- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
Кога знаеле Бугари да играат баскет ???
Абе другар,ок е сета....Никој ништо не зборува,ама ФАКТ е дека у моментот сме подобри од вас. Пред некој ден ве гледав против Хрватска ми се чини,губевте 30+ и од шо не беше интересно ја исклучив. Кога ви го гледам составот,незнам ниеден играч освен Виденов,Лилов и Стефан Георгиев(имав можност да ги гледам во БИБЛ лигата). На сметка за тоа,кај нас кога ќе почнеш-Самарџиски,потпиша за Литвос Ритас,ќе игра во Евролига. Антиќ-2 или 3 години беше најдобар во Бугарија. Војдан Стојановски-МВП на финалето,потпиша во Украина. Дарко Соколов-МВП на final 4 на БИБЛ. Бо Мекејлеб-еден од најдобрите(ако не и најдобар) плејмејкер во Европа. На клупа ги имаме имиња како Гечевски,кој ќе игра квалификации за Евролига и беше прогласен за најдобар центар во Еврокупот,Владо Илиевски-човекот 10 години игра Евролига,ја има и освоено со Барселона кога играше заедно со Дејан Бодирога,а тренер му беше Светислав Пешиќ...Поентата ми е дека сега сме доста подобри од васПа извините али вашето наследство во кошарката е от бивша Југосолавиjа. Ако не бевте во ова федерациjа никога немаше да ја развиете игра толку добре и да ви е омилен спорт. Какво толку направих. Сигурен саму дека ако постирам нешто за отборот на Украiна например кои ептен не са страшни во ова игра ништо нема ше да напишете. Па мислех дека сите кои учествуват на европско имат право да бидат коментирани. С какво е поразлична Бугариjа от Белгиjа например. Или от Македониjа. Сите участвуваме на европско и сите кои бевме во овие квалификации сме на едно ниво. Зашто за сите може да се пишува во овој форум без нападки само бугарите сме ви трн в око ? Јас не сум казал дека вашите репрезентативци са слаби само саках да ви споделам новина от европското дека е избран да игра Роуланд. Па странен агресивен народ сте. И могам да ви кажам дека ние сме учествували на четири олимписки игри, еден светски шампионат и на 24 европски првенства откои имаме домакинство на еден и сребарни и бронзови медали. Ако погледнем вас виждам само 3 учествуваниjа на европско првенство во цjалата ви историjа. Освен ова имаме двама бугари во баскетболна зала на славата- Артеник Арабджијан и Ванја Воjнова. Па македонци не видех. Па погледнете коj са парвите два финала во Евролигата, кои учествуват и каде се провеждат натпреварите. Ние не сме играли баскет , смехориjа невидена.
Aj da ne odam off topic ama za vas sport bese poim. Za Jugoslavija da ne zboram ke treba da se smeeme eve den denes edvaj basket napravivte ako zememe rakomet pa tamu sme rusele rekordi mladinskata vi ja pobedivme so 20 razlika pred nekoe vreme za seniorive da ne zboram. Da ne odam off topic ama se nerviram na provokavii mozebi namo Albanija koja ima fudbal e poslaba vo ekipni sportovi od vas.На вакви отговори се надевам. Зашто само плукате по нас бугарите. Овоj форум не за историjа. Сега сум вече задоволен от отговора. Секи вака требва да си изложи аргументите.Благодарам.
Abe druze ti kazuvas kako ova bilo sport i samo dobro si komentiral a iznajade toa sto ne se jade bas vo podforumot Sport, daj izleci si gi kompleksite .. Me boli mene dolniov dali Amerikancite znaele kade se naogjame na mapa, ili dali vie smetate deka sme tuka nekade vo kosarka. Aj pozdravПа голема работа. Некоj во САД чул за нас и решил да си направи американски хумор.И во други разговори има спомената со лошо Бугариjа. Они знаjат за нашите криминалци. Со добро или лошо нема големо значение. Сепак некоj нешто е чул за нас. А за вас никоj не е чувал. Може да им звучите како измислена држава. Кажи филм дека со споменава името Македониjа . Ама не салата или Александ'р Велики, а за држава. Jас пак могам да изредам огромен списак со луге от бугарски произход кои се оставили траjни впечатоци во сите сфери на светот со много значни отикритиjа. Па за вакви македонци стварно не знам ништо. А пак за вашиот случаj нали знаете вицот дека македонци направили атентат врз Джордж Буш и неуспели совсем јасно и потоа Буш казал ке им одмаздим на овие македонци само да ги намерам на светската мапа. Па колко и да тарси нема да ви намери ич лесно. Те ке ми сборуват на мене коj немал никаков спор ти коj имал. Може да не сме сила во спорт, ама точно со вас нема да си мерим ништо, зашто сте совсем малки и незначливи.
Не се лути бе, нормално е да се најде по некој таков да те исповреѓа од волку членовиИзвинете искрено. Не сакам да спамирам во тема за спорт али после секоjа моjа добронамарена изjава се намира некоj од вас да плука по мене и по Бугариjа. Па разбрав дека сме ви трн во око.Мислех дека искате да сте информирани помалце за сите тимове на Европско и затоа постирах новина за Роуланд , а потоа од вас се излjа река от гнусотиjа врз мене. Како вие си браните државата, вака и аз ја брана. Тоа е. Поздрави.