Фан клуб: РК Пелистер

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Ако има потреба и на крило и на десен бек Иве можи да изигра ..во секој случај она што тој го има зад себе секако е за почит !

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Нема одраз бавно се движи за крило не е како на времето експлозивен... моментално нема ни 1/3 од тоа шо беше на времето. Најискрено Иван не дека само една година нема играно ракомет... Иван нема играно врвен ракомет 3-4 години кај беше... во Катар, Саудиска Арабија или ... таму курташак си играше не се замараше а паричките си ги земаше.
А за тоа дека има шут дека знае како да го искористи како да им помогне на другите со искутвото ито како знае.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Не го заборавај и Зујчевиќ на бековската позиција го гледав игра среден бег, тром е доста, нема одраз и слабо шутира но мислам дека има потенцијал за напредок онака како што го видов знае каде шутира, не е во некоја форма но мислам дека и рано е. Ке видеме со него што ке биде.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
:( ајде ги измешав брзините јас ... си реков дека Зујчевиќ замина а Докич не ни го донесовме во БТ. Ќути арни сме само да следев добро и јас шо пишат луѓето...

BTW... Беше денес некој на тренинг како беше оти ми кажаа дека утакмица ќе играат денес.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Петар Зујовиќ,не ЗујЧевиќ:D....
Искусен е Зујовиќ...за одбрана треба да брка голема работа...ко карпа е граден...:cool:
А и за Напад ќе можи да замени некој,било на среден или на лев бек....
Сега да се погодат Украинците и топ ќе бидиме......:pipi:
Пољак за напад....Балински за одбрана...
Да видиме шо ќе се случи со Јакимовиќ,дали ќе го задржат или ќе ги пали патиките....
Ќе треба некое ЖУСТРО БАТЕ:pipi:...да мава во одбрана,зошто со Пинки во зона против јаки екипи во КПК,па на пролет во лигата тешко ќе биди....:pos:..
Мажи треба во одбрана....:P
Не можи Караиванов да игра 60 минути,ќе мора да се штеди за напад...
Одбраната мора да ни биди појјак дел од тимот,посебно зошто Ѓурковиќ беше страшен дефанзивец....
Ај да видиме понеделник шо нуди УКРАИНСКИОТ ПАЗАР...:sneaky:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Koj tima ke igrat struga ...
Mozno e vardar da dojdi ili samo pelister ke e jak tim tamu?

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Салата е затворена бидејќи работниците во неа ШТРАЈКОВАЛЕ !!!! :tapp: а не биле на колективен одмор како шо кажавте....
Штрајковале оти работеле неколку месеци со договор, а тие чекале решение а немаат уште добиено, другото ви е познато не зеле плата неколку години !!!
Е сега тука ме интересира кај одат парите од тие шо имат термини закажано в сала за фудбал ????
Наравно тие си ги земат, 1 сат да играш тие 1000 денари !!!! Јас кога да одам в сала играт некој фудбал, во денот најмалку има 5 термини закажано... НАЈМАЛКУ, то е 5000 денари во ден, значи за само 1 недела земат 35 000. Ете сега разбрав демек ќе го прекинеле штрајкот и од понеделник ќе се врателе на работа па салата ќе биди отворена...

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Се знај кои екипи ќе учествуваат на годинешното издание на Струшкиот турнир ?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Салата е затворена бидејќи работниците во неа ШТРАЈКОВАЛЕ !!!! :tapp: а не биле на колективен одмор како шо кажавте....
Штрајковале оти работеле неколку месеци со договор, а тие чекале решение а немаат уште добиено, другото ви е познато не зеле плата неколку години !!!
Е сега тука ме интересира кај одат парите од тие шо имат термини закажано в сала за фудбал ????
Наравно тие си ги земат, 1 сат да играш тие 1000 денари !!!! Јас кога да одам в сала играт некој фудбал, во денот најмалку има 5 термини закажано... НАЈМАЛКУ, то е 5000 денари во ден, значи за само 1 недела земат 35 000. Ете сега разбрав демек ќе го прекинеле штрајкот и од понеделник ќе се врателе на работа па салата ќе биди отворена...
Кај БРАЌАТА(Дуи):D одат парите!!!!
И то сите пари....
Зато го сменаја директорот пред 2 години,оти сакаше парите шо се земаат од салата да ги вложи кај шо треба во салата...
Ама на батињата од владата не му одговараше белокапците да се лутат,па си се вратија по старо....
И после сакаме сала да имаме...
Дури глумецот не ја врати салата под градска капа ништо не прајме...
Има некој најави дека РК Пелистер ја бара под концесија салата,ај да видиме шо ќе биди...
Ако не можи глумецот,да видиме Циле шо можи да напрај...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
лежи голем потенцијал во “Младост“,има можност за неколку услуги да пружи(нормално и да вади + некој денар,она што го пружи “борис Трајковски“ донекаде може и тука да се примени со доградба,надградба..),но очигледно на некој му одговара само да ја става парата в џеб,а да не исполнува никакви услови кон салата......термини има доста,пинг понгот го прекинаа - и таму не се знаеше кој ги зема парите,а од фискални ни трага ни глас- нормално

ако ја земи Циле тоа ќе значи помодерен спортски центар и сигурна иднина за РК Пелистер баремво догледно време

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Здраво форумаши!
Јас сум нов на форумот и како што прочитав од некои мислења овде, гледам дека сум многу постар од некој што овде си го даваат своето мислење така да моето мислење е многу поразлично од нивното и затоа сакам да оставам еден коментар кој мислам дека многумина нема да се сложат. Значи НАЈГОЛЕМАТА ПРИЧИНА заради моето зачленување е што не се ценат нашите играчи (македонците) како тоа што го прави Металург и гледаме каде е моментално, туку се фалат играчите кој дојдоја од негде и мислиме сега дека тие се тие кој ке го донесат Пелистер на врвот. Редовно го пратам ракометот и го сакам (и кога сме биле на врвот и кога сме имале криза во него:)) така да мислам дека оваа година конечно ке се вивни до некој степен иако е рано според мене РАНО е да се прават некои проценки кое место ке завршиме и какви засилувања зедовме. Вчера бев на тренинг и гледам дека играја меѓусебе така да од тоа што видов на прв поглед забележав дека зедовме подпросечни и просечни играчи
Нахас - Иако на форумот читам најмногу во последно се пиши за него и коментира, мој прв впечаток е дека се работи за просечен играч и типичен за тие африкански земји. Детето има скок шут и тоа многу привидлив. Шутка само на поблиската статива, доста недисплициниран (баш тренерот му замери во една, две ситуации дури гледав), техника, разигравање на екипа и проигравање на пикер и крило, НУЛА... Вчера можи имаше промашено околу дестина шутеви. Незнам можи не му беше денот, но од она што го видов и од тоа како беше најавуван, ништо поарен од тоа што го имаме како десен бек во екипата, чак можеби и послаб. Бек кој ке се изнадава голови против Драчево, Овче Поле, Преспа затоа што има скок шут, но против добри екипи и школски ракометни голмани од типот на (Диви, Борко, Мисовски, Тосе) не ке може да се запиши, а баш против такви е донесен и беше најавуван како големо засилување.
Жујовик - Од тоа што го видов, чоекот игра на искуство, нема некој изразит скок шут, но играч кој ги разуигрува бековите и целата екипа. Не е бек кој можи да земи и да ја запали од 10 метри, но и9гра со ум, знае да навлечи играч, да ја проигра, да додаде во прав момент. Школски играч кој знае да игра и со пикер, а и во одбраната се бори, така да мислам најкорисен од сите засилувања моментално.
Караиванов- Играч исто како да доаѓа од африканските земји заедно со Либанецот. Тотално неодговорен и недисциплиниран играч. Вчера даде 2-3 гола на свежина и после го немаше нигде. Го враќаме после година дена од никаде и нигде и му дават слобода во игра како да е Јиха. Во 1 сат што играа вчера немаше ниедно проигрување на пикер и еднаш се реши да направи финта надворешно и направи чекори. Сетете се(тие што памтат) како играше во Богданци кога трошеше по 20 топки и ќе ви стани јасно за каков играч се работи. 10 години игра таков ракомет и мислам дека тоа не можи да му се искорени. Таков играч против Вардар, Металург, Брест нема да ни биди од корист. Ракометот го гради тимската игра.
Лево крило, Милош мислам се вика- Детето е внуче на Џукановик (одбранбен играч - ќелав, заедно до Ратко играја во репрезентација и први другари), така да од ова можи да се види заради која причина е дојден и каков играч е. Детето е изгубено во просторот, влезено во некој филм (разбирливо за неговите 17-18 год) играч на Пелистер каков што моментално не му е потребен. Против појака екипа еден појак старт ке му напрат и ке си оди дома со плачење. Еден од тие постарите ми рече дека платиле обештетување од 5000 евра за него по инсистирање на тренерот, а детето ке ни е од најмала корист.
Пикерот повреден е и немам коментар за него.
Мисовски стандарден голман, кој ке ја засили голманската позција, искусен, ја знае цела лига и мислам дека ке ни поможи доста во текот на сезоната.
Чантурија е крило кое го гледаме во лигата неколку години, играч кој максимално го користи времето проведено на паркет, 2-3 од крило голови, 3-4 од контра и го постигнуива просекот од 5-6 гола по натрпевар. Крило солидно за кај нас. Мислам дека можи да поможи.
Најголемата причина како што наведов е тоа што не се ценат нашите играчи (Пинки, Митревски, Тосковски, Митевски и останатите) кој што ке го тепаа Металург во 2 наврати (посебно финалето за купот кога имаја огромна помош од судиите инаку трофејот ке останеше Битола). Тие играчи примија 40 гола во 2 утакмици од Металург, истиот тој тим кој што во една утакмица му даваше на Вардар по 32-35 голови. Баш тие наши играчи не чинат, а чинат овие кој ги зедовме? Ниедено засилување, со исклучок на Мисовски и Жујовик до некаде не е пораен од овие претходно што беа во Пелистер. Видете те ја тактиката на Металург! Костурот на екипата е македонци. Се дополнува со 1-2 играчи од странство каде што треба да ги поплнат позициите кој му се најкритични. Второ, без разлика дали си странец и колку земаш во Металург, ако не си корисен за екипата и ако не се вклопиш во тактиката нема да играш, без разлика што е земен како звучно засилување и незнам колку пари зема. Тоа се случи со Миљак и претходно со Блечич. Капа долу за таквиот потег. Кај нас од кај и да е, само странец да е ке се вековечи до неба иако тие таквите се послаби од нашите битолчаните. Зато повторувам, ние требаше да ја користиме тактиката на Металург и да се засилиме со 2-3 играчи странци (кој прво ке се проверат и ако навистина е екстра квалитет од тој моментлано што го имаме да се донесат во Пелистер).
Ние највероватно ја користиме тактиката на Вардар која години наназад се покажува како неуспешна. Странецот е тој што секогаш гледа да ги земи парите и да си замини, а нашето дете кое години тренирало во Битола, од секогаш ке му биди ќеф да ги брани боите на Пелистер и повеќе ќе се бори и ќе даде за да игра за тимот во кој до вчера играле во овој тим и неговите идоли од типот на му биле идоли Манасков, Чурлино, Лазаров..

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Здраво форумаши!
Јас сум нов на форумот и како што прочитав од некои мислења овде, гледам дека сум многу постар од некој што овде си го даваат своето мислење така да моето мислење е многу поразлично од нивното и затоа сакам да оставам еден коментар кој мислам дека многумина нема да се сложат. Значи НАЈГОЛЕМАТА ПРИЧИНА заради моето зачленување е што не се ценат нашите играчи (македонците) како тоа што го прави Металург и гледаме каде е моментално, туку се фалат играчите кој дојдоја од негде и мислиме сега дека тие се тие кој ке го донесат Пелистер на врвот. Редовно го пратам ракометот и го сакам (и кога сме биле на врвот и кога сме имале криза во него:)) така да мислам дека оваа година конечно ке се вивни до некој степен иако е рано според мене РАНО е да се прават некои проценки кое место ке завршиме и какви засилувања зедовме. Вчера бев на тренинг и гледам дека играја меѓусебе така да од тоа што видов на прв поглед забележав дека зедовме подпросечни и просечни играчи
Нахас - Иако на форумот читам најмногу во последно се пиши за него и коментира, мој прв впечаток е дека се работи за просечен играч и типичен за тие африкански земји. Детето има скок шут и тоа многу привидлив. Шутка само на поблиската статива, доста недисплициниран (баш тренерот му замери во една, две ситуации дури гледав), техника, разигравање на екипа и проигравање на пикер и крило, НУЛА... Вчера можи имаше промашено околу дестина шутеви. Незнам можи не му беше денот, но од она што го видов и од тоа како беше најавуван, ништо поарен од тоа што го имаме како десен бек во екипата, чак можеби и послаб. Бек кој ке се изнадава голови против Драчево, Овче Поле, Преспа затоа што има скок шут, но против добри екипи и школски ракометни голмани од типот на (Диви, Борко, Мисовски, Тосе) не ке може да се запиши, а баш против такви е донесен и беше најавуван како големо засилување.
Жујовик - Од тоа што го видов, чоекот игра на искуство, нема некој изразит скок шут, но играч кој ги разуигрува бековите и целата екипа. Не е бек кој можи да земи и да ја запали од 10 метри, но и9гра со ум, знае да навлечи играч, да ја проигра, да додаде во прав момент. Школски играч кој знае да игра и со пикер, а и во одбраната се бори, така да мислам најкорисен од сите засилувања моментално.
Караиванов- Играч исто како да доаѓа од африканските земји заедно со Либанецот. Тотално неодговорен и недисциплиниран играч. Вчера даде 2-3 гола на свежина и после го немаше нигде. Го враќаме после година дена од никаде и нигде и му дават слобода во игра како да е Јиха. Во 1 сат што играа вчера немаше ниедно проигрување на пикер и еднаш се реши да направи финта надворешно и направи чекори. Сетете се(тие што памтат) како играше во Богданци кога трошеше по 20 топки и ќе ви стани јасно за каков играч се работи. 10 години игра таков ракомет и мислам дека тоа не можи да му се искорени. Таков играч против Вардар, Металург, Брест нема да ни биди од корист. Ракометот го гради тимската игра.
Лево крило, Милош мислам се вика- Детето е внуче на Џукановик (одбранбен играч - ќелав, заедно до Ратко играја во репрезентација и први другари), така да од ова можи да се види заради која причина е дојден и каков играч е. Детето е изгубено во просторот, влезено во некој филм (разбирливо за неговите 17-18 год) играч на Пелистер каков што моментално не му е потребен. Против појака екипа еден појак старт ке му напрат и ке си оди дома со плачење. Еден од тие постарите ми рече дека платиле обештетување од 5000 евра за него по инсистирање на тренерот, а детето ке ни е од најмала корист.
Мисовски стандарден голман, кој ке ја засили голманската позција, искусен, ја знае цела лига и мислам дека ке ни поможи доста во текот на сезоната.
Чантурија е крило кое го гледаме во лигата неколку години, играч кој максимално го користи времето проведено на паркет, 2-3 од крило голови, 3-4 од контра и го постигнуива просекот од 5-6 гола по натрпевар. Крило солидно за кај нас. Мислам дека можи да поможи.
Најголемата причина како што наведов е тоа што не се ценат нашите играчи (Пинки, Митревски, Тосковски, Митевски и останатите) кој што ке го тепаа Металург во 2 наврати (посебно финалето за купот кога имаја огромна помош од судиите инаку трофејот ке останеше Битола). Тие играчи примија 40 гола во 2 утакмици од Металург, истиот тој тим кој што во една утакмица му даваше на Вардар по 32-35 голови. Баш тие наши играчи не чинат, а чинат овие кој ги зедовме? Ниедено засилување, со исклучок на Мисовски и Жујовик до некаде не е пораен од овие претходно што беа во Пелистер. Видете те ја тактиката на Металург! Костурот на екипата е македонци. Се дополнува со 1-2 играчи од странство каде што треба да ги поплнат позициите кој му се најкритични. Второ, без разлика дали си странец и колку земаш во Металург, ако не си корисен за екипата и ако не се вклопиш во тактиката нема да играш, без разлика што е земен како звучно засилување и незнам колку пари зема. Тоа се случи со Миљак и претходно со Блечич. Капа долу за таквиот потег. Кај нас од кај и да е, само странец да е ке се вековечи до неба иако тие таквите се послаби од нашите битолчаните. Зато повторувам, ние требаше да ја користиме тактиката на Металург и да се засилиме со 2-3 играчи странци (кој прво ке се проверат и ако навистина е екстра квалитет од тој моментлано што го имаме да се донесат во Пелистер).
Ние највероватно ја користиме тактиката на Вардар која години наназад се покажува како неуспешна. Странецот е тој што секогаш гледа да ги земи парите и да си замини, а нашето дете кое години тренирало во Битола, од секогаш ке му биди ќеф да ги брани боите на Пелистер и повеќе ќе се бори и ќе даде за да игра за тимот во кој до вчера играле во овој тим и неговите идоли од типот на му биле идоли Манасков, Чурлино, Лазаров..
Ај сега и јас да те исцитирам еднаш за то шо го кажа..Значи од засилувањата имам некој сосема други константации а за некои сме тука некаде исти..Ете за либанецот не е за величење не е лош играч ќе видиш и во игра дека ќе се покажи ко ќе ни треба најповеќе и има добар скок брзина во одбрана добар шут има осет на него има техника особено...Потоа Милош Вујовиќ детето за кое велиш дека нема квалитет слободно можам да те демантирам дека има огромни предиспозиции да стани одлично лево крило има одраз има шут за крило и борбен е не му се дава на тренинзи ни на Пинки на никој игра како да е на нивни години што е одлично за него .Зујовиќ е тоа што го кажа ти го делиме истото мислење тромав е ама одамна немало играч со таков осет за асистенција и заедно со одбраната тоа се неговите најголеми квалитети..Чантурија е крило кое ретко го има во Македонија од десни крила можи да се кажи дека е најдобро во Македонија подобро е од Мојсо и од Гоце Георгиевски е сега Вардар не знам кој го има на десно ама несомнено е на врвот на неговата позиција во Македонија . Пикерот далеку дека е некаков потенијал тука е со квалитетот со Папата не е нешто посебно...Мисовски е веќе докажан ..И Иван Марковски сите знаеме кој беше Иве и кој е сеуште во секој случај..Ете и една моја кратко резиме за овогодинешната екипа..

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Здраво форумаши!
За то со странските играчи се сложвам многу - дури немаше пари нашите играчи од Битола се СУПЕР
Ко ќе има пари кој ги е.а има странци, каков било да е важно странец да е има пари не чинат играчите од Битола.
Она крилото НЕМА ДОВОЛНО ГОЛЕМА РАКА ДА ЈА ПРИФАТИ ТОПКАТА- вчера го заприметив.
Го дојсоја од Црна Гора и ќе го форсират овде.
Па подобро ако му беше за крило Макаловски нека го земеа и така нема клуб иако Тото е одличен на лево крило, вчера околу 10 гола даде.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Нема врска ќе видиш ако изненади некој од овие играчи сигурно ќе биди то крилото !

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Znaci ke povtoram deka mojata kritika se odnesuva ne nekogo da navredam tuku jas pravam komparacija na zasiluvanjata vo pogled na duelite so Metalurg i Vardar. Sekoj od zasiluvanjata ke se najdi na nekoj si nacin, no problemot e kolku ke ni pomozat na duelite so ovie 2 ekipi, Ne pravam muabet za Bitola, Dracevo, Ovce Pole, za takvi utakmici i mladincite ke pomozat. Ne e problem, posekako nema da ima poraz Pelister do pplay off. Znaci vo odbrana postavena so Velko Markovski, Mite Stoilov, Rakcevic, Mirkulovski, Kozlina ke zemis i ke sutnis nad niv bez izgradena pozicija kako so praj Nahas i Mite, plus na golot Stanic i Divi, bez disciplina vo napad? Utakmicata ke odi 10 razlika uste prvo poluvreme. Znaci se barat igraci so ke se vklopat vo taktikata. Za igraci suteri ima segde, najbitno e odgovornosta da ja snosi nekoj ko ke sutni da pogodi, a ne samo sutnav i sega ajde nazad vo odbrana.
Za kriloto ne se slozvam... Talent? Ok, neka stoj to ali vo momentot se Jankulovski i Nedanovski. Tie igraci kolku sto imaat utakmici vo nozete toj nema tolku treninzi.Povtoruvam deka za kriloto e plateno 5000 evra i e potpisan dogovor na 1 godina, tolku kolku so ima trenerot??? Znaci toj e od drug razlog donesen ovde. Ako e talent ke mu se daj dogovor 4 godini ovde, na kalenje neka se pusti ovaa godina negde oti sekoj mozi da vidi deka deteto e neiskusno i na taa pozicija sme pokrieni odlicno, taka da tesko deka ke se iznaigra. Za talentot so go ima, treba da igra i 60 minuti za da se nadogradva, a momentalno toa ne mozi toj da go ima. Vtoro i ne vidov deka e nekoj raznovrsen igrac zatoa sto osven so e brz i so trca ko ke dojdi na situacija da sutni, nema realizacija. Vcera promasi 6-7 topki. Jas znam deka uste ne se vo forma deka uste se teski, to se gleda, no eve i toto e tezok i umoren od treninizite pa imase odlicna realizacija. Vremeto raboti za nego, no ke povtoram ne me impresionira i ima dogovor na 1 godina zato sto e donesen od drugi pricini.
Ako pikerot e na nivo na papata ne ni trebase da se zema. Za takov piker eve go papata. Zosto da mu davame 2000 evra (sumata ja kazvam proizvolno) koga mozi papata da igra za 4-5 pati pomala plata a go imame istiot kvalitet. Ko vekje plativme 5000 evra za kriloto, mozevme da platime 7 000 evra i da go zemime Stojance Stoilov, spored mene najdobriot piker od makedonskite igraci.

Kajgana Shop

На врв Bottom