Д ФЕСТИВАЛ во Стар Дојран - 1.8.2011

• Креатор на темата Креатор на темата blackeyed
  • Време на започнување Време на започнување
Се на се ко за прва година екстра беше,Суперхикс и Џајковски дефинитивно растурија на сцената,да се надеваме дека фестивалот ќе прерасне во традиција и секоја година да расте во квалитет :)

Некои слики од fb профилот на Антена 5 за оние кои не беа присутни ;)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150249781092078.321013.72767262077&type=1

Мислев овој период да бидам на одмор во Охрид, па успат може и да наминев на Гета, али кога го видов Џајковски во Дојран одма ја променив локацијата. Затоа што секој што барем малку се разбира од музика, може да ти ја пушта истата музика што ја пушта и Гета, дури и сам дома може да си ја слушаш, али никој друг артист/диџеј како сакате наречете го, не може да го направи истото она што го направи Кирил. Немам збор со кој може да ја опишам неговата големина, неговата перфектност, најдоброто нешто што и се случило на Македонија во тој дел од музиката. Најдоброто го сочува за крај, Jungle Shadow и Raise Up Your Hands, како кулминација на неговиот настап, а може и на вечерта. А уште па и колку добро беа вклопени со mc-то од Англија, генијално. Само уште не знам што му беше финтата со тоа во раката што го носеше, и што истураше вода на три места од сцената, можда и кажа али не го разбрав. :D

Суперхикс ги почитувам, али не ги слушам многу многу, меѓутоа нема сомнение дека и тие си ја завршија својата работа како што треба. Вистински професионалци. Многу ми се допадна првиот диџеј што пушташе (Vladich, Infuse, прв пат слушнав за него на овој настан) можда затоа што го обожавам тој стил на музика, типот не смени стил, цело време си држеше една иста линија, иста музика, освен на крајот кога заврши, па му рекоа да продолжи и ги пушти Insomnia и Breathe (тоа само не ми се допадна од неговиот настап).

Никифор на крај ок беше, во негов стил, мада не го дослушав не ме држеа нозете.

Се на се, на ниво организиран настан, да се надеваме дека догодина ќе биде уште подобро...

B5C974CD28F6-22.jpg

B1E962078900-22.jpg

C9719733AFCF-22.jpg

0C9D290DF221-22.jpg

AE2207D44CD8-22.jpg

F9B615C55A11-22.jpg

EB94A42394DF-22.jpg

6F710C9F4667-22.jpg

4B5829BA189A-22.jpg

3F5C7EE628CE-22.jpg

EA2DF3A695A7-22.jpg

Имаше 2 моменти кои досега ги немам видено на ниту еден друг концерт. Првиот е со „замрзнатиот“ бенд, вториот седење на цементот и сите скокаат у исто време. Ура! :D

Во Охрид го направија тоа неколку дена пред тоа и јас бев присутен. Suck it. :icon_mrgr:

Стварно беше одличен фестивалот, едноставно тешко е да му се најде мана кога ќе се погодат сите работи толку добро... барем за мене беше еден од најдобрите концерти во мојот живот. :)

kolku samo mi bese krivo,no toa e toa
ne moze da se bide na dve mesta odednas

a kolku sto mozev da vidam na slikite imalo solidna brojka na narod :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom