Г
Гучи
Гостин
Знае некој што треба да пишам у молбата за исписница?
Штом сам ја пишуваш молбата пиши си дека го молиш деканатот при ФЕИТ да ти одобри испишување од ФЕИТ.Знае некој што треба да пишам у молбата за исписница?
Како мислиш штом сам ја пишувам? Демек има готови таму кај студентски? Иначе најдов нешто на страната на феит, ваљда треба тоа второто да го испринтам и да пишам таму што треба.. али незнам што да пишамШтом сам ја пишуваш молбата пиши си дека го молиш деканатот при ФЕИТ да ти одобри испишување од ФЕИТ.
Побарај тука како треба да изгледа молбата: http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/5658_Prakticno.pdf
Друже со завршена втора година на ТК најверојатно уште немаш ни слушнато за системите и техниките со кои работат во Македонски Телеком, така да џабе е и што ќе ти објаснуваат или ќе те носат на терен. А тоа што викаш дека не е како кај информатичарите и те како си грешка. Поголемиот дел од времето ќе го поминеш пред компјутер и тоа зборам како за телекомуникациски инженер, а не како програмер. Сакал или не, ќе седиш пред него.Јас сум на ТК. Со 98 поени на електро влагаш секаде. Телекомуникациите ти се доста интересна бранша, се разбира ако ги сакаш и ги разбираш. Се учи за сигнали, за телекомуникациски системи, за пренос на податоци преку различни медиуми, и сл. Професорите се секој сама приказна за себе. Има и коректни, и од оние другите. Тоа е така на секој факултет. Многу важно: НЕ СЕ РАСПРАВАЈ СО НИВ! Тие се секогаш во право, дури и кога не се (звучам сеа ко БЦ, али ќе ме сфатиш шо сакам да кажам). Е сеа за пракса: Си бараш сам. Факултетот ништо не ти средува, само потврда ти издава и толку. И немој да очекуваш дека ако влезеш во некоја од големиве фирми (Т-мобиле, Телеком, Оне, Вип), којзнае колкаво чаре ќе видиш. Зависи каде си и кај кого си. Јас еве уште една недела имам да завршам во Т-мобиле, и се што научив е да копирам на копир машина. Не ме носат на терен затоа што не сум бил осигуран и дека не сакаат да ризикуваат (можеби во право се). Но јас во канцеларија не можам ништо да научам. Зезната работа е праксава. Не е како кај информатичарите, дај му лаптопче и нека си куцка. Од една страна факултетот (т.е. Министерството) те тера секоја година да идеш на пракса, од друга страна ниедна компанија не сака да ризикува со тебе од проста причина што ништо не е регулирано како што треба.
Тоа е тоа отприлика. Ако имаш некое конкретно прашање во врска со ТК, или за прва година (во прва сите исто учат), кажи. За енергетика ќе треба некој друг да пише.
Па кој ги знае.. таа молба највеќе би им се трошела ако ја имаатКако мислиш штом сам ја пишувам? Демек има готови таму кај студентски? Иначе најдов нешто на страната на феит, ваљда треба тоа второто да го испринтам и да пишам таму што треба.. али незнам што да пишам
Диференцијално сметање, попознато како Математика 1.Може некој да ми каже што предмет е калкулус , го има на сите смерови на ФИНКИ ?
Па види, не се учи на факултет тоа што можеш да го научиш во компанијата. Ништо не е џабе. Се што се учи таму вреди, макар и најмала ситница. Јас бев на пракса затоа што сакав да одам и да научам нешто, а не затоа што факултетот ме обврзува. И не, не е како кај информатичарите. Тие (на пример развивачите на софтвер) не можат без компјутер, јас би можел (теоретски). Ако треба некој проект да направам (а технологијата ми овозможува такво нешто на компјутер во денешно време), можам и на хартија да нацртам. Програмерите не можат рачно код да пишуваат. Тоа сакам да кажам.Друже со завршена втора година на ТК најверојатно уште немаш ни слушнато за системите и техниките со кои работат во Македонски Телеком, така да џабе е и што ќе ти објаснуваат или ќе те носат на терен. А тоа што викаш дека не е како кај информатичарите и те како си грешка. Поголемиот дел од времето ќе го поминеш пред компјутер и тоа зборам како за телекомуникациски инженер, а не како програмер. Сакал или не, ќе седиш пред него.
Оваа лево?Kako se vika taa jakata crna tetkica u studentski? Sakam da ja pomanijacam na fb
Да да, како се вика? или пиши ми пп--- надополнето: Aug 8, 2011 6:53 PM ---
Оваа лево?