Грчки свештеник одбил да венча Македонка со Грк

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ајде доста филозофирафте тие што јадат трици како вас први се на границата тука за на море и за на плажа во Грција ама ајде видете ме тука јак сум јак да се покажам а уствари реалноста е друга. Море камера само на вас тука на граница да ве сликам и да објавам да видете какви ..... сте.
Важи,ако некогаш отидам во Гејција (читај НИКОГАШ) ќе те викнам на македонско-селска граница да ме сликаш со селско знаме и сликата ќе ја поставам како аватар на форумов и ќе служам за потсмев.
Ебате кретенот.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
А ти еден искусен за сите Грци како попис да си им праел. Ко првин глеј угледај се на Македонија. Кај нас ако не ја мразиш Грција - предавник. Не мислиш дека можеби и работите се такви таму?
Ама јас се сложувам со тебе, ние и само ние сме кривите во ситуацијава. Грците, дали попишани или без попис се ОК луѓе и никого не мрзат, а нас Македонците многу се сакаат како народ. А посебно грчката црква е супер толерантна институција, како сега така и во минатото, барем таа е општо позната по своите добрини и неполитизирани ставови.

А да, замалку ќе заборавев на главниот аргумент што ти така елоквентно го искажа пред некој ден на една друга тема, но ќе го адаптирам тука бидејќи е супер резонот и етички држи вода: зошто да не одиме во Грција на одмори, слави, за 8-ми март, за викенд на кафе, а сега и зошто да не се жениме и мажиме во Грција кога "пола влада е на одмор таму"?!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А што се палете вие одма? Секој си има свој принцип, така и грците имат некои црвени линии.
Без навреда Албановлаву,но јасно е како бел ден дека во многу сегменти твојата не знам како да ја наречам (не знам кој збор да им го турам-да ја наречам гомнарска ќе ги навредам гомнарите,не иде тоа така) држава не излегла од својот православен Талибански свет.Меѓународната заедница треба да ги скрши теократските држави,но прво мора да почне со вас.

S

Sagan

Гостин
1. Од сигурни извори, попот бил очајно заљубен у несудениот македонски зет.
2. Религиите не донеле ништо освен делења, омраза и крв.
3. Педерот воопшто не ја заслужувал Марија, кога дозволил еден малоумен поп да одлучува за неговата среќа.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ебате свештеникот треба одма да се расчине.
На тој свештеник кариерата му е загарантирана.
Само на овој свет.
Да ти се плукнам на христијаните што се "правите" па не ги признаваат другите. Само сертификатот од грешен им е заверен...
Пола држава педери не им сметаат, туку Македонката им засметала....
Браво за девојката што го баталила.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.887
Имаш море и во ЦрнаГора, Албанија, Хрватска зошто баш кај негаторите ваши?

Се гледа дека некој е спремен за едно море да си продае гзот.
Ех да, нема да идам на море у Грчка зашто ме мрзат, а ќе идам у Албанија (или Бугарија) оти таму ме сакаат ептен.

Б

Бат Елохим

Гостин
Имаш море и во ЦрнаГора, Албанија, Хрватска зошто баш кај негаторите ваши?

Се гледа дека некој е спремен за едно море да си продае гзот.
затоа што одмор за 25 евра само таму има. Башка е Европа ејјј :icon_lol: Туку мене ми е прашањето, зошто воопшто мора на море да се иде?

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Да бев на нејзино место (на местото на Македонката) ќе му го испеев ова она попот:

Ала, ала, бала
Попот има сурла мала
Не сака да не венча нас,
Бидејќи после за педерите ќе нема спас.

Не сака да го изговори зборот Амин,
Зошто знае дека ќе му е*ат гз мамин.

Во име на Оца,
К*р да те клоца!

Песна составена во рок од 5 минути... (секој добива инспирација во вакви ситуации :P)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
затоа што одмор за 25 евра само таму има. Туку мене ми е прашањето, зошто воопшто мора на море да се иде?
И мене тоа ме чуди,а и сакам да дознаам,но по се изгледа испаѓа како што мислев,само да се пофалат дека биле на море,дека сликани се на корали,дека водата е чиста и златно сина и дека нема да поминат на ниту едно друго место како таму.
Абе смешки у раскош...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
затоа што одмор за 25 евра само таму има. Башка е Европа ејјј :icon_lol: Туку мене ми е прашањето, зошто воопшто мора на море да се иде?
па за синуси и крајници :) колку црногорска вода сум голтал као дете...

Абе штета најубавото крајбрежје во медитеранот со најубави острови (па и најефтино, во јуни за 100 евра апартман...) го добиле најтерсене луѓето на балканов. Ех да го имавме...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Да бев на нејзино место (на местото на Македонката) ќе му го испеев ова она попот:

Ала, ала, бала
Попот има сурла мала
Не сака да не венча нас,
Бидејќи после за педерите ќе нема спас.

Не сака да го изговори зборот Амин,
Зошто знае дека ќе му е*ат гз мамин.

Во име на Оца,
К*р да те клоца!

Песна составена во рок од 5 минути... (секој добива инспирација во вакви ситуации :P)
+10000000000000000000000000000 internetz имаш од мене за ова.

Б

Бат Елохим

Гостин
па за синуси и крајници :) колку црногорска вода сум голтал као дете...

Абе штета најубавото крајбрежје во медитеранот со најубави острови (па и најефтино, во јуни за 100 евра апартман...) го добиле најтерсене луѓето на балканов. Ех да го имавме...
изговори и комунистички филмови :icon_lol:. Арион, Хелас, Стомион... у Грција не идам они да ми плаќаат.
И алгите во Дојран се лековити па никој не иде таму.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ех да, нема да идам на море у Грчка зашто ме мрзат, а ќе идам у Албанија (или Бугарија) оти таму ме сакаат ептен.
А бе мочко, што е твојот проблем?
Одма штом некој ке пише Албанци/Албанија/Косово/Косовари ти доаѓаш и јадеш г***. Се е ОК тоа да ги мразиш, но нема потреба толку да излегуваш глуп националист. А пак ако имаш некој проблем со албанците, ја ти стојам на располагање кога сакаш да ги расчистиме дилемите ЛИВЕ. И ова да ти биде последен цитат што ти мене ме цитираш може?

Се надевам што поскоро да има копче Игнор на форумов, да се ослободам од бисерите на детево.
--- надополнето: Aug 4, 2011 5:22 PM ---
Кој ти вика дека одат таму затоа што е поефтино? па тие истите одеа во Грција, и кога во Грција немаше криза, и беа очигледно најскапи во регионот.

Kajgana Shop

На врв Bottom