Фан Клуб: Барселона

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.605
Поени од реакции
22.611
-Валдес, Пинто
-Алвес, Пике, Пујол, Максвел, Адриано, Абидал, Фонтас
-Тиаго, Чави, Иниеста, Маскерано, Кеита, Бускетс
-Виља, Алексис, Меси, Педро, Афелај
Чисто да се потсетиме со што располагаме. Досега тимот го напуштија Милито, Бојан и Џефрен, а дојде Алексис. Во првиот тим имаме 20 играчи.

Иако, првиот пат мислев дека не е потребно, сега (посебно после заминувањето на Милито) мислам дека е неопходно да се донесе еден стопер*, а нема лошо да ни дојде и еден десен бек(не лев, не знам зошто повеќето од вас барате лев), оти Дани ќе цркне, по цела сезона игра без застој, нема кој да го замени.
И Максвел слободно може да си замине, му благодариме за се што направи за клубот, ама на неговата позиција имаме двајца подобри играчи од него, мислам дека нема што да бара.

*Тоа со стоперот, ќе си остане само желба. Пеп потврди дека нема да се купи одбранбен играч, туку заминувањето на Милито ќе се покрие со играч од Б-тимот.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
^ Дани е машина, кога тренерот сака да го одмори, овој бара да игра.

Инаку Максвел е добар играч, можеби беше малце оф-форма во вториот дел од сезоната, но не би сакал да си отиде, може да влегува во помалце тешки натпревари. Ако изгубил Пеп доверба во него, до сега ќе го немаше или во краен случај ќе имаше шпекулација за негово заминување.

aluminium

MSc
Член од
3 март 2011
Мислења
186
Поени од реакции
20
-Валдес, Пинто
-Алвес, Пике, Пујол, Максвел, Адриано, Абидал, Фонтас
-Тиаго, Чави, Иниеста, Маскерано, Кеита, Бускетс
-Виља, Алексис, Меси, Педро, Афелај
Чисто да се потсетиме со што располагаме. Досега тимот го напуштија Милито, Бојан и Џефрен, а дојде Алексис. Во првиот тим имаме 20 играчи.

Иако, првиот пат мислев дека не е потребно, сега (посебно после заминувањето на Милито) мислам дека е неопходно да се донесе еден стопер*, а нема лошо да ни дојде и еден десен бек(не лев, не знам зошто повеќето од вас барате лев), оти Дани ќе цркне, по цела сезона игра без застој, нема кој да го замени.
И Максвел слободно може да си замине, му благодариме за се што направи за клубот, ама на неговата позиција имаме двајца подобри играчи од него, мислам дека нема што да бара.

*Тоа со стоперот, ќе си остане само желба. Пеп потврди дека нема да се купи одбранбен играч, туку заминувањето на Милито ќе се покрие со играч од Б-тимот.
Adriano moze da igra desen bek ;)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Мал офтопик, ќе ми дадете твитер од сите играчите на барса (кои имаат твитер де)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.605
Поени од реакции
22.611
Мал офтопик, ќе ми дадете твитер од сите играчите на барса (кои имаат твитер де)
Валдес - 1victorvaldes
Дани - DaniAlvesD2
Пике - 3gerardpique
Тиаго - Thi_Alcantara91
Пујол - Carles5puyol
Иниеста - andresiniesta8
Алексис - AlexisS7
Пинто - WMakinaciones
Маскерано - MascheranoClaro
Адриано - AdrianoCorreia6
Фонтас - afontas26

Мислам дека се ова сите кои имаат твитер, од првиот тим.
--- надополнето: Aug 8, 2011 10:10 AM ---
Adriano moze da igra desen bek ;)
Може, ама природна позиција му е лев бек и лево крило.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
играчите што се повикани за денешниот натпревар со Гирона

Oier, Mino, Dalmau, Balliu, S.Gomez, Armando, Rosell, Ayala, Grimaldo, Lobato, Gustavo, Riverola, Dos Santos, Espinosa, Carmona, Saul, Rafinha, Dongou, Deulofeu

Cuenca

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Денеска Чави ќе се врати назад во Барселона,медицинскиот стаф на националниот тим на Шпанија му нашле некој проблем,мала повреда на десната нога,се надеваме дека ќе нема проблеми за 14ти....Заради ова Пеп инсистира за донесувањето на Цеск,изгледа Чави често ќе има повреди сезонава,остаре...хехе...

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.605
Поени од реакции
22.611
играчите што се повикани за денешниот натпревар со Гирона

Oier, Mino, Dalmau, Balliu, S.Gomez, Armando, Rosell, Ayala, Grimaldo, Lobato, Gustavo, Riverola, Dos Santos, Espinosa, Carmona, Saul, Rafinha, Dongou, Deulofeu, Cuenca
Од овие играчи ниеден не игра во А-тимот. Повеќето се од Барса Б, а сигурно има некој и од Јувенил тимовите. :icon_lol:
Сме победиле 2-1, не сум го гледал натпреварот, само не ми е јасно при ваков состав дали Пеп седел на клупата или тренерот на Барса Б, Еусебио???:pos:
И зошто уопште се води како натпревар на Барселона, а не на Барселона Б? :icon_mrgr:

По оваа победа, во вторникот вечерта(т.е. вечерва:D) ќе играме финале за Каталонија Куп против Еспањол. Ама, тоа не го сметам за уште еден натпревар пред Ел Класико, оти веројатно и овде ќе играат тинејџерите. :cool:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Хах, и Меси отишил курбан гледам, на 23 години бе, Game Over..:D

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Абе шо е ова, почнувам да се плашам. Се околу мене се зацрнува, школски во 4та, другарки на 20-21 оти се бремени, еве го и Меси на 23. Лошо ми се пишува:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom