Elder Scrolls V: Skyrim

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
sveznajko напиша:
Мезенце , конечно mage awesomness!! .... само што до тогаш ? :)
Да, да, спеловите особено добро ми изгледаат направено, дефинитивно ќе правам mage-oriented играч, melee-то е малце underwhelming.

bibil напиша:
Од се изрекламирано досега ќе речам само едно. Масивна нердовска патетика.
Гледај го 40 минутното видео и види што ти е масовна нердовска патетика (јес да беа од тексас, па пола им се прашта што се квази redneck-geeks).

На Elder Scrolls никад главен sales point им била приказната, туку големината на светот, графиката, атмосферата, итн. Всушност Skyrim со целовкупниот Hype и реклама, ја прави нешто како Call of Duty за RPG гиковите. Само што CoD прават секоја година со скоро исти срања со секој нов дел, додека за Elder Scrolls мора да се изначекаме за нов дел.

Иначе остајте го Бибилот си го кажува човекот мислењето само, јес да е хипстер гејмер (и највероватно сега си ја мазни брадата, додека пие Pabst Blue Ribbon и го чита форумот на својот Mac :)) Али не знам што толку се напнувате, човекот едноставно си ужива во indie 2D игри.

И направив Pre-Order на Skyrim, тешко дека ќе можам да чекам да излезе торент, па со пачови, кракови глупости, а знам дека на почеток ќе има бајаги багови.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318

ги задржаа сите cons од Oblivion, ги елиминираа од корените.
интерфејсот е кежуал и е наменет за consolefags.

2/10

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
sveznajko напиша:
Па спомиња на неколку наврати у 40 минутното видео ствари за Lore-от на светот, за нордиски верувања со змејовите and shit, Камењата со моќи, бла бла (со други зборови , нема клишеа како dwarves мрзат elves, elves живеат во шуми , другиве у рудници бла бла .... )...
Точно, Elder Scrolls секогаш биле богати со Lore, колку само книги има за читање во секој дел.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Гледај го 40 минутното видео и види што ти е масовна нердовска патетика (јес да беа од тексас, па пола им се прашта што се квази redneck-geeks).
Па мислам дека го гледав. Уште онде ко беше Е3.

На Elder Scrolls никад главен sales point им била приказната, туку големината на светот, графиката, атмосферата, итн. Всушност Skyrim со целовкупниот Hype и реклама, ја прави нешто како Call of Duty за RPG гиковите. Само што CoD прават секоја година со скоро исти срања со секој нов дел, додека за Elder Scrolls мора да се изначекаме за нов дел.
Тоа ти е ко тело без скелет. Ќе се распадни.

Иначе остајте го Бибилот си го кажува човекот мислењето само, јес да е хипстер гејмер (и највероватно сега си ја мазни брадата, додека пие Pabst Blue Ribbon и го чита форумот на својот Mac :)) Али не знам што толку се напнувате, човекот едноставно си ужива во indie 2D игри.
:/
На мек се играат ли игри?
Патем не сум хипстер гејмер, туку сум ентизјаст на видео игри, истражувач.
Не мразам игри за тоа што го имаат, ги мразам за тоа што го немаат.
:)

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
bibil напиша:
Патем не сум хипстер гејмер, туку сум ентизјаст на видео игри, истражувач.
Хипстер си зошто ги осудуваш игрите пред да ги играш, од кај знаеш може Skyrim ќе има одлична приказна. Така правиш и со останати игри кои не си ги играл, расудуваш дека се лоши по ривјуа, слики и видеа. Значи ако некоја игра е премногу рекламирана и широка раја се воодушевува од малодушните елементи во играта како графика, експлозии, оружја, автоматски не ја бива играта според тебе.

Игрите како и секој друг медиум се субјективна ствар, не ги осудувај другите ако им се свиѓа некоја игра за која што мислиш ти дека е срање.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Молба до bibil и останатите, не правете непотребна дискусија од 5 страни како во темата за Battlefield 3 од пред два месеци. Стварно нема потреба.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Хипстер си зошто ги осудуваш игрите пред да ги играш, од кај знаеш може Skyrim ќе има одлична приказна. Така правиш и со останати игри кои не си ги играл, расудуваш дека се лоши по ривјуа, слики и видеа. Значи ако некоја игра е премногу рекламирана и широка раја се воодушевува од малодушните елементи во играта како графика, експлозии, оружја, автоматски не ја бива играта според тебе.

Игрите како и секој друг медиум се субјективна ствар, не ги осудувај другите ако им се свиѓа некоја игра за која што мислиш ти дека е срање.
:\
Осудувам шаблони, ништо друго.
Оти овие игри со сиот нивен огромен буџет се должни да го носат прогресот на медиумот.
50 милиони за што? За шутер или за РПГ.

Да не вртиме многу многу, ќе ти кажам два готови груби ама конкретни идеи за модерна (високобуџетна) видео игра. Не сега, немам време, ама утре ќе ги пратам овде.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
:\
Осудувам шаблони, ништо друго.
Оти овие игри со сиот нивен огромен буџет се должни да го носат прогресот на медиумот.
50 милиони за што? За шутер или за РПГ.

Да не вртиме многу многу, ќе ти кажам два готови груби ама конкретни идеи за модерна (високобуџетна) видео игра. Не сега, немам време, ама утре ќе ги пратам овде.
Точно дека овие игри се должни да го носат прогресот , али поради све поголемите трошоци за правење на една mainstream игра ретко кој од главните компании се решаваат да превземат ризик и да внесат нешто ново и револуционерно во нивните игри. Ти знам дека можеш да дадеш идеа за игра исто како и сите нас , но сепак ако имаш 50 милиони на коцка не мислам дека ќе размислуваш исто , е сега се чека на некој со добра идеја и 50 милиони одвишак во џеб за да го однесе медиумот нанапред ...се дотогаш игрите од типот на skyrim мене лично ќе ми бидат топ.

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
WTF dude.
На прашања ми одговараш со прашања и со тотално неповрзани и апсурдни примери.
морам да ти признаам bibil се согласувам со sveznajko еве ако ти ги одговориш прашањата шо ги постави а де не е тоа со „прашања и со тотално неповрзани и апсурдни примери.“ be my guest првенствено според мене играта треба да ти пружа забава
ако јас изберам да поиграм дома едно сат или два место да одам да пијам кафе кај шо одам секој ден значи дека ми е интересно или ако треба да станам на сабајле и место да си легнам јас уште малу сакам да си поседам на компјутер да си играм по цена да сум ненаспан на сабајле тоа значи дека или ја сум зависник од игри или ми е интересно или забавно да ја играм некоја игра
а гарантирам дека Elder Scrolls V ќе биде нешто баш ко за мене онака да имам причина да си поседам дома шо се викат „мама да ме видит“ :D

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
морам да ти признаам bibil се согласувам со sveznajko еве ако ти ги одговориш прашањата шо ги постави а де не е тоа со „прашања и со тотално неповрзани и апсурдни примери.“ be my guest првенствено според мене играта треба да ти пружа забава
ако јас изберам да поиграм дома едно сат или два место да одам да пијам кафе кај шо одам секој ден значи дека ми е интересно или ако треба да станам на сабајле и место да си легнам јас уште малу сакам да си поседам на компјутер да си играм по цена да сум ненаспан на сабајле тоа значи дека или ја сум зависник од игри или ми е интересно или забавно да ја играм некоја игра
а гарантирам дека Elder Scrolls V ќе биде нешто баш ко за мене онака да имам причина да си поседам дома шо се викат „мама да ме видит“ :D
И двете си пријателе. ;)

Anyway, ES V: Skyrim е нешто што одамна го чекав, уствари од кога ја заиграв Morrowind одма посакав да играм нешто што тогаш не постоеше, а тоа е Oblivion, и кога го заиграв Oblivion посакав да заиграм нешто што тогаш не постоеше, а тоа е Skyrim. Сега нестрпливо си чекам да излезе петтото продолжение на едно од врвните и најдобри RPG-а кои некогаш излегле за PC.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Се прашувам дали ќе си ја задржат традицијата и ќе направат ликот да стартува како затвореник.

halfelfpaladin

The Black Paladin
Член од
23 август 2011
Мислења
236
Поени од реакции
100
Значи пак ќе играм dark-elf; ако мене ми одговара. :D

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Конечно HD Demo видео за Skyrim, без тексашански реднекови кои се дерат на цел глас. Овој пат исклучиво со нарација од Тод Хауард.

Kajgana Shop

На врв Bottom