај ги настрана патиштата кои ги поврзуваат Долно Дупени со Подмочани во должина од 2 километри, со две ленти од 10 сантима асфалт, срамота е за една влада да фрла 10 лопати за таква инвестиција и да сече 5 пати ленти. (немојте да рачунате колку киломентри се далеку, само ги зедов за пример).

Не е само Гостивар-Охрид, има и други градови кои не се добро поврзани, а и меѓународите коридори не се завршени.

Започнувањето на работите Тирана-Елбасан:

--- надополнето ---

Моменталниот пат Тирана-Елбасан, со само две ленти , страшен предел, но за 2 години овој ќе се употребува само од оние кои сакаат да покачат адреналин.

Еј време беше веќе патот низ Ќаф Краба да го напрает, сигурно појше од 20 пати сум поминувал низ тој пат помеѓу Елбасан и Тирана и стварно е страшно да го ебам, ама шо кур сега ќе го праат кога почнаа со автопатот Дебар-Тирана, за 1 сат до Тирана ќе се оди. Албанија се градат патишта сум бил и јужна и средна и северна, се надевам дека и кај кас ќе се почне наскоро, секако со влез во НАТО и ЕУ. Инаку друже знајш до кај е автопатот Дебар-Тирана, за колку ќе бидит готов?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Возење низ Драч-Кукес (над 1 милиард евра).

Косово исто така го гради својот дел, се до Србија.

--- надополнето ---

Се изгради и автопат во југот , Леван-Валона , 24км .

Пред 2 години е изграден автопатот во југот на државата од 22км, Лушње-Фиер

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Боби[Мкд];4247330 напиша:
Еј време беше веќе патот низ Ќаф Краба да го напрает, сигурно појше од 20 пати сум поминувал низ тој пат помеѓу Елбасан и Тирана и стварно е страшно да го ебам, ама шо кур сега ќе го праат кога почнаа со автопатот Дебар-Тирана, за 1 сат до Тирана ќе се оди. Албанија се градат патишта сум бил и јужна и средна и северна, се надевам дека и кај кас ќе се почне наскоро, секако со влез во НАТО и ЕУ. Инаку друже знајш до кај е автопатот Дебар-Тирана, за колку ќе бидит готов?
Да, стварно до кај е овој автопат? Од наша страна ништо не е мрднато, ради лавовите :D

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Дарданиа имаш карта на Албанија со моментално изградените автопати???

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Косово : Првите 34км од автопатот ќе завршат до 31 октомври

Денеска министерот за инфраструктура на Косово , Фехми Мујота , ги наблудуваше работите кои се вршат на Косовскиот автопат , кој ќе ја поврзе Албанија со Србија , преку Призрен-Приштина.
Првата делница според него ќе заврши на 31 октомври.

На изградбата на првата делница од 34км од вкупните 118км кои ќе се изградат , се ангажирани повеќе од 3600 работници и 2000 машини.

• Ми се допаѓа
Reactions: B92
Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
dobro sraboti berisa, no i nemu mu istece rokot, vreme e da si odi, trebaat fresh politicari vo albanija, novi idei.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Автопатот Тирана-Елбасан се гради интензивно , се очекува истиот да заврши на предвиденото време , на почетокот од 2013-та.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Автопатот Тирана-Елбасан се гради интензивно , се очекува истиот да заврши на предвиденото време , на почетокот од 2013-та.
Кажи ми ти мене кога ќе се гради автопат Драч-македонска граница, тоа ме интересира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom