Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Нов извод да извадиш од матично само за на факс?
Од лани до годинава образованието е дупло подлабоко во гомна...

Од Охрид сум, ама чим не требит појќе од една недела на коњ сум.:D
Не си на коњ ! Понеделникот поднесов , ми рекоа за една недела .Иначе за Охрид ти правам муабет , така да побрзај си да не го пропуштиш прв уписен ради еден посран извод.
--- надополнето: Aug 10, 2011 10:46 PM ---
Нов извод да извадиш од матично само за на факс?
Од лани до годинава образованието е дупло подлабоко во гомна...
Као демек овај ти бил доживотен ... само пари да се фрлало на сите страни...

Оф мори мајко какви глупости ова со изводиве. Голема работа ако е постар од 6 месеци, сигурно не ми се менува роденденот рандом. Ама мора пари да се збираат и со тоа и со провизијата од уплатниците, треба нови споменици.

ова држава ептен ни е бош кај изводиве не постари од 6 месеци а на него од позади пишува дека е траен, сеа гледам и државјанство требало а на изводот пишува државјанство-македонија ееее арамиска држава

Не си на коњ ! Понеделникот поднесов , ми рекоа за една недела .Иначе за Охрид ти правам муабет , така да побрзај си да не го пропуштиш прв уписен ради еден посран извод.

Бев сабајлево и ми рекоја дека изводот и државјанството до понеделник готови ќе се, излеа знает дека ни требет за уписи па побрзо ги прает.

Значи за запишување се потребни следниве документи:
- 4те сведителства
- Извод кој не е постар од 6 месеци
- Документ за положена матура
- Државјанство
- Уплата за таксена марка
- Уплата за пријавување на факултетот

Е сега ме интересира ова
- Оригинално сведителство за завршено средно
образование
- Документ за положена државна матура
Дали овие двеве се ЕДЕН документ што ми го дадоја кога ја земав дипломата или два различни и дали за прием на факултетиве има некоја комисија и дали освен во бодови дали имаат некои други предност

Оф мори мајко какви глупости ова со изводиве. Голема работа ако е постар од 6 месеци, сигурно не ми се менува роденденот рандом. Ама мора пари да се збираат и со тоа и со провизијата од уплатниците, треба нови споменици.
Може некоја мајка го сменила моминското презиме. Тое.

Каква е таа диплома за завршено средно образование? Нас ни дадоа само диплома за положена матура и сведителствата.

Каква е таа диплома за завршено средно образование? Нас ни дадоа само диплома за положена матура и сведителствата.

Епа таа е таа, дипломата за положена матура, уште по старо си ја пишуваат :)
--- надополнето: Aug 12, 2011 11:08 PM ---
Е сега ме интересира ова
- Оригинално сведителство за завршено средно
образование
- Документ за положена државна матура
Дали овие двеве се ЕДЕН документ што ми го дадоја кога ја земав дипломата или два различни и дали за прием на факултетиве има некоја комисија и дали освен во бодови дали имаат некои други предност

Да, исто е. Предност имаат тие што имаат од државно ниво награди, т. е не баш предност, ама некој бод плус.

П.С. Дали ако не е наведено дали изводот треба да е понов од 6 месеци, важи и стар извод?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom